Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 13:20:15
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Dyskryminacja, dyskryminacja +  (Przeczytany 8392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

suchy

• forumowicz
  • Jawer Weteran
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?Tak,jeżdżę motorem.
Dyskryminacja, dyskryminacja +
« dnia: Maja 15, 2021, 22:48:51 »

Dyskryminacja
Kolega Maliniak podjął się zorganizowania spotu dla forumowiczów. W warunkach uczestnictwa określił że nie można eksponować między innymi barw klubowych. (Nie żeby klubowicze nie przyjeżdżali tylko powstrzymali się od noszenia na spocie (bądź co bądź forumowym) kamizelek klubowych) Cytatu brak bo temat usunięty.
I się zaczęło, administrator, "vice prezydent" klubu, "właściciel forum" w jednej osobie, z prędkością światła podniósł larum, klubowiczów dyskryminują jak tak można. Finalnie nie dopuścił do umówienia się forumowiczów na forum.

Ktoś Kalemu ukraść krowę, samo zło.

Dyskryminacja +
Kolega Elroj podjął się zorganizowania zlotu letniego. Z uwagi na deficyt miejsc w pokojach  określił że pierwszeństwo w lokowaniu mają klubowicze, a Prezydent i vice prezydenci to absolutnie poza kolejnością. Tu cytat.
..... Kolejność kwaterunku w pensjonacie i domku to klubowicze & aktywni forumowicze (oczywiście na odpowiednim motocyklu) plus plecak (1) chciałbym uniknąć sytuacji że 8 użytkowników zajmuje cały pensjonat, w nastepnej kolejności odległość na zlot bo zapewne klubowiczów i forumowiczów będzie więcej niż miejsc, potem kolejność zgłoszeń. Prezydent i dwóch vice prezydentow klubu mają z automatu miejsce w pensjonacie jeśli oczywiście będą chcieli uczestniczyć w zlocie....

Czekałem kiedy tu będzie podniesione larum, że dyskryminują klubowiczów traktując ich inaczej niż pozostałych forumowiczów, a dyskryminacja Presidenta i vice Presidentów sięgnęła zenitu.
Ale w tym temacie cisza, nie ma oburzenia i protestów klubu. Zacząłem się zastanawiać dlaczego i doszedłem do wniosku że to jest właśnie ta dyskryminacja+.

Kali komuś ukraść krowę, samo dobro.

Ps. Elroj, bynajmniej nie neguję twoich zasad. Szanuję i podziwiam Ciebie i wszystkich organizatorów zlotów tych odbytych i przyszłych. Ave Cezeta!
Mniej teorii więcej praktyki.
CZ 350 472.5 83'  Garwolin  tel.602 792 446

Uziel

• Jawer
  • Cz472,5 Jożin,Jawa 638-5 Odkurzacz
Odp: Dyskryminacja, dyskryminacja +
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 15, 2021, 23:47:34 »

WTF,(CDK)
« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2021, 23:51:15 wysłana przez Uziel »
Zawsze beztrosko i bezrozumnie aż moja dupa legnie w trumnie czyli w bani czeski film

Bison

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 16, 2021, 00:37:43 »

Suchy wymiata  ;D  dyskryminacja +   :P
Jawa 350 OHC - 2025
Jawa 638 & Velorex 562 - 1987
IŻ 350 Planeta 5 - 1991    
Ford Orion 1,6 D - 1985
VW Golf 1,3 CL - 1991
Peugeot 405 1,6 GL - 1993
Yamaha FZ6 Fazer - 2007

maestro89

• Świeżak
  • *
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 16, 2021, 02:39:27 »

Ogólnie jest tak, nie wiem o co kaman w tym wszystkim. Czytam na bieżąco i nie rozumiem, brachol jest w klubie motocyklowym i tam mają wymogi co do barw i różnych zachowań w zależności od sytuacji (nie wnikam, jeśli ktoś zapisuje się, ma świadomość przepisów w danym klubie\ bractwie) , dlatego nigdzie nie zapisuje się i zostaje wolnym strzelcem ;)  Więc lepiej odpuścić i ominąć te wszystkie nieporozumienia, usiąść wypić beczkę (kto co chce) i cieszyć  się wolnością na swoich knedliczkach ;D ;D
    Status GG

Mrówa

• Starszy Jawer
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 16, 2021, 07:51:44 »

Suchy zgadzam się z Tobą w tym przypadku

azbescik2

• Klubowicz
  • *
  • w moich rękach od 99 r
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 16, 2021, 08:27:02 »

Suchy nie lepiej czasem se darować, po co ci to , ja uważam całkiem inaczej ty uważasz całkiem inaczej i ile ludzi na świecie tyle zdań na dany temat a jeżeli się uprzec to wszystko co się piszemy może być dyskryminacja  ;)
    Status GG

elroj

• Starszy Jawer
  • JAWA 350/640 Sport White Style
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 16, 2021, 08:27:49 »

Dyskryminacja
Kolega Maliniak podjął się zorganizowania spotu dla forumowiczów. W warunkach uczestnictwa określił że nie można eksponować między innymi barw klubowych. (Nie żeby klubowicze nie przyjeżdżali tylko powstrzymali się od noszenia na spocie (bądź co bądź forumowym) kamizelek klubowych) Cytatu brak bo temat usunięty.
I się zaczęło, administrator, "vice prezydent" klubu, "właściciel forum" w jednej osobie, z prędkością światła podniósł larum, klubowiczów dyskryminują jak tak można. Finalnie nie dopuścił do umówienia się forumowiczów na forum.

Ktoś Kalemu ukraść krowę, samo zło.

Dyskryminacja +
Kolega Elroj podjął się zorganizowania zlotu letniego. Z uwagi na deficyt miejsc w pokojach  określił że pierwszeństwo w lokowaniu mają klubowicze, a Prezydent i vice prezydenci to absolutnie poza kolejnością. Tu cytat.
..... Kolejność kwaterunku w pensjonacie i domku to klubowicze & aktywni forumowicze (oczywiście na odpowiednim motocyklu) plus plecak (1) chciałbym uniknąć sytuacji że 8 użytkowników zajmuje cały pensjonat, w nastepnej kolejności odległość na zlot bo zapewne klubowiczów i forumowiczów będzie więcej niż miejsc, potem kolejność zgłoszeń. Prezydent i dwóch vice prezydentow klubu mają z automatu miejsce w pensjonacie jeśli oczywiście będą chcieli uczestniczyć w zlocie....

Czekałem kiedy tu będzie podniesione larum, że dyskryminują klubowiczów traktując ich inaczej niż pozostałych forumowiczów, a dyskryminacja Presidenta i vice Presidentów sięgnęła zenitu.
Ale w tym temacie cisza, nie ma oburzenia i protestów klubu. Zacząłem się zastanawiać dlaczego i doszedłem do wniosku że to jest właśnie ta dyskryminacja+.

Kali komuś ukraść krowę, samo dobro.

Ps. Elroj, bynajmniej nie neguję twoich zasad. Szanuję i podziwiam Ciebie i wszystkich organizatorów zlotów tych odbytych i przyszłych. Ave Cezeta!
Klubowicze i aktywni forumowicze na równi więc gdzie tu widzisz dyskryminację i kogo?zlot nie jest tylko klubowy,a ja sam w klubie nie jestem.
Zwykle tak już na tym świecie jest że zarząd, wodzowie zwał jak zwał czegoś mają jakiś przywilej w związku ze swoją funkcją i zasługami nie wiem więc po co siejesz kolejny zamęt
Masz w swoim  podpisie ładne zdanie, cytuje mniej teorii więcej praktyki ,może czas się do tego zastosować
« Ostatnia zmiana: Maja 16, 2021, 08:31:14 wysłana przez elroj »
bo jazda na CEZECIE to najlepsza jazda na świecie a jazda na JAWIE to spełnienie marzeń !!! :-)

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 16, 2021, 08:35:04 »

Mam wrażenie, że do niektórych użytkowników "jak grochem o ścianę"
Po pierwsze temat spotu u Maliniaka usunął sam Maliniak i z informacji, które do mnie dotarły przyznał, że nie do końca przemyślał kwestie organizacyjne. Ale może Bartek wypowiedział by się na ten temat?

Moim zdaniem zamieszczenie takiego punktu można właśnie uznać jako dyskryminację bądź co bądź formacji mocno związanej z korzeniami naszego forum czyli marką Jawa i Čezet. To tak trochę jakby jakiś Muzeciarz zorganizował zlot i napisał, że można przyjechać wszystkim tylko nie jawą i Čezetą i temat byłby umieszczony na naszym forum.
Elroj też dał dobry przykład w którymś poście...

Kolega maestro89 opisał jak jest w klubach. Jest regulamin - trzeba go przestrzegać. Jeśli na imprezę nie wpuszczają w barwach - na imprezę nie jadę. I czego tu nie rozumieć? Że wpisem o kamizelkach organizator wyłączył możliwość uczestnictwa w imprezie największej formacji na tym forum?

Odnośnie zlotu to nie rozumiem co na celu ma porównanie go do spotu. Organizator jasno określił warunki jakie są w ośrodku i według jakich zasad będzie organizował nocleg. W czym problem?
« Ostatnia zmiana: Maja 16, 2021, 09:24:28 wysłana przez Rozztocz »
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

suchy

• forumowicz
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 16, 2021, 08:59:57 »

1 Klubowicze i aktywni forumowicze na równi więc gdzie tu widzisz dyskryminację i kogo? 2 zlot nie jest tylko klubowy,a ja sam w klubie nie jestem....
1 W terminie forumowicze są już zawarci zalogowani tu klubowicze więc jaki jest powód że jednak dokonałeś podziału na dwie grupy i wymieniłeś je osobno i w tej kolejności?
2 Jest duża różnica pomiędzy (zlot forumowy) a (zlot nie tylko klubowy)

elroj

• Starszy Jawer
  • JAWA 350/640 Sport White Style
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 16, 2021, 09:07:46 »

Pozostawię bez komentarza dalej całe te nowe wypociny, idę do garażu odpalić motocykl i zrobić rundkę po okolicy póki nie pada i żeby po południu przy grillu napić się spokojnie piwka czego życzę każdemu forumowiczowi i klubowiczowi ,miłej niedzieli 
bo jazda na CEZECIE to najlepsza jazda na świecie a jazda na JAWIE to spełnienie marzeń !!! :-)

rasmusen1

• Jawer
  • 634,7 tęczówka, 634,7-00, replika 638,5
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 16, 2021, 09:16:24 »

Ludzie dajcie sobie siana... Po co się dzielić na takich i owakich... Wszystkich, których znam czy osobiście czy z rozmów telefonicznych są dla mnie jednymi z fajniejszych ludzi. Jawa czy Cz ma łączyć a nie dzielić. POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH

muczos

• Jawer Weteran
  • Dyn dyn dyn buuuu...
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 16, 2021, 09:21:35 »

Pamiętajcie że jest jeszcze Zenek. Czyli zasłużony klubowicz który zwyczajnie nie korzysta z internetu i na forum go nie ma.

Wstępując do klubu zobowiązałem się jeździć motocyklem Jawa w kamizelce.

Ale z racji tego że mieszkam na końcu świata, używam też motocykla Jawa jako narzędzia pracy. Nieraz jeżdżę nim ze skrzynką narzędzi w kufrze np. kiedy Wontrobie nawali traktor albo kombajn i stanie gdzieś daleko w polu gdzie auto nie dojedzie.

Tylko w niedzielę, albo w drodze na zlot mój motor jest czysty i wygląda jak motocykl, a nie jak ciągniczek-samoróbka.

Czyli podsumowując, jeżdżąc w gumofilcach i bez kamizelki łamałbym regulamin który zobowiązałem się przestrzegać wchodząc do klubu.

Dlatego zdecycowałem się wypisać z klubu.
Żyj tak, żebyś na stare lata mógł powiedzieć:

"Kuurła, kiedyś to było..."

suchy

• forumowicz
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 16, 2021, 09:54:34 »

Mam wrażenie, że do niektórych użytkowników "jak grochem o ścianę"
Po pierwsze temat spotu u Maliniaka usunął sam Maliniak i z informacji, które do mnie dotarły przyznał, że punkt o kamizelkach nie był do końca przemyślany. Ale może Bartek wypowiedział by się na ten temat?

Moim zdaniem zamieszczenie takiego punktu można właśnie uznać jako dyskryminację bądź co bądź formacji mocno związanej z korzeniami naszego forum czyli marką Jawa i Čezet. To tak trochę jakby jakiś Muzeciarz zorganizował zlot i napisał, że można przyjechać wszystkim tylko nie jawą i Čezetą i temat byłby umieszczony na naszym forum.
Elroj też dał dobry przykład w którymś poście...

Kolega maestro89 opisał jak jest w klubach. Jest regulamin - trzeba go przestrzegać. Jeśli na imprezę nie wpuszczają w barwach - na imprezę nie jadę. I czego tu nie rozumieć? Że wpisem o kamizelkach organizator wyłączył możliwość uczestnictwa w imprezie największej formacji na tym forum?

Odnośnie zlotu to nie rozumiem co na celu ma porównanie go do spotu. Organizator jasno określił warunki jakie są w ośrodku i według jakich zasad będzie organizował nocleg. W czym problem?
Z grochem o ścianę się zgadzam.
Temat spotu usunął(a szkoda) Maliniak skutkiem awantury wywołanej oburzeniem Klubu na brak możliwości występowania w kamizelkach na spocie.
Forum to forum klub to klub, dla mnie to dwie różne sprawy.
Jeśli na zabawę w remizie nie wpuszczają brodatych to nie podpalam remizy tylko na nią nie idę,
organizator nie musi znać mojego regulaminu noszenia brody. Tak samo organizator spotu forumowego nie potrzebuje znać regulaminu klubów motocyklowych. Sam napisałeś nie wpuszczają w kamizelkach - nie jadę.
Są tu też posiadacze tfu MZ-ek i nie widzę problemu żeby spotkali się w podgrupie i umówili na tym forum. Jeśli będę chciał się umówić z posiadaczami np. CZ-tek i to tylko bordowych to klubowicze też zrobią dym bo nie którzy maja tylko Jawę i poczują się wykluczeni.
Największą formacją na tym forum są uczestnicy nie należący do Klubu.
Ja nie porównuję spotu do zlotu, chodzi ustalanie zasad, jak są po myśli Klubu to organizator określa zasady, jak coś jest nie po myśli klubu to robimy dym.
Taki teoretyczny przykład;
Cześć forumowicze, organizuję mały zlot forumowy. Mam do dyspozycji ograniczoną ilość miejsc w liczbie 30-tu. Z uwagi na to ograniczenie w przypadku większej liczby chętnych w pierwszej kolejności miejsca zapewnione będą dla forumowiczów nie zrzeszonych w Klubie a następnie kolejność zgłoszeń.
W takim przypadku będzie przyzwolenie Klubu czy dym?

killler

• Klubowicz
  • *
  • :)
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 16, 2021, 10:03:23 »

Przecież Malina wyraźnie napisał,że impreza którą chciał zorganizować nie jest imprezą motocyklową i nie ma charakteru takiej imprezy.Ludzie przyjeżdżają na nią autami, pociągami,czym chcą więc jak dla mnie nie mają do niej zastosowania regulaminy wszelakich klubów :)
    Status GG
Jawa TS 350 638.0 89r.:)
Jawa 350 634.7 Tęczówka + Velorex 562 83r.:)
Cz 350 472.6 86r.:)

Bison

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 16, 2021, 10:11:14 »

Ale jaja  :o  Na forum jestem od 2014 roku, od wiosennego zlotu w Gajewnikach - 2018, chyba nie opuściłem żadnej imprezy, czy to zlot, spot, spęd czy inne mniej formalne spotkanie i tak sobie obserwuję z boku co się na forum oraz w klubie dzieje. Nie idzie to wszystko w dobrym kierunku. Sam nigdy kamizelki z barwami nie nosiłem, było to spowodowane po części pracą jaką wykonywałem a po części z moich osobistych przekonań. Przez całe dorosłe życie, podlegałem jakiejś zależności służbowej, nawet teraz tak mam a jestem osobą bardzo ceniącą sobie wolność wyboru. Jako osoba nie będąca klubowiczem i taka, która nigdy nim nie będzie, nie mam absolutnie prawa oceniać ale przez ten krótki czas mojej bytności z Wami, kolejny klubowicz kamizelkę zdejmuje. Nie wnikam w powody takich decyzji, bo to nie moja sprawa, nikogo też nie mam zamiaru pouczać ale jako zwykły obserwator, myślę że klub a w zasadzie jego władze, powinny się nad problemem zastanowić.
Jawa 350 OHC - 2025
Jawa 638 & Velorex 562 - 1987
IŻ 350 Planeta 5 - 1991    
Ford Orion 1,6 D - 1985
VW Golf 1,3 CL - 1991
Peugeot 405 1,6 GL - 1993
Yamaha FZ6 Fazer - 2007

suchy

• forumowicz
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 16, 2021, 10:34:01 »

Pozostawię bez komentarza dalej całe te nowe wypociny, idę do garażu odpalić motocykl i zrobić rundkę po okolicy póki nie pada i żeby po południu przy grillu napić się spokojnie piwka czego życzę każdemu forumowiczowi i klubowiczowi ,miłej niedzieli
Czyli nie zrozumiałeś o czym napisałem a szkoda. Nadal Cię szanuję.

Ludzie dajcie sobie siana... Po co się dzielić na takich i owakich... Wszystkich, których znam czy osobiście czy z rozmów telefonicznych są dla mnie jednymi z fajniejszych ludzi. Jawa czy Cz ma łączyć a nie dzielić. POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH
Ogólnie jest tak, nie wiem o co kaman w tym wszystkim. Czytam na bieżąco i nie rozumiem, brachol jest w klubie motocyklowym i tam mają wymogi co do barw i różnych zachowań w zależności od sytuacji (nie wnikam, jeśli ktoś zapisuje się, ma świadomość przepisów w danym klubie\ bractwie) , dlatego nigdzie nie zapisuje się i zostaje wolnym strzelcem ;)   Więc lepiej odpuścić i ominąć te wszystkie nieporozumienia, usiąść wypić beczkę (kto co chce) i cieszyć  się wolnością na swoich knedliczkach ;D ;D

Śpijcie, śpijcie a niebawem obudzicie się w Państwie Islamskim z prawem szariatu.

wikingc1

• Młodszy Jawer
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 16, 2021, 12:31:04 »

Suchy bardzo Cię podziwiam za walkę z wiatrakami, Niestety wszystko zmierza w kierunku naturalnego rozpadu, jako przykład podam forum elektrody kto tam był dawno temu wie o co chodzi, Kiedyś miałem terenówkę (zmote już w zasadzie) uczestniczyłem na forum i spotykałem się z ludzmi na zloty,rajdy, na niedzielne upalanie i się to kręciło, niestety z czasem górę wzięły osoby mające kupę kasy i sprzęty zrobione przez warsztaty a nie wymęczone ze złomu wynalazki  i jazda jak i spotkania stały się nie przyjemne. Tu byłem raz na spędzie (więcej sie nie udało)  i część osób kojarzę z tzw reala i to nie to samo co pisanie na forum.
Człowiek to taki dziwny twór który za przekonania jest w stanie krzywdzić innych i nie ma tu znaczenia czy to klub, religia, polityka itd. kiedyś ludzie się spotykali, rozmawiali, pomagali sobie, po prostu żyli razem, teraz jest facebok  ;)

Piotrex

• Jawer Weteran
  • Mustang EBE
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 16, 2021, 21:35:54 »

Czaruś przepraszam, to moja wina, chciałem dobrze  a wyszło jak zawsze.....

Pawand

• member JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Global Moderator
  • Jawa 350 TS 638, Jawa RVM 500 ADV
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 17, 2021, 09:08:56 »

Jeśli na zabawę w remizie nie wpuszczają brodatych to nie podpalam remizy tylko na nią nie idę,
organizator nie musi znać mojego regulaminu noszenia brody. Tak samo organizator spotu forumowego nie potrzebuje znać regulaminu klubów motocyklowych. Sam napisałeś nie wpuszczają w kamizelkach - nie jadę.
Dopóki organizator wiesza ogłoszenia na słupach, facebookach i innych nośnikach, to jego sprawa i nikt nie podpala remizy. Ale jak ogłasza się na forum brodatych i przy okazji takimż klubie, że zaprasza, ale  bez brody, to brodaci mają prawo być niezadowoleni i poprosić o niereklamowanie imprezy w tym akurat miejscu.
Tak trudno to zrozumieć Suchy?

azbescik2

• Klubowicz
  • *
  • w moich rękach od 99 r
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 17, 2021, 09:11:39 »

Dopóki organizator wiesza ogłoszenia na słupach, facebookach i innych nośnikach, to jego sprawa i nikt nie podpala remizy. Ale jak ogłasza się na forum brodatych i przy okazji takimż klubie, że zaprasza, ale  bez brody, to brodaci mają prawo być niezadowoleni i poprosić o niereklamowanie imprezy w tym akurat miejscu.
Tak trudno to zrozumieć Suchy?
amen
    Status GG

holger RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 639/634
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 17, 2021, 10:41:22 »

Dla mnie ten temat oraz pozostałe zakładane przez Suchego to taka (przepraszam) "gówno burza".

Dodam że w ostatnim czasie nie jeżdżę motocyklem bo nie mogę,a bardzo chętnie bym pojeździł :( ,
z tego samego powodu nie pojawiam się na zlotach,a bardzo chętnie bym się z  Wami spotkał (brakuje mi tego jak cholera)  :( ,
z tego samego powodu nie piję alkoholu a czasem mam ogromną ochotę na piwko czy też kielicha :( .
Mimo tych wszystkich ograniczeń staram się nie pisać głupot na tym forum oraz staram się nie popełniać ich w życiu.
Może niektórym brakuje czegoś w życiu i tutaj próbują wylewać swoje frustracje,żale ? Głowa do góry,życie uczy cierpliwości,wyrozumiałości,tolerancji-pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia.

Pawand

• Global Moderator
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 17, 2021, 11:12:29 »

Holger, każdy ma prawo powiedzieć, co mu pasuje, albo i nie. Różni ludzie mają różne priorytety. Problem zaczyna się wtedy, kiedy  przekonania o swojej racji lub po prostu chęć dowalenia, bo przecież moja racja jest mojsza staje się silniejsze niż zdrowy rozsądek. I zgadzam się z Tobą, że z prostej sprawy zrobiła się wielowątkowa chryja pod hasłem dyskryminacja, a nawet dyskryminacja +  ;)
Trzymając się retoryki Suchego:
ogłaszanie na forum brodatych spotkania, na które można wjechać, ale tylko bez bród  dyskryminacją brodatych nie jest, ale
brak zgody brodatych na wystawianie takich ogłoszeń na ich własnym forum jest dyskryminacją.
Naprawdę milczenie bywa złotem.
Zdrówka Holger i do zobaczenia, mam nadzieję niebawem

DZIUK

• Starszy Jawer
  • Jawa 638-X, Jawa 638-7
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 17, 2021, 11:15:09 »

Jak się czyta takie tematy to faktycznie Suchy ma rację czepiając się modów itp. Zgodnie a punktem trzecim regulaminu powinni kasować powielane tematy a uprawiana jest kolejna dyskusja. Suchy masz duże zasługi dla tego forum ale chyba twoja cz na pace busika ci szkodzi. Może powinieneś wrócić do jazdy na kołach i przewietrzyć umysł...
A tolerancja powinna też mieć swoją granice bo robi się niezdrowo.

Pawand

• Global Moderator
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 17, 2021, 12:32:49 »

Jako osoba nie będąca klubowiczem i taka, która nigdy nim nie będzie, nie mam absolutnie prawa oceniać ale przez ten krótki czas mojej bytności z Wami, kolejny klubowicz kamizelkę zdejmuje. Nie wnikam w powody takich decyzji, bo to nie moja sprawa, nikogo też nie mam zamiaru pouczać....

I tego się Bison trzymaj.

Jak się czyta takie tematy to faktycznie Suchy ma rację czepiając się modów itp. Zgodnie a punktem trzecim regulaminu powinni kasować powielane tematy a uprawiana jest kolejna dyskusja. Suchy masz duże zasługi dla tego forum ale chyba twoja cz na pace busika ci szkodzi. Może powinieneś wrócić do jazdy na kołach i przewietrzyć umysł...
A tolerancja powinna też mieć swoją granice bo robi się niezdrowo.

W zasadzie wszystko już zostało powiedziane. Zarówno w temacie spotu
u Maliny, jak i administracji/dyskryminacji. Bardzo proszę o hamowanie emocji i powstrzymywanie się od osobistych wycieczek. Inaczej jeszcze długo będziemy ciągnąć ten wątek, a gdy w końcu znów przekroczy temperaturę krytyczną, trzeba będzie go zmoderować, albo i zamknąć :o lejąc wodę  na młyn "obrońców wolności poglądów i wypowiedzi wszelakich" ;)

Jerry

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 17, 2021, 12:41:29 »

...
Trzymając się retoryki Suchego:
ogłaszanie na forum brodatych spotkania, na które można wjechać, ale tylko bez bród  dyskryminacją brodatych nie jest, ale
brak zgody brodatych na wystawianie takich ogłoszeń na ich własnym forum jest dyskryminacją.
...
Myślę, że zmiana napisu na górze strony z "Wolnej Strefy" na "Forum klubu" rozwiązałoby temat  ;D

@Holger, również zdrówka życzę.
JAWA TS 350 89r
BMW K 1200 GT 03r