Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 02:36:33
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Warsztat !!!!!!!!  (Przeczytany 3145 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JajoNasz

• Gość
Warsztat !!!!!!!!
« dnia: Listopada 12, 2007, 08:34:35 »

Mam problem z moim warsztatem szczególnie w zimie jeste tam ciemno bo nie mam prądu i strasznie zimno ogrzewania tez nie posiadam <crybaby>
macie jakiś pomysł jak sie z tym uporać. Na założenie prądu niestety na dzieñ dzisiejszy mnie nie stać Może jesteście w podobnej sytuacji i znale¼liście rozwiązanie czekam na odpowiedzi

Kronobel

• Gość
Odp: Warsztat !!!!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 12, 2007, 08:41:54 »

Musisz Brachu przytaszczyć tam ze sobą butlę Spirytuchu.Naprawiaj póki ci się w głowie nie kręci, a jak zacznie to uciekaj :) Ruscy tylko tak swoje <Maszyny naprawiali :)

JajoNasz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 12, 2007, 09:00:00 »

hi hi hi to mnie tylko rozgrzeje ale po ciemku nic nie zobacze a jeszcze na fazie to wogóle  <no>

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 12, 2007, 09:48:12 »

A daleko masz Brachu do jakiegoś pomieszczenia w którym jest prąd??
Jeśli nie to zrób prowizorkę, przedłużacz + żarówka i masz światło...
Natomiast co do ogrzewania to ja u siebie w piwnicy wstawiłem "Kubusia" Taki piecyk... wrzucisz ze dwa polana i cieplutko...
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

JajoNasz

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 12, 2007, 10:10:25 »

do takiego pomieszczenia mam niedaleko bo jest na przeciwko jakieś 50 m ale bym musiał płacić za ten prąd a jak już mówiłem cieżko z hajsem u mnie a jeszcze kilka rzeczy musze kupić do cześki więc raczej odpada a z tym piecykiem to jest tak mam starą kuchenke tam ale nie podłączoną potrzebował bym kilku rur co nie jest takie łatwe bym musiał chyba pozbawić kogoś z rynien w domu <thumbup>
« Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2007, 10:11:57 wysłana przez JajoNasz »

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 12, 2007, 10:59:36 »

zawsze mozesz naprawiac jawe przy swiecach, napewno bedzie romantycznie  <lol>

a jak bedzie ci zimno to rozpal ognisko :P

tak na powaznie to kombinuj :P zalatw se te rury do pieca i juz a jawe rob w dzien a nie wieczorem albo czekaj do wiosny z naprawami

JajoNasz

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 12, 2007, 11:10:21 »

chyba jednak poczekma do wiosny <crybaby> <crybaby> będzie czas na zdobycie potrzebnych czesci

Piszczałka

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 12, 2007, 12:49:54 »

Rury do pieca to kupisz w każdym większym sklepie żelaznym, to nie są drogie rzeczy.
A prąd może ktoś ze znajomych ma agregat prądotwórczy na kilka dni może ktoś ci pożyczy

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 12, 2007, 13:19:10 »

A może do jakiejś piwnicy byś jawę postawił?? Zawsze cieplej a i prąd jest... Jak nie to może jakiś dobry kumpel ma miejsce w swoim garażu??

lluke

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 12, 2007, 16:12:51 »

Hehe może to głupi pomysł ale kiedyś ktoś miał swój motocykl w pokoju w kamienicy:) nie pytajcie jak go tam wprowadził.... Dziadek mi opowiadał jak kiedyś przyszedł do kumpla do chaty a tam w pokoju zundapp <lol>

aker6

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 12, 2007, 16:35:28 »

zależy co tam masz do zrobienia, ale jak silnik to wyjmij go z ramu i do sypialni :D moj brat złożył rower Móve z silnikiem MAW w pokoju gdzie mieszkał z dziewczyną i 2 kotami :D
Agregat na paliwo drogo wyjdzie raczej taniej by wyszło sie do kogoś podłączyć. Co do ciepełka to piec na gaz daje rade - przynajmniej u mnie

JajoNasz

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 12, 2007, 16:39:28 »

to z piewnica w sumie niezły pomysł ale calej tam nie wprowadze a pozatym  denerwowało by sąsiadów jak bym ja odpalał

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 13, 2007, 13:36:41 »

u mnie w garażu jest 21 stopni C. za ścianą dwa spore piece od centralnego i do grzania garażu,ze względu na swoją wielkość-zajmuje całą powierzchnię pod domem plus dobudówka-120m2 stary piec od CO został tylko do grzania garażu a nowy grzeje chatę. Ej jak tak se pomyślę to nie doceniałem tego,że zimą przy np. -11*C rano w kapciach z kawusią moge zejść na parter,go garażyku,do motocykla, usiąść na obrzydliwie wygodnym fotelu od starego Scorpio i gapić się jak moje motocykle sobie stoją i jaśnieją w światłach jarzeniówek ... dawaj do mnie za free- i nawet mała stara lodówka-pingwinek na piwko jest <thumbup> prąd nie jest taki drogi- kupiłem z ojcem ostatnio zozgałę¼nik do prądu 230V z licznikiem z atestem- tylko przybliżony pobór podaje ale jest to dobre gdy prąd pożyczamy. kosztowało to coś koło 49zł

JajoNasz

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 13, 2007, 13:55:19 »

Ok podaj namiary to wpadne z piwkami a zeby lodowka nie stała pusta :>  <cheers>
Tak na poważnie to myśle cos z tym piecem skolowałem już nawet jedna rynnę moze jakoś dam rade gorzej wlasnie z prądem ale myśle ze z czasem cos sie wymyśli :)

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 13, 2007, 23:24:08 »

Zrób dobre zamknięcie do tego Twojego garażu.
Takie aby odstraszało potencjalnych ''nieproszonych gości''

Ogrzewanie i oświetlenia można zrobić z pomocą butli z gazem + piecyk + lampka gazowa + ew. latarka el.
W sytuacjach ''podbramkowych'' sprawdza się nawet, nawet.
Na stałe nie polecam...