W dniu dzisiejszym przetestowałem iglicę jaką to dorobiłem i jestem więcej niż zadowolony

IŻ osiągnął prędkość maksymalną między 115 a 120 km/h a kolor świecy jest wzorcowy

przednie zawieszenie w końcu zaczęło wybierać niedoskonałości felgi , opony i nawierzchni drogi , olej w przednim zawieszeniu dobierałem eksperymentalnie ze względu że normy jakie podają Rosyjskie książki serwisowe które już pewnie nie istnieją

więc ciężko było bo w klasach SE Rosyjskie książki zamiennika nie podają

tak dla zainteresowanych zalałem olejem silnikowym 10 W 40 i 50 W 90 czyli Hipol w proporcji 1/1 i bardzo przyjemnie zawieszenie zaczęło pracować

uważam więc tasiemiec o IŻ-u za zakończony więcej z niego nie wycisnę

dołączyłem zdjęcie świecy i tych nieszczęsnych opasek na nim za które dostałem burę

zapomniałem napisać swoje spostrzeżenia co do hamulców tak tylny jak i przedni są bardzo mocne bez większego nacisku na stopkę jak i klamkę koło przednie i tylne się blokuje i opona traci przyczepność z podłożem więc uważam że hamulce ma bardzo dobre na co ma wpływ większa średnica piasty i większa powierzchnia cierna okładzin odpowiadająca za tarcie po powierzchni środkowej piasty niż to jest przypadku Jawy przy prawie takiej samej masie własnej motocykla .