Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 16:18:00
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Renowacja kurtki skórzanej- czy możliwa ?  (Przeczytany 1238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mariano Italiano

• Jawer
  • eMZeciarz
Renowacja kurtki skórzanej- czy możliwa ?
« dnia: Czerwca 23, 2013, 17:10:58 »

Witam,

Spotkałem się z ofertą kurtki skórzanej w dobrych pieniądzach (motocyklowej z kieszeniami na protektory) Alpinestars, ale ma jedną wadę: takie białe plamy / odbarwienia z przodu (widoczne na zdjęciu). Jak myślicie da się to jakoś naprawić, przeprowadzić renowację ? Fajnie by było, żeby wygląd też miała ;-).
Jawa 638.1 03 + Velorex 562, Jawa 23p, Jawa 638 czarna, Benelli Imperiale, Honda CRF 300L

kudlaty2007

• Jawer
  • e-MZeciarz & veteran jawkowy 220
Odp: Renowacja kurtki skórzanej- czy możliwa ?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 23, 2013, 18:04:36 »

Może pomoże impregnat do butów, idź do pralni chemicznej, ewentualnie kogoś kto szyje kurtki skórzane.

Swoją mam kupioną w szmateksie.  Kurtka ma robić jako poddupek, w razie awarii jako odzież ochronna. Nie przejmuj się.Takiej za 400 zł - to szkoda niszczyć.
Podaj po ile stoi taka kurtka?Chyba, że to ma robić na wyjście. To co innego. Taką za 400 zeta to tylko do Kościoła na Św. Krzysztofa  jadę.

Możesz dodać naszywki
Kurtka z szmateksu  za 80 złociszy+ naszywki:

Mariano Italiano

• Jawer
  • eMZeciarz
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 23, 2013, 18:33:09 »

300zł ta, co wyżej, ale chyba ją sobie podaruję. Naszywek na nią wszywał nie będę, a jak się okaże, że, że nie da się jej przywrócić do stanu świetności, to nie będę zadowolony.
Jawa 638.1 03 + Velorex 562, Jawa 23p, Jawa 638 czarna, Benelli Imperiale, Honda CRF 300L

lukasv00

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 23, 2013, 18:47:42 »

Moja stara kurta jest znienawidzona przez moją babcię, która w kółko mówi mi, żebym przetarcia zapastował albo zamalował. Może malowanie nie było by takie złe?

A najlepiej to po prostu idź do szewca czy krawca i zapytaj