Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 04:18:31
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Sezon ;)  (Przeczytany 4539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bulo

• Towarzysz partyjny pierwszego sortu
  • Jawer Weteran
  • Bo żyje się raz...
Odp: Sezon ;)
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 06, 2013, 14:48:35 »

A co to problem? Walną bym się do Tigrasa w jeden dzień  bym 400 zrobił? Czekam na to aż posprzątają ten syf z ulicy a tak na prawdę to cz czeka na regeneracje korb i 12V.
Leję miksa, hipola i jestem z tego dumny...
Miętka Faja z jajkami nie tuckami

xPredatorx88

• Jawer
  • CZ 175/487
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 06, 2013, 15:35:08 »

A propo syfu na ulicy. Trzeba uwżać, jest jeszcze sporo piochu ;( na ulicach. Dobra wiadomość; coraz więcej osób juz sezon otwiera  :)). I zła wiadomość; idzie zima;(. Przed chwila ogladalem pogode.
Najlepszy widok na burze? W moim wstecznym lusterku :]

CZ 175/487

Janek786

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 06, 2013, 16:49:31 »

ja w tym roku już coś z 500km  ;)
Nieźle Don :D 
A ja powiem tak, sezonu nie otworzyłem bo i w sumie nie skończyłem tamtego, jak tylko była pogoda i suchy asfalt  śmiagałem na Jawie całą zimę:) Od 1 stycznia do dziś nabiłem już prawie 700 km i dalej przybywa kilometrów. W sumie to do końca tego tyg. sobię daruje bo opony łyse jak diabli przez co mało nie zaliczyłem kilku gleb przez piasek na drodze. Niestety nie mam juz z kim jeździć kumpel sprzedał moto:/ więc jeźdze sam.
Pozdro
A no i czekam na kwiecień  ;D

Mofeix

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 06, 2013, 17:13:36 »

Ja rozpocząłem dzisiaj.  Poskładałem moto. 5 kopów i zagadała.
Tylko 10km dzisiaj. ale zawsze coś. Trzeba jechać przegląd zrobić.
    Status GG
Jawa 350 634 12V 1983r -Była
Vectra A GT 1994-Była
Kawasaki GPZ 500 1990r-Była
E30 Touring 325- Jest!

Jawolotmen

• Człowiek Depresja
  • Jawer Weteran
  • CZ 472.6/GSX400F
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 06, 2013, 18:12:24 »

Jak zapowiedziałem tak opowiadam:

Słoneczny dzień, prawie 15 stopni na dworze. Luks warunki. Zbieram się o 9, o 10:30 po odwiedzeniu sklepu narzędziowego i kupnie opasek zaciskowych zdałem sobie sprawę, że zapomniałem cewki... nosz...  tak kawał drogi dymać rowerem. Wziąłem cewkę, o godzinie 11 jestem na placu boju. Wyciągam CZ z pokrowca i na miejsce robocze:

Nowy stojan zamontowany:

A co to wisi? :)

Przewody fazowe, funkiel nówki, konektorki zaprasowane i rura termokurczliwa zakurczona. Zrobiłem je z czego się dało, byleby nie miały uszkodzonej izolacji. Kolory to mi tam rybka, ma działać:

A co tu tak kolorowo? Z drugiej strony jak dla mnie całkiem fajne ujęcie jak na kompakt:

W blasku słońca:

I jeszcze jedno, jakaś trochę naga jest bez zbiornika:

Tutaj już na koniec:

Przejechałem 46km, na początku napchałem się cz na tym ukraińskim zapłonie, jednak Karol mnie uświadomił, że instrukcja jest błędna. Drobna korekta i już jeździ. Podczas jazdy nie miałem prawej kapy, ach zapomniałem. Niesamowite uczucie jechać w niebieskich spodniach roboczych, wełnianym swetrze i czerwonych rękawicach roboczych...

Ładowania sprawdzić nie mogłem, coś mi mierniki świrują i przewody 1,5m nie pomogły :D Sprawdziłem tylko czy regiel obniża napięcie wzbudzenia. Ładowanie raczej jest, bo bez niego nie ujechałbym 46 km. A zapłon dał jej nowe życie. Cześka chyba teraz uwielbia obroty jak dremel.
"Można mieć depresje i siedzieć w domu. Można też mieć depresję i jeździć cezetą"

kamil199402

• Świeżak
  • *
  • Jawa 350 TS/ CZ 350
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 06, 2013, 18:25:04 »

No Moja teresa stoi.. musi przejsc z czasem reaktywacje i wtedy nia rusze podbijac miasta Mazur..;) Ale brak czasu  narazie.. Ale przyjdzie ta chwila..;) Ale za to Kawa niedlugo ruszam.. zmienie tylko przewody bo wilgoc zrobila swoje.. kilka rund.. i pojdzie na allegro.. i zaczne kolejna przygode z kolejnym..hmm.. przecinakiem ;)
Jawa 350 TS 87r.

muczos

• Jawer Weteran
  • Dyn dyn dyn buuuu...
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 06, 2013, 21:46:23 »

Już pierwsze legalne 15 kilometrów zrobione :) Teraz zaczęła walka ze spalaniem stukowym
Żyj tak, żebyś na stare lata mógł powiedzieć:

"Kuurła, kiedyś to było..."

Marcin_93

• Jawer Weteran
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 07, 2013, 08:54:43 »

Wczoraj chciałem coś pojeździć wieczorkiem ale polizei jechała i byłem zmuszony się wycofać >:(
Bez motóra mina jest ponura

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
┌(-_-)┐┌(-_-)┘└(-_-)┘└(-_-)┐