Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 06:01:20
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Kłopoty z umową  (Przeczytany 5958 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wojaczek

• Jawer
  • Cebra, Zygzak, Szadoł i Intruder.
Odp: Kłopoty z umową
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 15, 2016, 15:29:35 »

Z tą rejestracją na zabytek sprawa może się bardzo łatwo skomplikować. W tym roku rejestrowałem jawę na zabytek, miałem papier z punktu kasacji pojazdów, przeniesienie własności na mnie. Przy badaniu technicznym okazało się że motocykl widnieje w cepiku. Taka mała niespodzianka. W wydziale komunikacji przy rejestracji okazało się to samo, ten numer ramy jest zarejestrowany.
Mała fantazja, gdzieś w szufladzie ktoś ma zapomniany dowód z numerem ramy, który ty własnie skończyłeś remontować i chcesz go zarejestrować, trafiasz na urzędnika który zaczyna drążyć temat i po jakimś czasie w Twoich drzwiach staje właściciel dowodu z policją i prosi o wydanie jego własności. Zostajesz z niczym. Wiem że jest to mało prawdopodobne ale może się zdarzyć.

Może może, kuzyn tak stracił 472.6, którą po remoncie zapragnął zarejestrować. Rodzice właściciela sprzedali "złom" zapewniając, że dokumenty się znajdą. No i znalazły tylko facet po powrocie do kraju z UK niespecjalnie był ze sprzedaży zadowolony. Maszyna poszła za bezcen, ale w remont poszło mnóstwo studenckiej kasy- odbyło się bez policji i sądu- to jedyny plus całego zamieszania.