dobra firma polecam Panowie nie stękajcie jak kobity wszystkim się zdażają pomyłki wystarczy tylko rozmawiać ze sprzedającym
Dobrze gada!
Nie, właśnie że nie gada dobrze!
Jedni chwalą J. Ruszczyka inni 4motor.
Ja jestem po środku bo nie znam ani jednego ani drugiego. Wszystkim zdarzają się omyłki, to jasne, ale 3 razy? I te części są uszkodzone a nie zamontowane i zdemontowane, trzeba je poprawić ( stopka, dekielki) albo wyrzucić (skarpety lag).
Takie porównanie w moim stylu
Przychodzi do Ciebie laska 10/10 i mówi że chce się byzkać i że ma tylko godzinę. Idziesz po gumki do żabki tracisz 20 minut, wyjmujesz.... używane idziesz po następne znowu tracisz 20 minut wyjmujesz... znowu używane, to idziesz po trzecią paczkę. To samo, więc masz 3 paczki dziurawych prezerwatyw, straciłeś godzinę i sobie nie pokupolowałeś.
Nie miałbym do nikogo pretensji ale idąc waszym tokiem procentowym to 75% zamówień od was nie spełnia oczekiwań
Gaźnik śmierdzący paliwem, ok... cewka ok, ale mówimy o elementach estetycznych. Gdzie stopka nie jest po demontażu a po zdrowym uderzeniu kluczem lub czymś innym.
Wychodzi na to że nie weryfikujecie części przed wysyłką, a jeśli już to moglibyście informować o tym że są po demontażu.
Co do kontaktu, przy zamówieniu jest opcja wiadomości, wysłałem wam informację że w poprzednim były części używane i że prosiłbym żeby się to nie powtórzyło. Po drugim razie napisałem meila, więc to nie jest tak że nie próbowałem się kontaktować.
Chciałbym po prostu dostać to za co zapłaciłem, tyle ode mnie
Sprawa ogarnięta, 4motor wysłał na swój koszt nowe części. Więc sprawę uznaję za załatwioną.
Aczkolwiek prosiłbym o dokładniejszą weryfikację towaru jaki wysyłacie, by sytuacja się nie powtórzyła. Tematu również nie mam zamiaru usuwać.
Pozdrawiam
Maliniak