Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 17:56:11
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Czy jest wśród Jawerów może jakiś adwokat lub ktoś kto zna się na prawie?  (Przeczytany 1071 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

motomaniek

• Świeżak
  • *

Witam.
 Potrzebuje pilnie pomocy niestety tym razem nie chodzi o moją TS350 lecz o córkę Julię (w marcu skończy 4 lata) i jej przyszłość. Potrzebuję pilnie opinii kogoś kto zna dobrze prawo. Sprawa dotyczy oświadczenia majątkowego. Julia doznała poważnego uszczerbku na zdrowiu, ponieważ personel medyczny podjął zbyt późną decyzję o cięciu cesarskim, została przyduszona przy porodzie, skutkiem czego są różne poważne powikłania (na dniach będzie pozew skierowany do sądu o odszkodowanie i rente, termin wcześniej upływu 3 lat był zabezpieczony)

Chodzi mi o to jeżeli będzie wypełniane oświadczenie majątkowe czy jest brany stan na dzień w którym ono zostało wypełnione czy jest brany jakiś okres wstecz. Jeżeli np. ubiegam się o zwolnienie z kosztów sądowych a mam 2 konta jedno ja a drugie żona. Z mojego konta wydawane są pieniądze na bieżącą a na koncie żony są jakieś oszczędności i przed skierowaniem sprawy do sądu będą one wypłacone(bo np byłem zmuszony wyremontować łazienkę, zmienić samochód na inny używany by wozić córkę na zajęcia rehabilitacyjne, terapeutyczne itp)
 Bardzo proszę osoby, które są w stanie pomóc o kontakt na pw najlepiej podając nr kontaktowy i godzinę o której mógłbym zadzwonić.
 Sprawa bardzo pilna
 Za wszelkie próby pomocy z góry dziękuje
Pozdrawiam
Motomaniek
« Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2015, 21:28:13 wysłana przez motomaniek »
    Status GG

japukuka

• Młodszy Jawer
  • **
  • Jawa 50 kaczka

Cześć!

Zakładam, że macie z żoną wspólność majątkową małżeńską, więc nie liczy się ile macie kont - wszystko idzie do jednego worka :). Podajecie stan Waszego majątki wg stanu na dzień wypełnienia. Musicie uwzględnić wszystkie wasze konta, rachunki oszczędnościowe, papiery wartościowe, posiadane nieruchomości etc.
Poniżej znajdziesz linka z wzorem oświadczenia - tam masz podane wszelki informacje:
http://bip.ms.gov.pl/Data/Files/_public/bip/sprawy_cywilne/zalacznik_do_rozporzadzenia_ministra_sprawiedliwosci_z_dn_26_lutego_2014.pdf
Sąd może (i najprawdopodobniej to zrobi) poprosić Was o wyciąg z rachunków bankowych, tak więc wszelki wypłaty środków będą widoczne.