Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 04:16:34
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Odpalanie do tyłu  (Przeczytany 1915 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bakczysaraj

• Gość
Odpalanie do tyłu
« dnia: Maja 18, 2008, 12:57:39 »

Mam silnik po kapitalce, kilka razy jak mi odbiło kopniak to silnik odpalił do tyłu. Czy jak przejade tak kawałeczek na tym "wstecznym" to coś się może stać? Bo już wiem jak kopnąć, żeby odpalił do tyłu, a czasami trzeba gdzieś wycofać:) np przy parkowaniu:)

Renegade

• Gość
Odp: Odpalanie do tyłu
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 18, 2008, 14:01:23 »

Obroty wsteczne są spowodowane złym ustawieniem zapłonu lub uszkodzoną krzywką. Nie polecam je¼dzić do tyłu zapłon się niszczy a dokładniej młoteczki i wypalają się styki.

gringo

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 18, 2008, 14:27:31 »

dokładnie tak jak mówi Renegade, tak sie stało jak za dzieciaka je¼dziliśmy tak jawką 50 mustang...

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 18, 2008, 15:10:44 »

Ja mam przerywacz na czujniku halla i elektroniczny zapłon. i do tyłu jest ciut słabsza, ale za to o wiele równiej chodzi:) Ustawiony jest idealnie 2,8mm przed gmp. ale kręcąc w drugą stronę, też ma przed GMP, bo iskrę mam jak czujnik da impuls:)

lluke

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 18, 2008, 17:39:48 »

Nie jestem pewien ale czy tryby w skrzyni nie są przystosowane tylko do pracy w jedną stronę?? Jeśli tak to masz odpowied¼ czy coś może się stać

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 18, 2008, 18:54:04 »

Nie maja one zębów poprzechylanych w jedną stronę czy coś- więc nie wiem czemu miało by tak być