Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 03:19:07
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: "Momento Mori"  (Przeczytany 5134 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
"Momento Mori"
« dnia: Stycznia 02, 2008, 19:27:03 »

od jakiegoś Czasu jestem jakiś nie spokojny (tydzieñ- dwa) ciągle mam jakieś szare myśli  :[ Wczoraj śniła mi sie moja śmierć na motocyklu jechałem będąc dziadkiem ,jechałem na jawie w pewnej chwil było bum pó¼niej leżałem na ziemi  każdy nade mną stał nie mogłem sie ruszyć . Gdy spojrzałem zobaczyłem płaczącego chłopaka z kąś go znałem .Po chwili zorientowałem sie że nie żyje ,jawa stała obok wyglądała jak nówka miała przypięty kosz boczny ,ładnie chodziła na wolnych obrotach . Pamiętam że wsiadłem ale już nie na jawę ale do kosza a kolega Kosa86 mnie zawiózł tak jakby do góry do nieba...  Obudziłem się o 11 przed północą nie mogłem spać . Włączyłem internet i przeglądałem zdjęcia ze zlotów obejrzałem wszystkie nasze i zacząłem oglądać zdjęcia Mz klubu wtedy już wiedziałem kim był chłopak płaczący nade mną był to ¦.P Nostradamus który zginął   26 września ..... przez całą noc nie mogłem spać rozmyślałem czemu akurat on mi sie śnił nie znałem go widziałem może 2 razy na zdjęciu  .... Pokój Jego Duszy....

co mam o tym sądzić...?? :[
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

Piszczałka

• Gość
Odp: "Momento Mori"
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 02, 2008, 19:57:06 »

Widzieć we śnie zmarłych to podobno dobry znak: szczęści czy jakoś tak

Renegade

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 02, 2008, 21:18:14 »

Też tak słyszałem. A tak dalej analizując twój sen to doczekasz pó¼nej starości.
Podobno małe dzieci ( niemowlęta) we śnie to zły znak. Znak śmierci. I jak Ci się przyśnią to może oznaczać czyjąś śmierć.
Osobiście nie wieże w przesądy ale np. jak mojej mamie się przyśniły małe dzieci to n drugi dzieñ prababcia umarła. To było dawno ale jakoś utkwiło mi to w pamięci.

alan666888

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 02, 2008, 21:30:23 »

temat do dyskusji czy szczęście czy nie, którego nie chciałbym zbytnio poruszać ale jak mojej mamie przyśni sie ktos z rodziny ( nie pamietam dokładnie opisów snów ) to żle się dzieje. Mama miała dwa sny i oba sie spełniły. Podczas pierwszego nie wiedziała ze to sen "proroczy" ale podczas drugiego snu po obudzeniu powiedziała że coś złego się zdarzy i po paru godzinach dowiadujemy sie o smierci członka rodziny  :'(
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2008, 21:32:43 wysłana przez alan666888 »

lluke

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 02, 2008, 21:34:57 »

Ja snów nie miewam ale dzisiaj miałem bardzo nie przyjemny sen wręcz cholernie bolesny śniło mi się że dostałem dwa razy nożem w plecy odczucia były bardzo realne aż mnie ciarki przechodzą dosłownie czułem ból. Jeszcze takie coś mi się nie zdarzyło :(

Erykos90

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 03, 2008, 18:48:21 »

Mi to zawsze się śnią jakieś pierdoły, nigdy się nie zastanawiałem nad ich znaczeniem bo i po co się stresować ...... co ma być to będzie

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 03, 2008, 18:51:43 »

A mieliście już kiedyś uczucie że coś takiego kiedyś robiliście?? to sie chyba nazywa De ża wi nie wiem jak sie to pisze
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

lluke

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 03, 2008, 19:06:01 »

http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu  Bardzo dziwne uczucie ale miałem i to wiele razy myślę że jest wielu ludzi którzy co jakiś czas tego doświadczają

Erykos90

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 03, 2008, 19:51:12 »

Oj miałem takie uczucie dość często .... to tak jakby przewidzieć przyszłość  <unsure>

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 06, 2008, 02:14:55 »

Deja vu miałem bardzo często. Miałem czas ze codziennie to przechodziłem. Często były to nietypowe sytuacjie.
Raz miałem sen o tym że umarł kumpla dziadek, obudziłem się, przychodzi mama akurat i mówi że umarł dziadek kolegi... troche byłem tym zszokowany i myślałem co ja zrobiłem...

Myślę że to co będzie to zależy od tego jak bardzo przejmiemy się snem, jak dogłębnie to będzie to nas jakby prowadziło. Może to śmiesznie brzmi :D

Przy okazji takeigo tematu, interesuję się ktoś tematyką PSI, OOBE itp?

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 06, 2008, 02:29:08 »

kiedys na forum slaskich motocyklistow byl jeden gosc ktory chcial naklonic wszystkich do OOBE ale nie udało mu sie bo wszyscy mysleli ze to jakas sekta itd ale ogolnie temat bardzo ciekawy jak dla mnie

lluke

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 06, 2008, 10:09:09 »

Co do out of body experience to troszeczkę na ten temat przeczytałem i jest tam wiele sprzeczności osobiście odstrasza mnie myśl wybudzania się albo co gorsza zagubienie się <scared>

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 06, 2008, 12:10:45 »

co do snów to tak jak we wszystkim są tylko dwie opcje spełni się lub nie, uda się lub nie. mi z reguły śnią się pierdoły a z resztą nawet jak mam reala to go nie pamiętam. snami nigdy się nie przejmowałem-co ma być to będzie-tego nie da się wyśnić- bo miałbym już dużo kasy i cała halę z motocyklami. więc ja temat bezdyskusyjnie olewam.

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 06, 2008, 12:47:58 »

Deja vu doświadczył prawie każdy, nie jest to nic nadzwyczajnego, zwykły error w mózgu, mózg miesza tera¼niejszość z przeszłością, dlatego wydaję się, że coś wspominasz mimo, że widzisz to pierwszy raz. Sen jest po to, żeby organizm odpoczął, więc jeśli któryś narząd będzie intensywnie pracował podczas snu to będzie zaburzał prace mózgu co przekłada się na koszmary lub dziwne sny, więc np. wystarczy się najeść przed snem w wyniku czego żołądek będzie pracował, koszmary gwarantowane ;)

pzdr

Lukass102

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 06, 2008, 12:50:00 »

Znam ludzi co potrafią odczytywać prorocze sny i nawet to się sprawdza co mówią. Ja takich proroczych nie miałem, ale swego czasu zainteresowałem się technikami panowania nad snem... Tak naprawdę to śnimy co noc, tyle, że większości z nich w ogóle nie pamiętamy, bo były zbyt słabe i zbyt krótkie. Wydaje się nam, że sen trwa bardzo długo, przecież tyle rzeczy zdążymy zrobić w nim, a tak na prawdę to jest chwila, szybki splot myśli i koniec snu :D Najdłuższe trwają do 5s. Nauczyłem się zapamiętywać sny, potem pomału i stopniowo udawało się  uświadomić sobie we śnie, że to jest sen. Takie obudzenie w śnie bez budzenia  :> Nadal tkwisz w tym wirtualnym świecie jakże prawdziwym i robisz co dusza zapragnie. To lepsze od GTA <drool> Potem nauczyłem się w jakimś stopniu kontrolować sen, tzn. chcę sobie powygrzewać sie na karaibach, pstryk i jestem na karaibach, chcę se polatać jak ptak, pstryk i lecę, chcę jechać na jawie w stronę słoñca, ok załatwione :] Ale niestety nie opanowałem tego aż w takim stopniu i poprzestałem tych zabaw. Często zdarzało się tak, że nie udawało się do koñca kontrolować snu, to dopiero była jazda :>

lluke

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 06, 2008, 13:10:44 »

Co do tej kontroli snów to też tak mam czasami że np. coś się dzieje i nagle mi to nie pasuje no to wróć i jakaś zmiana jak w matrixie <lol> Nie wiem czy to dobrze czy ¼le ale raczej nie miewam snów.

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 06, 2008, 14:55:13 »

wystarczy się najeść przed snem w wyniku czego żołądek będzie pracował, koszmary gwarantowane Wink

Szczególnie jeszcze jak coś niestrawnego i boli brzuch, wtedy mam koszmary takei związane z tym co robilem wieczorem. Kiedyś oglądałem cały dzieñ South Parka i koszmar jak to Kenny zabiał wszystkich innych  <lol> . Podobnie jak obejżałem 2 części gwiezdnych wojen tak tam jakoś han solo coś robił.  <lol> <lol> Ogólnie trwa to aż nie obudze się i nie pujde na kibel  <thumbup>. Po tym zabiegu ból jak ręką odjął a koszmary znikają.

Co do oobe znajomy w tym siedzi, sam próbuje czasami i nawet zdarza się zobaczyć ciekawe rzeczy :) Choć wole PSI keidyś udało mi się podnieść skówkę długopisa na centymetr wysokości, jak zobaczyłem to tak już koniec nie nie wychodzi ;D

Lunatykowaliście kiedyś?

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 06, 2008, 15:14:09 »

Gustaw jak śni Ci się ktoś zmarły, to powinno się pomodlić za jego duszę... (Tak mi babcia zawsze mówiła...)
Ja też mam czasem złe sny... Ostatnimi czasy, że chcę kogoś uderzyć i nie mogę, nie mam siły...
Czasami miałem dziwne sny, w ogóle sytuacje nie wiadomo czym ze sobą powiązane...
Czasami śniła mi się tak jakby śmierć... Ale zawsze szybka... nikt nade mną nie stał i w momencie uderzenia czy upadku od razu się budziłem... Także nie wiem co było dalej ...
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

SZAJBUS_SzeF

• młody nie głupi
  • Jawer Weteran
  • Jawy, Cezety i Cafe Racery - To lubię! :)
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 06, 2008, 15:53:58 »

Mi raz sie śniło że mi simsona kradną z garażu. Obudziłem sie w tedy w nocy i z nożem pobiegłem do garażu. Na szczęście maszyna stoi do dziś.

leon000

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 06, 2008, 17:33:23 »

Po pierwsze Memento Mori, a nie Momento Mori...
Po drugie - gdzieś to wyczytałem - chyba u H.H. Kirsta - Dzisiaj żyjesz, jutro gnijesz. Zbyt natarczywe myśli w tym temacie mogą prowadzić do poważnej choroby psychicznej, a i tak nie wiemy co nam zgotował los -czyli fatum  :D

Energizer

• Starszy Jawer
  • Jawa TS 350; 91r
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 07, 2008, 09:39:24 »

Coś w snach musi być  :-/.
W sumie miałem 5 stłuczek samochodowych i jeden wypadek motocyklowy. Wszystkie  w noc poprzedzającą  "objawiały" sie nocnymi koszmarami w stylu tego co sniło się Gustawowi, ewentualnie śnili mi się zmarli z mojej rodziny lub też coś w stylu "nocy żywych trupów". Kiedyś nie przywiązywałem do takich snów wagi do czasu gdy  zauważyłem dziwną zbierzność - koszmar=> wypadek, lub  kradzież mieszkania  <crybaby>.
W zeszłym zimę po "sennym koszmarze" zamiast jechac samochodem do pracy pojechałem busem. Kilka kilolmetrów za miastem bus wpadł w poslizg , przeleciał przez skrzyzowanie ze znakiem stop i wrąbał się w zaspę i rów. Naszczeście nikomu się nic nie stało - a kierowca miał więcej szczescia niz rozumu.
Dzisiaj Ja miałem koszmarny koszmar, moja ¯onka równierz więc nie jeżdże dziś autem, a po południu sprawdze czy Jawa stoi w garażu, a idąc chodnikiem i przechodząc przez jezdnie mam oczy dookoła głowy.
"sen - okruchy smierci, nienawidzę ich !" - to z jakiegoś filmu  :D
tylko nie dajmy się zwariować  ;)

Motocykl to największy wibrator jaki można wsadzić między nogi.

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 07, 2008, 10:34:32 »

pamietaj ze przeznaczenia nie oszukasz  :P

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 07, 2008, 10:45:29 »

ja jak zwykle troche z jajem do tematu ale chyba jedyne sny jakie można mieć po których faktycznie coś się może stać to sny erotyczne w okresie dojżewania- wtedy bywają realne konsekwencje na pościeli <lol> <lol> <lol> :> :> :> ;) ;) ;)

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 07, 2008, 13:55:15 »

hahahahahaha  <lol>

£opian

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 07, 2008, 14:09:18 »

<lol> <lol> <lol> <lol> <lol> <lol> <thumbup> <thumbup> <worship> hahaha