Witam,
Mam pewien kłopot z wydziałem komunikacji. Może ktoś z Szanownych kolegów spotkał się z podobnym problemem i będzie w stanie coś doradzić. Do rzeczy-moja CZ pochodzi z 84 r. i posiada pierwszy dowód rejestracyjny jaki był do niej wydany włącznie z pierwszymi czarnymi tablicami. W tym roku po raz pierwszy od 1993 został zrobiony przegląd. Ponieważ z formalnego punktu widzenia motocykl należy do mojego taty a ja chciałem dopisać się jako współwłaściciel, udałem się do WK. Wg. informacji, którą uzyskałem, można się dopisać bez zmiany tablicy, na czym zależy mi najbardziej. No i zaczęły się schody-przy pierwszej wizycie Pani uzupełniła brakujące dane, których nie było w starym DR po czym na sam koniec CEPIK odmówił współpracy. Przyszedłem po dwóch tygodniach ponowić próbę, Pani ta sama uzupełniła dane właściciela m. in. o PESEL, którego nie było w starym dowodzie i się zaczeło. U pani wyświetla się informacja, że pod tym numerem PESEL występują dwie różne osoby. Nie wiedzą o co chodzi, rozmawiałem już nawet z naczelnikim, ale brak pomysłow. Czy może ktoś coś podobnego przeżył i może coś podpowiedzieć?