Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 13:47:29
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Dyskryminacja, dyskryminacja +  (Przeczytany 8410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pawand

• member JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Global Moderator
  • Jawa 350 TS 638, Jawa RVM 500 ADV
Odp: Dyskryminacja, dyskryminacja +
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 17, 2021, 12:54:00 »

Wolna Strefa Jawa - Cezet !

elkinio

• President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 17, 2021, 13:30:22 »

Przepraszam za słowo ale to "gównoburza" i przypierdalanie się .... a co najlepsze sprawa została dawno rozwiązana. Lepiej lub gorzej ale rozwiązana i nie ma możliwości zmiany tej decyzji i w podobnych przypadkach gdy będzie dyskryminacja reakcja będzie taka sama.
 Administracja nie jest tylko po to żeby pomagać, ogarniać, pilnować żeby działało i utrzymywać.
Nie należy mylić wolności z anarchią. Ta ostatnia już tu była - jak przyszedłem na forum odbywało się regularne "jebanie" młodych jak się tylko o coś "oczywistego" zapytali (pamiętam jak mi wytłumaczono jak mam przeszlifować papierem ściernym ślizgi lag do Panelki cytuję:  "tak jak się konia wali"). Było wywalanie tematów, postów i ludzi (na skalę jaka Wam się nawet nie śniła). Było kasowanie kont, kombinacje ze statystyką, plany wprowadzenia reklam ......
A może pierdolnąć to wszystko I wyjechać w bieszczady? - Memy.pl
Jawa 559 z Velorex 560, Jawa 634 i kilka innych

Pawand

• member JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Global Moderator
  • Jawa 350 TS 638, Jawa RVM 500 ADV
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 17, 2021, 13:46:32 »

;)

suchy

• forumowicz
  • Jawer Weteran
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?Tak,jeżdżę motorem.
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 17, 2021, 14:56:43 »

Jeśli na zabawę w remizie nie wpuszczają brodatych to nie podpalam remizy tylko na nią nie idę,organizator nie musi znać mojego regulaminu noszenia brody. Tak samo organizator spotu forumowego nie potrzebuje znać regulaminu klubów motocyklowych. Sam napisałeś nie wpuszczają w kamizelkach - nie jadę.
Dopóki organizator wiesza ogłoszenia na słupach, facebookach i innych nośnikach, to jego sprawa i nikt nie podpala remizy. Ale jak ogłasza się na forum brodatych i przy okazji takimż klubie, że zaprasza, ale  bez brody, to brodaci mają prawo być niezadowoleni i poprosić o niereklamowanie imprezy w tym akurat miejscu.Tak trudno to zrozumieć Suchy?

Nie, nie trudno, gdybyś tak jednak zechciał odnieść się do całej wypowiedzi.
Poniższe dwa przykłady bardziej odzwierciedlają sytuację od której ta dyskusja się zaczęła.

Jeśli będę chciał się umówić z posiadaczami np. CZ-tek i to tylko bordowych to klubowicze też zrobią dym bo nie którzy maja tylko Jawę i poczują się wykluczeni.

Taki teoretyczny przykład;
Cześć forumowicze, organizuję mały zlot forumowy. Mam do dyspozycji ograniczoną ilość miejsc w liczbie 30-tu. Z uwagi na to ograniczenie w przypadku większej liczby chętnych w pierwszej kolejności miejsca zapewnione będą dla forumowiczów nie zrzeszonych w Klubie a następnie kolejność zgłoszeń.
W takim przypadku będzie przyzwolenie Klubu czy dym?

Dopóki to forum nazywa się "Wolna Strefa Jawa-CZ" to tak je traktuję.
Jeśli to forum zmieni się w "Forum Klubu Jawa-CZ Polska" to będę je traktował jak forum Klubu,
a w zasadzie nie będę traktował, nie będąc członkiem zapewne nie będę miał dostępu.

Mniej teorii więcej praktyki.
CZ 350 472.5 83'  Garwolin  tel.602 792 446

elkinio

• Administrator
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 17, 2021, 15:10:14 »

Suchy a jakie masz wnioski bo tak pier....lić to możemy jeszcze długo. Tak konkretnie w punktach co byś chciał uzyskać tą "gównoburzą"?

suchy

• forumowicz
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 17, 2021, 17:33:34 »

Trzymając się retoryki Suchego:
ogłaszanie na forum brodatych spotkania, na które można wjechać, ale tylko bez bród  dyskryminacją brodatych nie jest, ale
brak zgody brodatych na wystawianie takich ogłoszeń na ich własnym forum jest dyskryminacją.
Naprawdę milczenie bywa złotem.
Nie zrozumiałeś retoryki suchego.
1 Gdyby ktoś na własnym forum Klubu Jawa CZ Polska chciał zorganizować spot z zakazem używania barw klubowych, to sam bym wnioskował za usunięciem takiego organizatora jeśli byłbym członkiem takiego klubu.
2 Gdyby ktoś na forum Jawa-CZ chciał zorganizować spot z zakazem używania loga Jawa lub CZ, to sam bym wnioskował o ostrzegawczego bana dla takiego organizatora.
3 Gdyby ktoś na forum Jawa-CZ(nie klubowym forum) chciał zorganizować spot z zakazem używania barw klubowych to jego prawo.
Regulamin Klubu w Klubie, regulamin forum na forum. To retoryka suchego.

elkinio

• Administrator
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 17, 2021, 19:08:03 »

retoryka
 1. «sztuka i teoria wygłaszania mów"   
 2. «wyszukany sposób mówienia»   

Suchy jeszcze raz pytam - co Ty chcesz? Bo to nie retoryka tylko raczej bicie piany (wybacz szczerość). Na wszystkie pytania dostałeś odpowiedzi albo tu albo w naszej rozmowie telefonicznej. Innych odpowiedzi nie będzie.
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2021, 19:11:59 wysłana przez elkinio »

muczacz

• Jawer Weteran
  • gazu gazu na wirazu
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 17, 2021, 19:16:05 »

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Jawa TS 350 638-1 z wozem
traktorek Sam z silnikiem cz 175 rok budowy nieznany
cz 175 typ 450 rok budowy 1961 kolor wiśniowy stan zabytkowy CZ 75 B Omega

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #33 dnia: Maja 17, 2021, 21:06:22 »

Nie chce mi się, za stary chyba jestem, z resztą, słaby ze mnie już jawer czy cezeciarz, bo motórów nimam, ale kilka chwil jestem już na tym forum, więc ośmielę się, kilka słów..
Jawerzy.., po co to całe pierdolamento, nikt nie napisze tak po prostu, czytelnie, co chce, od kogo co chce, kto dał dupy, itd, a nie jakieś cytaty, wywody z regulaminów, wikipediii czy innej cykopedii.., czemu nikt nie napisze że: wszystko się zaczęło od małego niewinnego logo Klubu JawyCZ na niewinnej czapce jednego jawera, przez to że jawer nie był już w klubie a czapke nosił.., jakiemuś nagorliwemu klubowiczowi (z uprawnieniami do magicznych przycisków moderuj/usuń ) się to za bardzo nie spodobało i narobił "piany, nie potrzebnie.., (po drodze doszdł temat koszulek Jawerek, ale konkretów nie znam),
no to jak czapki nie wolno nosić, to i kamizele klubowe na spocie nie klubowym też nie wskazane (fakt ten troche dla mnie nie zrozumiały.., a niech sobie chodzą klubowicze gdzie chcą, toć po to je mają), noo ale organizator tak ustalił, może.., trochę za pochopnie i znów klubowiczów ruszyło,
ura bura ciotka..,  przyciski mamy, więc temat najlepiej zamknąć, a niech się zgadują forumowicze najlepiej poza forum, na fejsie czy innym insta.. Takie działanie klubowiczów/zarządu klubu, w Wolnej Strefie Jawa-CZ nie do końca klubowej, bo więcej tutaj "nieklubowiczów, nie przypadło do gustu jednemu forumowiczowi, a może nie tylko jednemu, sądząc po atmosferze tu panującej.., i postanowił coś zrobić, więc temat ten założył (któryś z kolei, bo poprzednie poleciały do kosza), ale jak widać w tym temacie, na razie nie ma żadnych odpowiedzi, konkretów, wyjaśnień, chęci porozumienia, tylko jak to już zostało nazwane, gównoburza, i ogólne pierdolamento.., co będzie dalej, pewno nic, ewentualnie – Kosz.

No i się naraziłem, jednej stronie, a może i drugiej, ale ja tak to widzę..  ::)
Czasem trzeba długo iść, aby dojść do siebie..  ;)
Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotów

Yabaman

• Jawer Weteran
  • 362 Californian; ETZ251 SW x 3
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 18, 2021, 11:10:00 »

Prosze przyjac moj komentarz z przymruzeniem oka ;) .
Na zlot ze wzgledow geograficzno-wolnoczasowych wybrac sie nie moge wiec z obecnymi tu osobami mam kontakt jedynie wirtualny.  A jako "bezboznikowi" z przekonania nasunelo mi sie skojarzenie, ze Wolna Strefa Jawa-CZ to Kosciol Powszechny a Jawa-CZ Klub Polska to Episkopat.
Co jest wazniejsze, kto jest dla kogo i co bez czego ma racje bytu pozostawiam ocenie PT Forumowiczow, Klubowiczow i (zwlaszcza) Zarzadu.
Episkopat to dla mnie ekipa gosci w dziwnych strojach. 
Mozna ich lubic albo i nie. Jak kto woli. Ale nie warto sie o to spierac, szkoda czasu i nerwow.

Ban? Kosz? Owacje? Wszystko jedno, Jawami i tak bede jezdzil.

elkinio

• Administrator
« Odpowiedź #35 dnia: Maja 18, 2021, 11:46:32 »

Ciekawe porównanie  :D zwłaszcza że "czarnych" omijam z daleka a tu taki awans  ;)   
Forum nie jest własnością Klubu. A tak tylko przypomnę że wszyscy klubowicze są jednocześnie forumowiczami (no prawie wszyscy bo Zenek nie).

4motor

• Świeżak
  • *
  • Jawa 638, Jawa 634, CZ 350 472, Jawa Perak 250
« Odpowiedź #36 dnia: Maja 18, 2021, 13:51:12 »

Osobiście uważam że ta sprawa to robienie problemu z nieproblemu...

Zysiu

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 18, 2021, 15:37:20 »

To jest prawie jak Brazylijski serial .
Końca nie ma i nie spodziewam się go zobaczyć .
Do Maliny jeździłem chętnie i prawie Zawsze . Skoro takie warunki postawił to tym razem nie jadę . Jestem Klubowiczem . Jestem z tego dumny . Barwy to nie skarpetki . Nie ubiera się ich i nie ściąga w zależności od kaprysu . Raz jestem czarny raz się farbuję na biało bo tu czarnych nie chcą . To nie dla mnie . Jako jeden z tych który finansuje to forum mam prawo prosić kogoś kto nie szanuje moich Barw o przeniesienie tematu gdzie indziej .

Yabaman

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 18, 2021, 15:59:34 »

Jako jeden z tych który finansuje to forum
Napiszcie jak to dziala, o jakie sumy chodzi, moze placone demokratycznie skladki uzdrowilyby sytuacje.

elkinio

• Administrator
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 18, 2021, 16:21:15 »

Napiszcie jak to dziala, o jakie sumy chodzi, moze placone demokratycznie skladki uzdrowilyby sytuacje.
To już było i się nie sprawdziło.

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 18, 2021, 16:26:40 »

Tak pamiętam było.., ale po co od razu wytykać, że ktoś płaci, że ma prawo.., każdy tu ma jakieś prawo, chyba, czy niee ?

Yabaman

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 18, 2021, 16:27:37 »

A jak jest teraz? Moze swiadomosc dobra, ktorym obdarowuje szarych Forumowiczow “episkopat” nawroci watpiacych.

Zysiu

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 18, 2021, 16:44:28 »

Andree. Chciałbym żebyś zauważył że bardzo długo znosiłem w tym i poprzednich wątkach jak wylewanie na mnie " Pomyje. W końcu ja też jestem tylko człowiekiem. Po prostu szlak mnie trafia jak to wszystko czytam. I zastanawia mnie na H.. J mi to było a w sumie i jest nadal. Tematu finansowego długo nie ruszałem. Ale w końcu to też może być jakiś ( jeden z wielu) argument. Więcej w temacie się nie odezwę. Szanuję swoje zdrowie

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 18, 2021, 17:29:42 »

Andree. Chciałbym żebyś zauważył że bardzo długo znosiłem w tym i poprzednich wątkach jak wylewanie na mnie " Pomyje. W końcu ja też jestem tylko człowiekiem. Po prostu szlak mnie trafia jak to wszystko czytam. I zastanawia mnie na H.. J mi to było a w sumie i jest nadal. Tematu finansowego długo nie ruszałem. Ale w końcu to też może być jakiś ( jeden z wielu) argument. Więcej w temacie się nie odezwę. Szanuję swoje zdrowie

No to widzisz, to podobnie jak ja, też się nie odzywałem, olewałem temat, ale stwierdziłem że chyba trzeba się wypowiedzieć, bo źle się dzieje na forum.., a co do pomyi na Ciebie Zysiu, to nie zauważyłem, kto, gdzie, kiedy ?..,

co by 2 postów nie pisać, Elkinio napisałeś; A tak tylko przypomnę że wszyscy klubowicze są jednocześnie forumowiczami (no prawie wszyscy bo Zenek nie)

noo są, w większości na liście, forumowej ;), ilu klubowiczów się loguje na forum codziennie, no powiedzmy nie codziennie, co 2-3 dni ?, (bo codziennie to chyba tylko ja, Jacki i Bison, killer, może jeszcze ktoś..), ilu się trafi napisać posta ?, czy tylko podglądają ?, czy się w chaterii przywitać ?, na palcach jednej ręki idzie policzyć.., no może ze 3 jeszcze dojdzie, takich, co tu zaglądają, jak się jakiś dym robi  :),
więc trochę śmieszne jest stwierdzenie, że wszyscy klubowicze są jednocześnie  forumowiczami  ::),
klubowiczów udzielających się na tym forum jest może 20 - 30 % przy dobrych wiatrach, ogółu forum ;)

zaraz ktoś napisze, a po ch.., tu codziennie zaglądać, czasu niema, nic się nie dzieje, tylko andree sam do siebie pisze w chaterii    :D

Bison

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 18, 2021, 17:42:46 »

Ja się loguję i głupoty piszę bo nic innego, bardziej pożytecznego, do roboty nie mam  :P  O, znów głupoty piszę, sorki  ;) 
Jawa 350 OHC - 2025
Jawa 638 & Velorex 562 - 1987
IŻ 350 Planeta 5 - 1991    
Ford Orion 1,6 D - 1985
VW Golf 1,3 CL - 1991
Peugeot 405 1,6 GL - 1993
Yamaha FZ6 Fazer - 2007

suchy

• forumowicz
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 18, 2021, 18:30:01 »

Jak Klub płaci też się nie sprawdza, nie chciałeś aby ktoś Tobie wypominał że opłaca serwer
Opłaty są za serwer i za domenę. Obie usługi są na mnie jako Presidenta klubu. Po ostatnich doświadczeniach i po obrzucaniu błotkiem wole żeby klub płacił niż później ktoś ma mi gadać ze mnie sponsorował. .....

to ruszyło wypominanie w drugą stronę.

Jako jeden z tych który finansuje to forum mam prawo prosić kogoś kto nie szanuje moich Barw o przeniesienie tematu gdzie indziej.
Wypad jak się komuś nie podoba nikt na siłę nikogo nie trzyma. Po ostatnich doświadczeniach dopuki serwer i domena jest na mnie to na pewno nie będzie nikt za mnie płacił no chyba ze klub.

.... Suchy jeszcze raz pytam - co Ty chcesz? .... Na wszystkie pytania dostałeś odpowiedzi albo tu albo w naszej rozmowie telefonicznej. Innych odpowiedzi nie będzie.

Czekam na odpowiedź na pytanie czy Maliniak ogłaszając organizację forumowego spotu z zakazem używania na spocie barw wszelkich Klubów i grup nie sformalizowanych naruszył regulamin forum, jeśli tak to który punkt, jeśli regulamin forum nie został naruszony to potwierdzenie tego że nie.
« Ostatnia zmiana: Maja 18, 2021, 19:14:00 wysłana przez suchy »

darol73

• Treasurer JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Global Moderator
  • jawa 350 TS
« Odpowiedź #46 dnia: Maja 18, 2021, 20:22:11 »

Suchy, tego czego nie można podciągnąć pod jakiś punkt A sprawa jest dyskusyjna, taką ów decyzję co z tym zrobić podejmuje zarząd. Czy to się komuś podoba czy nie. Tyle w temacie,  każdym temacie obciążonym ktorego nie można podciągnąć pod punkt. To K....wa nie Sejm i nie Senat żeby ktoś siedział i  wymyślał w regulaminie punkty którymi można wszystkich zadowolić i wszystkie tematy rozwiązać.

xaff

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Klubowicz
  • *
  • Stwierdzone empirycznie - mam jeżdzącą Panelkę :-)
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 18, 2021, 20:25:18 »

Siedzę i czytam. Czytam i siedzę. I myślę... i to chyba nie jest dla mnie zdrowe ...

Suchy, masz rację, nie ma w regulaminie zakazu anonsowania imprez "nie-klubowych". Regulamin, który stworzył Brein (czy też ostatni który go modyfikował), na trzy lata przed powstaniem klubu, opisuje tylko-i-wyłacznie zasady kulturalnego posługiwania się forum jako takim. Późniejsze modyfikacje zasad ogłaszane tylko w wątkach, nie były formalnie zapisywane w regulaminie. I chyba nie dotarłem do wszytkich, bo to raczej pasjonujące jest tylko dla prawników.

Faktem jest, że klub jest pochodną ówczesnego forum, założyli go ci, którzy wówczas aktywnie działali (jest to piękny przykład unii personalnej). I dobrze, że nie pociągneli forum za klubem, ograniczając dostęp tylko dla klubowiczów, bo inaczej już przy pierwotnych obostrzeniach, które to Holger fajnie wyłożył w 3 punkach, było by to towarzystwo wzajemnej adoracji. Nie było by to forum dla tych, którzy ze złomu uratowali ramę i pogięte koło. I stąd zapewne to określenie "Wolne forum", wolne, bo nie tylko dla klubowiczów. Ja nie jestem klubowiczem, Ty byłeś. Doświadczyłeś obostrzeń, z którymi jak rozumiem nie zgadzasz się. Masz do tego pełne prawo i teraz jesteś "wolnym" forumowiczem, ja również. Przyznasz jednakże, że klub i forum wzajemnie przenikają się i raczej ciężko jest oddzielić jedno od drugiego.

Naturalnym dla mnie jest, że poza formalnymi zlotami organizowane są spoty nieformalne, czy to regionalne, czy wychodzące poza knedle. Równie naturalnym jest, że organizator określa zasady. Wedle mego pojmowania świata, Maliniasty miał pełne prawo określić zasady na organizowanym przez siebie spotkaniu, jak również Elkinio miał pełne prawo do zwrócenia mu uwagi, że dyskryminują one klubowiczów. A najlepsze jest to, że chłopaki się szybko dogadali ze sobą. Przecież nie było żadnego bana, a wątek usunął jego twórca. A my w tym temacie bijemy pianę, w kolejnym już wątku.

A zatem już chyba pora po prostu wyjść po angielsku i zmienić temat...
Ciąg Jawoskiego: 360, 638, ...

suchy

• forumowicz
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #48 dnia: Maja 18, 2021, 20:58:41 »

Suchy, tego czego nie można podciągnąć pod jakiś punkt A sprawa jest dyskusyjna, taką ów decyzję co z tym zrobić podejmuje zarząd. Czy to się komuś podoba czy nie. Tyle w temacie,  każdym temacie obciążonym ktorego nie można podciągnąć pod punkt. To K....wa nie Sejm i nie Senat żeby ktoś siedział i  wymyślał w regulaminie punkty którymi można wszystkich zadowolić i wszystkie tematy rozwiązać.

Wypad jak się komuś nie podoba nikt na siłę nikogo nie trzyma. Po ostatnich doświadczeniach dopuki serwer i domena jest na mnie to na pewno nie będzie nikt za mnie płacił no chyba ze klub.

Forum nie ma zarządu.
Tak to nie sejm, to dyktatura którą tu uprawia Klub.

... Ja nie jestem klubowiczem, Ty byłeś. Doświadczyłeś obostrzeń, z którymi jak rozumiem nie zgadzasz się.

Nie byłem w Klubie, nie znam obostrzeń klubowych, dla uczestnictwa w nie klubowego forum znajomość regulaminu Klubu nie jest niezbędna.
« Ostatnia zmiana: Maja 18, 2021, 21:11:13 wysłana przez suchy »

elkinio

• Administrator
« Odpowiedź #49 dnia: Maja 19, 2021, 09:49:44 »

Suchy co prawda wyrwałeś cytat z kontekstu i całości okoliczności ale można i tak. Na dzień dzisiejszy ujął bym to grzeczniej bo zestarzałem się i od ciągłego przypierdalania się do mnie wzrósł mi poziom odporności, ale poglądów nie zmieniłem. Nikt nikogo na siłę nie trzyma. Forum jest i będzie dla wszystkich. Nie będzie dyskryminacji, warcholstwa i sobiepaństwa.