Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 02:54:20
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: a styczniowy "Motocykl" widzieli?  (Przeczytany 5936 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
a styczniowy "Motocykl" widzieli?
« dnia: Grudnia 23, 2007, 17:24:43 »

Oglądali?
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

nerlst

• Gość
Odp: a styczniowy "Motocykl" widzieli?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 23, 2007, 17:30:31 »

Nie oglądali... a co jest ciekawego?

pzdr

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 23, 2007, 18:40:20 »

A nie widzieli...
Co ciekawego zobaczyć można?

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 23, 2007, 18:51:45 »

Aż z ciekawości byłem w dwóch sklepach i nie mają jeszcze styczniowego. Na stronie Motocykla też nadal Grudniowy. Coś czuje, że o którejś z wypraw Naczelnego będziemy mogli poczytać :D

pzdr

Lukass102

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 23, 2007, 19:40:57 »

Nie widzieli jeszcze, ale myk polega na tym, że zamieścili relację M4riush'a? Zgadłem? :>
« Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2007, 19:43:59 wysłana przez Lukass102 »

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 23, 2007, 21:17:39 »

Jestem pewien że chodzi o któregoś z naszych Podróżników. Tylko nie wiem jeszcze o którego konkretnie. Naczelnego o brak skromości nie podejrzewam. M4riush- hmmmm jakoś cichy na forum się zrobił. Może zamiast na forum pisał do redakcji. Chociaż Naczelnego też nie posądzam o brak umiejętności pisarskich...

Pożyjemy zobaczymy     
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 23, 2007, 21:46:11 »

jak w gazecie bedzie opisana podroz ktoregos z jawerow to kupuje i za szybą bedzie w pokoju   :>

p.s moj 999 post  <evil>

wysoki33

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 23, 2007, 22:08:04 »

Naczelny, ubiegłeś mnie. Jestem właśnie po lekturze artykułu pt. "Knedlem przez kontynent". Dla niewtajemniczonych: wyprawa M4riusha i Oli. Muszę się przyznać, że widziałem wersję, przed autoryzacją i ta orginalna jest trochę zmieniona. Nie mniej, ciekawa lektura, wręcz obowiązkowa dla forumowiczów.
Ola i M4riush GRATULACJE!!  <worship>

S.S

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 23, 2007, 23:40:53 »

Witam !

Dzis dostałem motocykl a w nim dodatek specjalny: podróże
Opisanych jest 5 wypraw. A zaczyna sie od wyprawy znajomej jawerskiej parki ;)  "Knedlem przez kontynent"
Wspaniałe zwieñczenie przygody, GRATULACJE !!
Bardzo fajnie wyszlo, mimo okrojenia wszystko trzyma sie całości.

Biedna Ola, nacierpiała sie podczas wyprawy stając sie celem ataków rozmaitych gadów. No ale chyba warto było dla tej chwili ;)

Wreszcie troche wolnego czasu wiec bede mogl przeczytać pełne wersje opisów naszych forumowych podróżników na ich stronach. Relacja w motocyklu tylko zaostrzyla apetyt  :)

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 24, 2007, 04:41:51 »

Uuuu, Bomba Normalnie!!To jutro póki świt gnam zakupić :)
Gratuluję!!!

cypis.z

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 24, 2007, 08:30:12 »

:> nie¼le już pędzę zakupić pokaże żonce może uda się namówić na dłuższą wyprawę po tej lekturze  :>  :>  :>

MarcinS

• Jawer Weteran
  • Yamaha Virago 535 '93
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 24, 2007, 13:18:50 »

Dziś kupiłem "Motocykl" i mimo przedświątecznego rozgardiaszu od razu w domu przeczytałem. <book>
Szacunek dla Autora <worship> Naprawdę zazdroszczę przygody.
Artykuł powinno się pokazać wszystkim którzy psioczą na Jawę. 10000km beż poważnych usterek.

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 24, 2007, 14:18:38 »

<crybaby> <crybaby> <crybaby> <crybaby>dzisiaj wyciągnąłem jawę z garażu i myślę pojadę kupie ta gazetę i je¼dziłem z 1h szukałem pytałem w 13 sklepach z gazetami i nigdzie nie mieli więc błagam błagam prześlijcie mi skan na maila gustaw88_88@o2.pl
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 24, 2007, 21:43:09 »

Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 25, 2007, 13:28:09 »

Witam. No to moze ja cos napisze...  ;) wypadalo by  ;)
Paweł--> Cichy sie zrobilem, bo doszedlem do wniosku, ze to forum uzaleznia :) zamiast tego wzialem sie za nauke rosyjskiego... Nadrobie oczywiscie co ciekawsze wątki jak relacja S.S o której mi wspominal we Wrocławiu.

Streszczenie relacji pisal swiezo zatrudniony dziennikarz Motocykla i do wstepnej wersji mialem trochę zastrzezeñ merytorycznych, ktore wspólnie przez pól godziny wyjasnilismy i zostalo to zmienione. Niestety to co jest w sklepach wygląda tak jakby im sie ten plik z relacja skopał i popoprawiali to co pamietali tak glowy.
Tak wiec np. W wersji beta bylo " cały dzien plazowania" co nie bylo prawda, wiec zostalo zmienione na "godzina plazowania", a w wersji finalnej czytamy  "siedzimy godzinami na plazy" :P
Osobiscie nie podoba mi się tylko poczatek, który w rzeczywistosci wygladał bardziej dramatycznie  :). To nie był kapiec tylko rozerwanie dętki w strzępy i jazda na feldze przy 80 km/h.
A i jeszcze jedno. W wersji Beta zdjecia byly ładnie wykadrowane, a do druku poszły tak na zywca wrzucone.

Gustaw--> w domu rodzinnym nie mam skanera

pozdrawiam.
ps. tak  w ogole to zapraszam do przeczytania paru zdan o naszych planach na stronie :P

ps2. wlasnie zauwazylem, ze na przygotowanej przez Motocykl mapce (musi pochodzic legalnego zrodla) jest juz nieistniejaca Jugoslawia zamiast Serbii i Czarnogóry. Pamiętam, że polduniowo-wschodnia Europa była dla mnie zagadką przed wyjazdem i tak naprawde nic o niej nie wiedzialem. Sporo czasu zajeło mi rozpracowanie jak wyglada sytuacja polityczna w tych rejonach, chociazby ze wzgledu na możliwość, bąd¼ nie, przekraczania granic w takim, czy innym miejscu.

Bardzo się ciesze, że relacja pojawiła się na łamach Motocykla. Może coś z tego będzie :) i uda się kiedyś wyruszyć na jeszcze bardziej ekstremalną wyprawę  ;) mam tylko nadzieje, że w wiekszej grupie  :D

« Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2007, 14:02:21 wysłana przez m4riush »

S.S

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 25, 2007, 14:40:06 »

Tak sobie myślę, jakby to naszą bieszczadzką wyprawę obublikowali w gazecie   <lol>

Tylko ze:
- w prasie motocyklowej nie byloby żadnych szans, bo po pierwsze, nie jechaliśmy na BMW a po drugie akcja działa sie za blisko od Polski   :D

- w prasie turystycznej też nie bardzo, bo były tylko 2 wyjscia w góry  :-/

- najwiecej szans na publikację widzę w prasie dla birofilów  <thumbup>

Szkoda że nie ma gazetki o tematyce wieloboju rekreacyjnego bo to chyba nasza dyscyplina  ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2007, 14:42:20 wysłana przez S.S »

kamil123

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 26, 2007, 12:03:48 »

No no, świetne zwieñczenie wyprawy. Zaraz biegnę do kiosku po gazetę <thumbup>

Batman

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 26, 2007, 12:09:11 »

Fajna wyprawa. Tylko te nagłówki w tekście (wycięty fragment i powiększony) różnią się od samego tekstu. Czyżby kolejny błąd gazetki? ;] Niemniej ten nr kupiłem zupełnie z przypadku - niewiedząc co będzie w środku. Potem patrze - Jawosze <punk>

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 28, 2007, 09:41:40 »

Przygoda Piękna, ale ten opis zieje nudą.Chyba faktycznie ten wasz reporter - opisywacz się nie spisał.Dobra kawa i kajdanki żeby przebrnąć :D

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 28, 2007, 14:17:35 »

Można prosić o skany jakieś? Byłem w 2 punkach u mnie i widzę że dochodzi mało prasy. Z motoryzacji to tylko auto świat jest... :/ Za to jest aż nadto programów TV, różnych naj itp...

henryk_o

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 28, 2007, 15:45:49 »

Ja kupiłem dopiero dzisiaj :) no ładnie - gratuluje - niech cała Polska widzi co potrafią Jawy  <punk>

Piszczałka

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 28, 2007, 16:37:11 »

Ja dzisiaj nabyłem gazetkę. Obie panie pięknie się prezentują pod łukiem tryumfalnym
Granulacie!!!! Jawa może nie jedno!!!!!

aker6

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 29, 2007, 20:45:30 »

Kupiłem specjalnie dla tego artykułu, mam nadzieje że po jego przeczytaniu pewna osoba zdecyduje sie na wyprawe ze mną do Czech :D

lluke

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 29, 2007, 23:37:27 »

A ja dzisiaj dostalem ta gazetke w prezencie od siosty <lol> przeczytalem jestem pelen podziwu chcial bym kiedys zrobic taka trase

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 03, 2008, 20:18:02 »

dzisiaj zakupiłem i przeczytałem ta relacje choc wczesniej odwiedzilem nakolach.pl...  podroz cudowna naprawde podziw bierze...
Szkoda tylko M4riuszowej Oli, niedosc ze z tylu na jawie nie jaest za wygodnie to jeszcze te wypadki... Gratuluje wam tej podrozy ... Wspomnienia z niej przewysza koszty tej wyprawy... gratulacje...
http://mienki1987.blogspot.com/