Mam wrażenie, że do niektórych użytkowników "jak grochem o ścianę"
Po pierwsze temat spotu u Maliniaka usunął sam Maliniak i z informacji, które do mnie dotarły przyznał, że punkt o kamizelkach nie był do końca przemyślany. Ale może Bartek wypowiedział by się na ten temat?
Moim zdaniem zamieszczenie takiego punktu można właśnie uznać jako dyskryminację bądź co bądź formacji mocno związanej z korzeniami naszego forum czyli marką Jawa i Čezet. To tak trochę jakby jakiś Muzeciarz zorganizował zlot i napisał, że można przyjechać wszystkim tylko nie jawą i Čezetą i temat byłby umieszczony na naszym forum.
Elroj też dał dobry przykład w którymś poście...
Kolega maestro89 opisał jak jest w klubach. Jest regulamin - trzeba go przestrzegać. Jeśli na imprezę nie wpuszczają w barwach - na imprezę nie jadę. I czego tu nie rozumieć? Że wpisem o kamizelkach organizator wyłączył możliwość uczestnictwa w imprezie największej formacji na tym forum?
Odnośnie zlotu to nie rozumiem co na celu ma porównanie go do spotu. Organizator jasno określił warunki jakie są w ośrodku i według jakich zasad będzie organizował nocleg. W czym problem?
Z grochem o ścianę się zgadzam.
Temat spotu usunął(a szkoda) Maliniak skutkiem awantury wywołanej oburzeniem Klubu na brak możliwości występowania w kamizelkach na spocie.
Forum to forum klub to klub, dla mnie to dwie różne sprawy.
Jeśli na zabawę w remizie nie wpuszczają brodatych to nie podpalam remizy tylko na nią nie idę,
organizator nie musi znać mojego regulaminu noszenia brody. Tak samo organizator spotu
forumowego nie potrzebuje znać regulaminu klubów motocyklowych. Sam napisałeś nie wpuszczają w kamizelkach - nie jadę.
Są tu też posiadacze tfu MZ-ek i nie widzę problemu żeby spotkali się w podgrupie i umówili na tym forum. Jeśli będę chciał się umówić z posiadaczami np. CZ-tek i to tylko bordowych to klubowicze też zrobią dym bo nie którzy maja tylko Jawę i poczują się wykluczeni.
Największą formacją na tym forum są uczestnicy nie należący do Klubu.
Ja nie porównuję spotu do zlotu, chodzi ustalanie zasad, jak są po myśli Klubu to organizator określa zasady, jak coś jest nie po myśli klubu to robimy dym.
Taki teoretyczny przykład;
Cześć forumowicze, organizuję mały zlot forumowy. Mam do dyspozycji ograniczoną ilość miejsc w liczbie 30-tu. Z uwagi na to ograniczenie w przypadku większej liczby chętnych w pierwszej kolejności miejsca zapewnione będą dla forumowiczów nie zrzeszonych w Klubie a następnie kolejność zgłoszeń.
W takim przypadku będzie przyzwolenie Klubu czy dym?