Bracie Agent ja sprzedawałem silnik za 250 zł Jawerowi z forum, ale miał on kilka mankamentów.Na Allegro widzę że czasami można kupić silnik do TS za 250-350zł ale nie są one po remoncie, a przynajmniej nie bardzo wierzę że ktoś władował kupę kasy w remont i teraz sprzedaje silnik za takie grosze.Chyba że wymianę pierścieni ktoś uważa za remont, ale to już inna sprawa.Jeszcze jedna rzecz.Jeśli ktoś wyremontował silnik to nie po to żeby go sprzedać.Prawdziwy remont kosztuje ok 800-1000zł leciutko, do tego dolicz jeszcze sam silnik te powiedzmy 250zł.Ja w swojej poprzedniej Jawie zrobiłem remont kapitalny i wyniosło mnie to 1000zł.Nawet myślałem o sprzedaży samego silnika za ok 900zł, ale były tam pewne mankamenty.Więc jak sam widzisz, ktoś kto sprzedaje ma najczęściej powód aby to uczynić.Moja rada: kup gdzieś całą Jawę bez papierów, byle kompletną jak ja teraz za 200zł.Będziesz miał zapas wszystkich części (nierzadko dużo lepsze są te stare używki niż ten nowy szajs jaki sprzedają w sklepach).Wydłub silnik i zrób mu kapitalkę.Wał wyślij z cylindrami do Ruszczyka, kup nowe uszczelniacze i gra.Będziesz przynajmniej wiedział że masz zrobiony porządny remont.