Bimberpołudnie.
Inżynierowie VW oszukują i powinieneś o tym wiedzieć
A tak na poważnie ,to weź do ręki pilnik -nowy pilnik polej go olejem i zacznij piłować .
Albo inaczej . Daj mi swoją najcenniejszą rzecz z żeliwa albo nawet i stali normalnej jakości ,ja wezmę tępy pilnik poleję go olejem i zacznę piłować.
Jak myślisz jaki będzie efekt ? Ja wiem
Proszę Cię nie pisz byle pisać . Litości

Bo z tego co napisałeś widzę ,że egzaminu czeladniczego ze ślusarstwa byś u mnie nie zdał
Tak dla wyjaśnienia ,bo nie daje to niektórym spokoju, dodam chociaż wcale nie muszę
, że silniki czterosuwowe maja z reguły szlifowane tłoki .Dlatego siatka honownicza na gładzi cylindra jest wskazana chociaż niekonieczna (odpowiedni olej i jest niepotrzebna -nikasil np.też owej siatki nie ma
). Służy ona lepszemu dosmarowaniu styku tłoka z cylindrem. Po tłoku olej spływa a zostaje w mikrorysach na cylindrze .Natomiast w silnikach dwusuwowych takich jak na przykład Jawa ,tłoki maja rysy po toczenu(weż Biberpołudnie tłok i przeciągnij paznokciem wzdłuż tłoka) na których gromadzi się wystarczająca ilość oleju ,żeby tłok sie nie zacierał.
To polerowanie po honowaniu, możesz oczywiście nie wierzyć ,powoduje to ,że Marek raczej nie ma reklamacji na swoje usługi.
Dotychczas nie miał reklamacji na żaden szlif który wykonał dla kolegów z Forum.
Przepraszam! Była jedna reklamacja, ale to inny przypadek nie związany z zatarciem.