Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 15:45:29
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: jak odebrać swoja kase od debila  (Przeczytany 2636 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
jak odebrać swoja kase od debila
« dnia: Grudnia 30, 2007, 12:11:36 »

Hej mam pytanko macie jakiś sposób na odbieranie kasy od wiszącego Wam kolesia . bo jeden es wziął ode mnie 330zł i poszedł pić i kasy nie ma a sylwester jutro. Nie chce go bić tak od razu . jestem b.wkur..           <furious>
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

WhitePower

• Gość
Odp: jak odebrać swoja kase od debila
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 30, 2007, 12:32:32 »

ciezka sprawa bo jak mu wklepiesz to nie jest powiedziane ze ci odda kase a nawet moze cie na policje podac  :o wez mu cos zajumaj co bedzie w tej kwocie albo poprostu sie z nim ugadaj jakos a dopiero jak nie bedzie chcial sie dogadac to mozesz dzialac na rozne perfidne sposoby

P.S ja zyczam kase tylko zaufanym osobom, nawet niekotrym kumplom nie pozyczam bo mialem okazje ich poznac :P

alan666888

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 30, 2007, 12:40:38 »

Jest taki zwyczaj NIE pożyczaj.
Porozmawiaj z nim łagodnie, jak zacznie cwaniakować zacznij rozmawiać ostrym językiem a jak to niepomoże to przejd¼ ze słów do czynów i napiernicz mu. Jak wogóle ci nie bedzie chciał oddać kasy to znajdzie sie paru którzy ci pomoga ( chyba że jesteś jak pudzian to sam to załatwisz ) WhitePower też ma racje

Batman

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 30, 2007, 13:59:39 »

Zarekwiruj mu motorek - jeśli ma <thumbup>
A jeśli nie ma to profilaktycznie porąb siekierą jego kosiarko-kibel (skuter dla niewtajemniczonych) bo ostatnio się przekonałem, że takową maszynę statystycznie ma już chyba każdy Polak... <mur>

aker6

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 30, 2007, 20:27:36 »

mam zwyczaj że na alkohol nie pożyczam, nawet kumplom.
Jak odebrać kase.... hmm.... Gustaw nie jesteś zbyt dużym facetem wiece pójdz z jakimś kolegą, tak dla towarzystwa.
Jak nie bedzie chciał oddać to upomnij sie pare razy o 3 w nocy telefonicznie:P

gustaw

• Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 30, 2007, 20:34:58 »

Sprawa jest trochę bardziej skomplikowana bo to była kasa od 11osób na sylwestra i on miał ją dać swojej dziewczynie która to wszystko organizowała. I ona z nim zerwała a kasy jej nie dał. Z biciem kolesia problemu nie ma bo zawsze jakiś chętny do bojki sie znajdzie a ze nie jest wielkiego rozmiaru to raczej sam bym mu dał rade( ale zawsze lepiej kogoś mieć obok siebie) napisałem  mu "przyjemnego" sms bo telefonu nie odbiera ,znacie może jakieś inne jeszcze sposoby odbierania kasy bez bicia bo jak mu narąbie to może iść na policje a tego nie chce.
Motorka nie ma bo już by stał u mnie

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 31, 2007, 02:06:58 »

najlepszy sposób, to odkręcić mu tablice od samochodu i je zabrać. będzie wiedział, że jak odda siano dostanie tablice. wypraktykowany sposób.

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 31, 2007, 03:02:47 »

Cóz przemoc to raczej na sam koniec trzeba odłożyć. Niechby koleś pojechał na obdukcje założył sprawę w policji i cóż lipa troszeczke...
Jeśli to jakiś znajomy to cham z niego...
Tak sobie możemy "żądać" od niego zwrotu kasy ale domyślam się że nie wyciągnie tak po prostu z kieszeni i nie da w ręke. Zapewne niema jej...
Bąd¼my też na tyle wyrozumiali nawet dla chama i dać mu trochę czasu. Szkoda że w tym przypadku już tego czasu niema, sylwester już dziś...

Batman

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 31, 2007, 09:27:40 »

najlepszy sposób, to odkręcić mu tablice od samochodu i je zabrać. będzie wiedział, że jak odda siano dostanie tablice. wypraktykowany sposób.

Myślę, że jest to najlepszy sposób  <thumbup>

gustaw

• Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 31, 2007, 12:17:22 »

szkoda ze nie ma samochodu.... :-/ ale jest już krok do przodu bo powiedział ze koleś ma dać za niego kasę  <worship>. dzwoniłem i rzeczywiście tak ma być ale czy będzie....