Witam.
Odkąd zacząłem serwisować CZ 175/487 zauważyłem, że ten motocykl niezbyt jest doceniany przez sklepy internetowe. Bardzo często muszę, szukać dość długo jakiejść części. Bo w spisie nie ma mojego motocykla. Dotyczy się to stron jawaczesci.pl 4motor.pl czy gmoto.pl
Zawsze albo to jest "jawa cz" albo trzeba szukać po szukajce w sklepie. Jakoś sprzedawcy nie mają problemy dla stworzenia osobnego działu dla jawy 350 ts z różnymi modelami silników. Czy CZ 350.
Gdyby nie znajomość części jakie pasują do CZ 175/487 to mało co bym sobie kupił to jeden problem. A drugi jest taki, że często opisy produktów nijak mają się do rzeczywistości. Chcę kupić napinacze łańcucha, wpisuje w opcji szukaj swój model motocykla. I zamiast do 487 ukazuje mi się jawa,cz350,jawa 175 itp. Dopiero znajomość części podpowiada mi, że też będzie pasować do mojego motocykla.
Szkoda, że 4motor.pl pochrzanił swoją stronę, bo głównie tam zamawiałem. A teraz? Szkoda słów.
A mam teraz duże parcie, aby jak najszybciej przyszykować motocykl do jazdy, bo mi będzie potrzebny nie dla pasji, a na dojazdy do pracy. Jedyne co jest powiązane we wszystkich sklepach to przyrząd do ustawiania zapłonu, mam nadzieję, że wart swojej ceny. Chociaż i tak muszę wydać ponad 300zł....
Szkoda, też że w jednym sklepie nie ma wszystkiego....