Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 04:17:48
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: ga¼nik BING  (Przeczytany 2050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gringo

• Gość
ga¼nik BING
« dnia: Maja 16, 2008, 00:12:49 »

jak w temacie takie ga¼nik - jest to podciśnieniowy sprzet, znajomy chce montować do mz etz251, twierdzi że to jest super extra cudo, słyszeliście o ty moze?? czy sa takie ga¼niki do knedli?? ew czy podejdzie zamontowac taki od etz'y do cz350?? ps jakie srednice gardzieli wlotu powietrza i wylotu mieszanki ma ga¼nik w cz350??
« Ostatnia zmiana: Maja 16, 2008, 00:22:18 wysłana przez gringo »

nerlst

• Gość
Odp: ga¼nik BING
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 16, 2008, 06:57:46 »

Renegade

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 16, 2008, 17:01:05 »

Ga¼niki BING nie są podciśnieniówkami. To są standardowe ga¼niki od ETZ no chyba że coś z nowszych modeli tej firmy. Poza tym czy pociśnieniówka prócz płynniejszego przyspieszania mu da? Chyba nie.

Wojt@s

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 16, 2008, 17:55:13 »

Występują ga¼niki podciśnieniowe firmy Bing, naprzykład w BMW r-80 i prawie każdym bokserze powojennym w/w firmy. Oprócz tego trzeba mieć podciśnieniowy kranik paliwa i pompę paliwa, najczęściej to 2 w jednym, zasilane z akumulatora.

Ja osobiście brałbym pod uwage ga¼nik Binga, podeszło by spokojnie Mikuni, tylko pewnie trzeba by było dorobić mocowanie, spokojnie można spróbować z ruskim k-68 (pływakowy ), bo często ga¼niki Jawowskie ludzie zakładają do rusków bez przeróbek. Temat szeroki jak rzeka, tylko trzeba się trzymać jednego, poziomu paliwa i rozmiarów dysz.
« Ostatnia zmiana: Maja 16, 2008, 19:42:02 wysłana przez Wojt@s »

gringo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 16, 2008, 19:34:17 »

racja i własnie o to mi chodzi o ga¼nik podciśnienowy. i dlatego moglby ktos podac rozmiary gardzieli wlotowej i wylotowej ga¼nika.

ps wlasnie bede sie zastanawiał nad znalezieniem ga¼nika który podeszłoby zamontować.

BO W£ASNIE CHODZI£O MI O GA¬NIKI PODCISNIENOWE TEJ MARKI.