Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 16:00:36
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: motocykle na kategorie A1  (Przeczytany 3026 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kuki

• Gość
motocykle na kategorie A1
« dnia: Sierpnia 01, 2008, 09:46:44 »

Witam niedługo zdaje prawo jazdy na kategorie A1 ale nie mogę znaleśc motocykla do 125 poj. mam do wykorzystania 3 tysiące zł możecie mi doradzić jaki moto kupić

MarcinS

• Jawer Weteran
  • Yamaha Virago 535 '93
Odp: motocykle na kategorie A1
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 01, 2008, 11:10:04 »

Wymagania A1 spełniają np Romety Z/K 125 używkę na 3k na pewno dostaniesz.
Może być też Suzuki GN125, Yamaha SR125. Dużo jest tego na Allegro.

misiolek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2008, 11:20:41 »

Bardzo dużo jest tego na allegro.
Suzuki RG80 masz baaardzo dużo za małe pieniądze.
http://moto.allegro.pl/item407613942_daelim_roadwin_125_nie_tzr_cbr_gs_nsr_pilnie.html
To jest ładny motorek i za 3000zł powinieneś wyrwać bez problemu.
Do nowego romecika musiałbyś trochę dołożyć.

henryk_o

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2008, 11:56:04 »

HONDA XL 125 VARADERO

Tylko nie wiem jak z ceną  <blink>

Brambor

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 01, 2008, 13:14:03 »

Nowa? Jedyne 18 tys. :)
Używana? Jakieś 6-7 tysięcy.

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 01, 2008, 16:06:26 »

cagiva blues 125, badz roadster, cagivy mito, elefant i inne... dobre ładne i w niskiej cenie
http://mienki1987.blogspot.com/

Marcino666

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 01, 2008, 17:17:32 »

Według mnie za  daleko wybiegacie ja osobiście poleciłbym kupić wsk w bardzo dobrym stanie a resztę pieniędzy wydać na chromy i upiększanie i do tego jakiś dobry kask i jeszcze na paliwo zostanie. No chyba że nie lubisz klasyków ale większą frajdę sprawi wyjebana wsk niż jakaś szlifiera o poj. 125.

SZAJBUS_SzeF

• młody nie głupi
  • Jawer Weteran
  • Jawy, Cezety i Cafe Racery - To lubię! :)
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 01, 2008, 20:46:12 »

Ja chciałem zrobić A1 i po okolicy śmigać Jawą 175. Znając życie zamiast kasę na prawko trzymać włożę w jawę;)

kuki

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 01, 2008, 22:02:54 »

dzięki za odpowiedzi
wsk odpada kiedyś miałem i nie polecam moją naprawiałem co tydzieñ a czasami nawet kilka razy na dzieñ(często mi sie zapłon przestawiał i pierścienie pękały )
a mogli byście napisać na co zwracać uwagę przy je¼dzie, na co sie można nabrać przez egzaminatora?

zagierr

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 03, 2008, 09:10:35 »

Suzuki RG to dobra opcja. Rometa raczej sobie odpuść ze względu na wykonanie i marną dynamikę. Na egzaminie zwróć uwagę na zielone strzałki, przed takim ustrojstwem należy się zatrzymać, ale zatrzymanie bez podparcia nogą często nie jest uznawane.

gringo

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 03, 2008, 16:09:01 »

Cytat: kuki date=1217620974
dzięki za odpowiedzi
wsk odpada kiedyś miałem i nie polecam moją naprawiałem co tydzieñ a czasami nawet kilka razy na dzieñ(często mi sie zapłon przestawiał i pierścienie pękały )
a mogli byście napisać na co zwracać uwagę przy je¼dzie, na co sie można nabrać przez egzaminatora?

drogi kolego, bardzo mi przykro z tego powodu  że wygadujesz takie głupoty, jak sie naprawia czesciowo byleby je¼dziło, urzywa kiepskich czesci zeby zaplacic jak najmniej lub poprostu sie nie potrafi to tak już jest, tak samo mówią ludzie o jawach że gowniane, że tylko do produkcji żyletek sie nadajaą, słyszałem to mase razy, i jeden głupawy dowód chłopaczyna owy po pewnym czasie wygadywania takich rzeczy o jawach, stwierdził poprostu że nie był w stanie ogarnąć i okiełznac ustawienia zapłonu na dwa gary, i po zobaczeniu mojej cz, jej stanu i ustawiania zapłonu przyznał sie do tego... takze nie opowiadaj bajek.

connect

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 03, 2008, 22:13:31 »

pamiętaj żeby moto stawiać na podstawce centralnej a nie bocznej bo za to się może przyczepić

kuki

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 05, 2008, 10:38:21 »

Kolego gringo niestety to co napisałem o wsk to prawda ciągle mi sie psuła.
Co do jawy to sie nikdy jej nie przyczepie, sam posiadam jawe 350 ts i jeżdżę nią kilka miesięcy i popsuła mi sie tylko raz a mianowicie przestawił mi sie zapłon a jak ustawiłem  i wszystko poodkręcałem to ciągle je¼dzi
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2008, 10:40:33 wysłana przez kuki »

MarcinS

• Jawer Weteran
  • Yamaha Virago 535 '93
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 05, 2008, 10:44:44 »

Ale nie ma co generalizować, że WSK to szmelc.
Znam kolesia który przez kilka lat co najmniej raz w miesiącu na WSK je¼dził ze śląska nad morze (ponad 600km w jedną stronę).

Opinia awaryjnych sprzętów ciąży też nie wiadomo dlaczego nad Jawami. A jak się ją dobrze zrobi to Jawa śmiga aż miło. Wspominany przeze mnie koleś od WSK teraz je¼dzi na Jawie 350/640 i też sobie chwali.

gringo

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 05, 2008, 11:10:44 »

Cytat: kuki date=1217925501
Kolego gringo niestety to co napisałem o wsk to prawda ciągle mi sie psuła.
Co do jawy to sie nikdy jej nie przyczepie, sam posiadam jawe 350 ts i jeżdżę nią kilka miesięcy i popsuła mi sie tylko raz a mianowicie przestawił mi sie zapłon a jak ustawiłem  i wszystko poodkręcałem to ciągle je¼dzi

nadal twierdze ze to troche przesadne stwierdzenie szczególnie że przestawienie sie zapłonu to zepsucie sie :P

Cytat: MarcinS
Ale nie ma co generalizować, że WSK to szmelc.
Znam kolesia który przez kilka lat co najmniej raz w miesiącu na WSK je¼dził ze śląska nad morze (ponad 600km w jedną stronę).

Opinia awaryjnych sprzętów ciąży też nie wiadomo dlaczego nad Jawami. A jak się ją dobrze zrobi to Jawa śmiga aż miło. Wspominany przeze mnie koleś od WSK teraz je¼dzi na Jawie 350/640 i też sobie chwali.

a widzisz bo wlasnie jest tak jak mówie jak sie wie od poczatku do konca jak cos zrobic, i nie na najchu..wszych łoj przepraszam najtanszych czesciach, a pozatym nie robi sie "byleby je¼dziło" to oba motocykle jawa badz cz i wsk nie maja prawa byc nazywane złomami czy tego typu epitetami...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2008, 11:13:27 wysłana przez gringo »