Wracając do tematu, to tłoczyska 638 (z lewej strony na 2 pierwszych fotach) i 639 (z prawej) są prawie identyczne.
Różnice tłoczysk:
- górna część inna - tylko dlatego, że przewidziano inny klucz do demontażu w przypadku gdy nie można odkręcić/dokręcić śruby od dołu, wymiary zewnętrzne, miejsce oparcia sprężyn są w tym samym miejscu.
- na innej wysokości jest otwór w dolnej części tłoczyska - ta dziurki o średnicy ok 7mm (wyżej o około 2-3mm), na waszych zdjęciach tego nie widać, u mnie jest różnica, zaznaczyłem kwadratem
- jedna podkładka ma mniejszą średnicę wewnętrzną, ta zaznaczona czerwoną strzałką, nie nachodzi na element oznaczony niebieską i w spoczynku te wszystkie elementy są wyżej o te 2-3mm. W tłoczysku 638 ta podkładka nachodzi na dolną część tłoczyska bez problemu.
Rury ślizgowe są identyczne, różnią się tylko delikatnym podtoczeniem w dolnej części, które podejrzewam nie ma znaczenia. Wymiary rur, średnice, wnętrza są TAKIE SAME. Golenie wewnątrz też są identyczne.
Podsumowując: Zamienność jest 100%, tylko te minimalne różnice pewnie powodują zmianę charakterystyki i jak już zmieniać to parami.
PS Mam obydwie zawiechy rozebrane, jakby co to pytajcie o szczegóły.