Witam wszystkich chciałem się pochwalić moim nowym nabytkiem to jest CZ 180 ROLAND 1993rok, który zakupiłem jakieś 2-3 tygodnie temu

. Dodaję niżej zdjęcia
Stan motoru techniczny jest dobry wszystko działa jak powinno oprócz ładowania (motor był podłączony na krótko na akumulatorze 12V jeszcze nie wiem na jakiej cewce WN czy na 6V czy 12V) wirnik jest rozwalony szczotki wycięte a regulatora w ogóle nie ma.
Stan motoru wizualny sami oceńcie zdjęcia poniżej. Kolor taki podobny do różowego

mi się nie podoba naklejki na plastikach są nie oryginalne. Motor nie ma przedniej owiewki z lampą ani lewego boczka plastikowego. Boczka już chyba nie dostanę ale przednią owiewkę z jakiegoś motoru z tamtej epoki dopasuję.
Moje plany to: kupić lampę z owiewką żeby była podobna do oryginału, kupić zamek siedzenia, pomalować ramę i plastiki prócz przedniego zawieszenia i wahacza nie są w najgorszym stanie a naklejki są jeszcze ładne, zrobić stopkę boczną, wymienić klocki w zacisku tarczowym ale jeszcze można na nich trochę pojeździć (dostanę takie klocki ? ) i wyremontować cały silnik.
Co już zrobiłem: wymieniłem z przodu i z tyłu łożyska w kołach i nasmarowałem wahacz luzy skasowane, obiłem siedzenie skajką
Silnik będę remontował w zimie na ten sezon przełożę silnik z mojej drugiej Cezety który mam pewny bo robiłem remont, tylko szlifu nie zrobiłem. Silnik jest na zapłonie CDI bezawaryjny pali nawet przy -25 stopniach bez akumulatora(testowane

działa).
Moje postępy będę pokazywał w zamieszczanych prze zemnie zdjęciach.
Motor jak będzie gotowy to dzięki niemu pokażę Wam moje piękne okolice krajobrazy Polskiego Spisza jest gdzie jeździć w terenie a widoki są przepiękne

.
Zapraszam do komentowania wątku
Pozdrawiam