Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 04:13:25
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: brutal reality  (Przeczytany 5682 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brein

• Gość
brutal reality
« dnia: Stycznia 13, 2008, 11:57:06 »

No pięknie kurcze pięknie...

ok sprzedaję jawę, i nasłuchałem się co najmniej jak bym zbrodnię popełniał i szczena mi opadła, bo przecież na tym forum zawsze było inaczej i bez czegoś takiego, ale cóż...

ale teraz już po prostu wymiękłem:

Zajrzałem na stronę reklamowaną do niedawna  <cheers> przez kolegę Batmana  http://www.jawacz.ovh.org i co się okazało? - że autor rżnie z mojej strony na zatracenie materiały o prawa do publikacji których często długo się starałem, lub jeszcze dłużej gromadziłem.

Ale nie o to chodzi, bo bym mu pozwolił, tylko NAWET NIE RACZY£ ZAPYTAć!
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2008, 13:34:46 wysłana przez Brein »

Jawsim

• Gość
Odp: user: Batman - brutal reality
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 13, 2008, 12:11:03 »

tu przyznam Ci rację- dla mnie-a jestem cienki jak dupa węża w sprawach internetowych twoja strona to kawał porządnej roboty- mnie nerwy wzięły jak jeden koleś wziął i skopiował zdjęcie Jawy z PJ, celem wklejenia jej na forum MZ. nie chodziło mi również o jakieś prawa autorskie, ale ile to się zapytać? wystarczy- ej stary mogę? przyznasz Brein,że już nawet można machnąć łapą na te 10zł jak jakiś jawer poprosi?

MarcinS

• Jawer Weteran
  • Yamaha Virago 535 '93
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 13, 2008, 12:18:20 »

Ja wymyśliłem sobie i zbudowałem do mojej Jawki Mustang instalację kierunkowskazów i stopu, która nie wymagała akumulatora . Po przetestowaniu zamieściłem opis, schematy i fotki na pewnym forum o Jawce. Jakiś czas pó¼niej trafiłem na inne forum o Jawce i niespodzianka! Znajduję tam żywcem skopiowany opis mojej instalacji <furious>. Raz mi się zdarzyło, że ktoś zapytał czy może skopiować ten opis i zamieścić gdzie indziej.

Batman

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 13, 2008, 12:28:19 »

Będę pisał dużymi literami - nie po to by krzyczeć ale po to by każdy to przeczytał:

STRONA http://www.jawacz.ovh.org NIE JEST MOJA STRONA. JA JEJ NIE TWORZE I NIE MAM WPLYWU NA TO CO JEST ZAWARTE W TYCH DZIALACH. JA JESTEM TYLKO I WYLACZNIE MODERATOREM FORUM I JESLI DOKLADNIE PRZEANALIZUJESZ FUNKCJA JAKA TAM PELNIE I ZAKRES MOICH UPRAWNIEN TO ZROZUMIESZ, ZE NIE MAM WPLYWU NA DZIALANIA AUTORA STRONY. NIE CZUJE SIE URAZONY TONEM TWOJEJ WYPOWIEDZI ALE CHCIALBYM ABY MOJ NICK ZOSTA USUNIETY Z TEMATU I EWENTUALNIE ZAMIENIONY NA AUTORA STRONY!!!

POWTARZAM JA NIE MAM NIC DO GADANIA W SPRAWIE STRONY!!!

TAK WIEC CZEKAM NA ZMIANE TEMATU...

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 13, 2008, 12:32:45 »

To jest konkretne przegiecie.. trzeba przyznac ze strona Breina ma tak samo wielkie znaczenie dydaktyczno-techniczne jak to forum (lub na odwrót) i kopiowanie czyjejs pracy jest poprostu chamstwem....

Brein przykro mi ze poczułeś sie obrzucany błotem za sprzedaz jawy ale my cie nie tyle potepiamy tylko jestesmy zdziwieni ze ty tak wielki Jawer, z ogromnym wkładem w istnienie Jawerstwa pozbywasz sie swojego sprzeta i to nas zszokowało... choc jest to Twoja prywatna decyzja i ja ja szanuje choc jawulki szkoda... pokoj i pozdrowienia
http://mienki1987.blogspot.com/

Brein

• Gość
Odp: brutal reality
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 13, 2008, 12:35:43 »

Batman

masz temat i treść zmienioną, a teraz zajmę się autorem strony.

Brein

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 13, 2008, 12:40:20 »

Nie raz pyłem pytany o możliwość publikacji i re-publikacji i nigdy nie odmówiłem...

a tu cała strona oparta jest na mojej więc szczena opada.

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 13, 2008, 12:53:10 »

Ja dopowiem więcej. Nie dość że znalazły się tam arty ze strony Breina to są też tam m. in. artykuły z naszej strony głównej (np. historia motocykli JAWA napisana przez Demonosa) oraz wiele innych materiałów (jak choćby filmik z Youtube z moto Von-majzla). A skoro Batman nie ma nic w tych sprawach do powiedzenia (w co wierzę) to do odpowiedzialności powinien być pociągnięty inny użytkownik tego forum - RASEL, którego już jakoś dawno nie widać...

Batman

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 13, 2008, 12:55:38 »

Wiesz, ja nie wnikam skąd koleś ma informacje, ja tylko pilnuję tego forum. Za jego działania mogę cię jedynie przeprosić, ponieważ mimo iż nie nam go osobiście to jednak sygnuję sobą część jego dzieła. Skontaktuję się z nim w celu weryfikacji danych zawartych na stronie.

Brein

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 13, 2008, 13:10:12 »

Batman dziękuję

Xargo
historia Jawy jest ode mnie:) - a, raczej pół na pół bo moja wersja powstała za zgodą Demonosa na bazie Jego. Drobne różnice pozwalają rozpoznać skąd jest zaczerpnięta.

Ale to bez znaczenia. Napisałem chłopakowi co o tym myślę u niego na forum, shutboxie i na mail

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 13, 2008, 13:26:22 »

Pod artem jest odnośnik do strony z artem Demonosa na tym serwerze - to mnie zmyliło.  <cheers>
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2008, 13:30:32 wysłana przez Xargo1 »

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 13, 2008, 13:53:19 »

BRUTAL REALITY?

Chcecie znać brutalną rzeczywistość?  <crybaby>

Wstaje z rana do Kościoła. Schodze do samochodu i co widzę? Tragedia  <crybaby> Jakimś gwoi¼dziem lakier przerysowany. Do blachy. Kółka porysowane na dachu. Cała klapa bagażnika. Dwoje lewych drzwi z tylnim błotnikiem  <crybaby> I to nie kreska a pętle szaleñca  <crybaby>
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

Brein

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 13, 2008, 14:05:04 »

uuu Naczelny współczuję... skurwysy...wo maksymalne - takich to tylko kastrować i na pal nabijać.

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 13, 2008, 20:47:06 »

uuu Naczelny współczuję... skurwysy...wo maksymalne - takich to tylko kastrować i na pal nabijać.

http://zlosnik.pl/showflat.php?Cat=&Number=867081&page=0&view=collapsed&sb=5&o=&vc=1

:-/
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 13, 2008, 21:22:41 »

to gorsze niż zbite lusterko i spuszczone powietrze- za łepka miewałem głupie pomysły a propos sąsiadki,która wyprowadziła mi kiedyś simsonka na noc na dwór- bo stał w takiej nieczynnej klatce schodowej w bloku,obok  było kilka rowerów i komarek. wyprowadziła mi go bo "paliwem śmierdziało- ciekawe, bo ta klatka była ślepa- czyli z zewnątrz były drzwi,ale do wewnątrz na klatkę schodową wejść się nie dało bo była ściana ( ech to budownictwo rodem z alternatywy 4 <lol>) więc w sumie był to taki składzik.no i rano miała 2 kapcie w skodzie 105- ale nie przebite,tylko zaworki popuszczone. zawsze jak chciałem się zemścić to tak,żeby ktoś miał zagadkę lub trochę pracy a nie wydatki. teraz nawet tego nie pochwalam, ale ten swift naczelnego to chamstwo.

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 13, 2008, 21:43:18 »

o kur... ja piernicze za takie cos to nie wiem co bym komus zrobil.... i tu powtorzylbym słowa Breina....
http://mienki1987.blogspot.com/

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 13, 2008, 22:21:18 »

http://zlosnik.pl/showflat.php?Cat=&Number=867081&page=0&view=collapsed&sb=5&o=&vc=1
Ja pitolę  <scared> <scared> <scared>
Wygląda to na przemyślaną "robotę" a "zawodnik musiał być wysoki skoro takie kółka na dachu porobił  <furious> <furious> <furious>
Musiałeś się komuś ostro narazić?

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 13, 2008, 22:41:51 »

zajebac to mało  <furious>

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 14, 2008, 12:03:30 »

ja jestem tam moderatorem. Ale też do konca nie zwróciłem uwagi skad pochodziły materiały...

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 14, 2008, 13:22:31 »

Chcecie znać brutalną rzeczywistość?

TOPIć I WIESZAć !!
Jakieś skurwysynki zazdrośniki  <furious>
Brat ma robotę, je¼dzi po mieście i rozwozi paczki firnom zakałdą itp. miał pake na piome tj. szkoła i zakład produkcji maszyn górniczych. No i cóż wraca i na drzwiach przejechane do blachy  <furious> <hammer> <hammer> To jest ta polska młodzież o której mowa w topicu "...chwdp..."

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 14, 2008, 13:56:50 »

do diabła niech mi teraz ktoś powie,że za takie coś też nie należy się wpierd...l spuścić? <furious> czy może też upomnienie,że tak nieładnie,że można było to zrobić flamastrem? cholera poznałem naczelnego na zlocie- to wyjątkowo spokojny koleżka więc nie sądzę,zeby komuś aż tak podpadł( to nic,że pewnie to kamuflaż bo nocami ubiera lateksowe kalesonki,maskę i peleryne i skacze po dachach w poszukiwaniu złoczyñców,jako NACZ'o MAN lub śmiga na NACZ'o BIKE'u )
ps. sorki Naczelny jeśli cię sypnąłem- nie mścij się bo auto też chwilowo stoi na dworze

Batman

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 14, 2008, 19:55:25 »

Mam informację od Rasela:

cytat:
"siema ty sluchaj jesli chodzi o tego Breina to ja go sie pytalem ale on nic nie odpisywal ... wiec nie rozumiem jego reakcji..... ale nic (...) stronka zostala usunieta"

Więc chyba wszystko (?) wyjaśnione.

Brein

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 14, 2008, 21:33:26 »

Rasel napisał również do mnie i przeprosił i to uważam za podejście ok.

Natomiast "ja go sie pytałem ale on nic nie odpisywał" oraz "może mail nie dotarł" - nie będę komentował.

i jeszcze jedno bo zmieniłem treść pierwszego postu i usunąłem wątek z 10 zł do którego odniósł się Jawsim. W oryginale chodziło mniej więcej o to, ze jak tak bardzo chłopak chce to niech da dychę i dostanie wszystko z prawami autorskimi na piśmie, a ja mam to gdzieś.

Natomiast jeśli chodzi o osoby które chcą ściągać ze strony dla siebie - na swój dysk do własnego użytku - nie muszą pytać - proszę bardzo, dopiero jeśli ktoś chce materiały w celu publikacji na swojej www - chciałbym, aby się skontaktował - nie po to aby zabraniać, ale różne artykuły są własnością różnych osób i muszą zostać opatrzone odpowiednim zapisem - aby stało się za dość prawu, nie mówiąc już o zwykłej grzeczności :) Zasada przez nas dla nas - ale fair.

Pozdrawiam