Witam szanownych kolegów.
Jako, że mój garaż opustoszał, postanowiłem jeszcze w tamtym roku zakupić jakiś motór. Miał być pod choinkę, a dotarł krótko przed moimi urodzinami. I tak zaszczytne miejsce obok Jawy 638.0 zostało zajęte przez przedstawiciela marki Suzuki, a mianowicie Suzuki Intruder VL 1500 LC który w USA jest sprzedawany pod nazwą Boulevard. Motocykl przyprowadziłem wczoraj z Gorzowa, więc pierwsze wrażenia z jazdy już są. Motor ciężki, w ruchu miejskim trzeba bardzo uważać żeby nie położył się na bok, ale po chwili już wiadomo co i jak, po wyjeździe z Gorzowa, odkręcona manetka i już czuć jak motor sam z pod dupy ucieka, nie wiadomo kiedy i 190 na blacie. Maksymalna prędkość solo z szybą to zamknięty licznik, więc 135 mil/h czyli tochę ponad 210 km/h. Na motor tej klasy to zdecydowanie wystarczająca liczba. Motor niechętnie kładzie się w zakręty, dlatego zdrowy rozsądek musi brać górę przed każdym zakrętem.
Jawa przywitała swojego nowego towarzysza i w nagrodę za dobre zachowanie dostała zapłon Vape:)
A teraz kilka fotek