Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 15:41:13
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Fotoradary, wasze zdanie, ulżyjmy sobie!  (Przeczytany 5392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mirageg3

• Jawer
Odp: Fotoradary, wasze zdanie, ulżyjmy sobie!
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 13, 2013, 07:38:37 »

A moim skromnym zdaniem stawianie fotoradarów w każdym miejscu jest uzasadnione a  zmienić raczej by trzeba przepisy i oznakowanie na drogach. Fotoradar jest jedynie „katem”. A czy on stoi przy przedszkolu czy na autostradzie co za znaczenie?  I w jednym i drugim przypadku łamiąc prawo trzeba ponieść karę.
Nie chcecie płacić to jeździcie wolniej w czym problem? Jedziesz szybko to licz się z tym, że dostaniesz mandat ale i z tym, że możesz kogoś zabić. I żeby było jasne ja też nie zawsze jeżdżę zgodnie z przepisami ale jak dostaję mandat to mam pretensje tylko do siebie a nie do całego świata.
No a teraz ulżyjcie sobie jeszcze raz na mojej skromnej osobie ;)

Krycha

• Jawer Weteran
  • Cz 472.6
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 13, 2013, 09:25:16 »

Kolego. Przechodząc obok drewnianego Kościoła, trzeba uważać, aby nie dostać cegłą w głowę...
ZaKrystian powiedz mi, ile Jawa pali Ci?

cichy

• Kamikadze,Boski Wiatr nie ma Przebacz
  • Młodszy Jawer
  • **
  • Była 638-0 jest 638-1
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 13, 2013, 09:30:02 »

u mnie jad jade do rzeszowa odcinek 18km i sa co najmniej 2 czynne i jeszcze robia fotke z tylu,a straszakow (pustych)stoi ze 4.i gmina kasiore liczy.
    Status GG

Żyjesz więcej w ciągu pięciu minut przy całkowicie otwartej przepustnicy..
 niż niektórzy w ciągu całego życia...

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 13, 2013, 09:46:00 »

Ja bym pod wszystkie te śmietniki, bomby popodkładał, paranoja.., żeby za przekroczenie 10, czy 12 km(na 50 tce) jakieś zdjęcia ci skur... przysyłali, na autostradach radary  :o, ludzie gdzie my żyjemy, wstyd przed całym światem  :-[,  nie chce mi się więcej pisać, bo bym mógł za dużo nie cenzuralnych słów użyć, szkoda nerw..,
z ostatnich wakacji przysłali mi 2 pamiątkowe fotki, z Białego Boru i Bobolic, zaj.....  przestępstwo popełniłem, w pierwszym przypadku jechałem z zawrotną szybkością 61/h, w drugim 63, nie było tam szkoły, przejścia dla pieszych, czy innego niebezpiecznego punktu,  żenada..
Czasem trzeba długo iść, aby dojść do siebie..  ;)
Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotów

Bulo

• Towarzysz partyjny pierwszego sortu
  • Jawer Weteran
  • Bo żyje się raz...
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 13, 2013, 10:02:11 »

A moim skromnym zdaniem stawianie fotoradarów w każdym miejscu jest uzasadnione a  zmienić raczej by trzeba przepisy i oznakowanie na drogach. Fotoradar jest jedynie „katem”. A czy on stoi przy przedszkolu czy na autostradzie co za znaczenie?  I w jednym i drugim przypadku łamiąc prawo trzeba ponieść karę.
Nie chcecie płacić to jeździcie wolniej w czym problem? Jedziesz szybko to licz się z tym, że dostaniesz mandat ale i z tym, że możesz kogoś zabić. I żeby było jasne ja też nie zawsze jeżdżę zgodnie z przepisami ale jak dostaję mandat to mam pretensje tylko do siebie a nie do całego świata.
No a teraz ulżyjcie sobie jeszcze raz na mojej skromnej osobie ;)

Przejedź przepisowo odcinek Kraków Olsztyn jak Ciebie nie trafi to, że co kilometr jest ograniczenie do 50km/h to trafi Cię to, że inni mają Cie dość. Zrób 500km po naszym pięknym kraju zgodnie z przepisami chyba byś cały dzień jechał a nie jak nawet w cywilizowanym kraju jakim jest choćby Słowacja, tam masz 500km jedziesz te 5g. nie 15g.
Leję miksa, hipola i jestem z tego dumny...
Miętka Faja z jajkami nie tuckami

Marcin_93

• Jawer Weteran
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 13, 2013, 11:11:23 »

Co do tych bezsensownych radarowców to jest prawda, chowają się wieczorami po krzakach, później Ci wyskakuje z latarką i stój, tłumacz się bo 50 a ty miałeś 65.
Dobrze że udało mi się raz uniknąć tego tłumaczenia ;D . Byłem na swoim terenie więc wiedziałem gdzie skręcić by mnie nie widzieli. 150 na 50 ;) .
Wiem że święty nie jestem, oni też. W sumie to każdy z nas ma coś na sumieniu :P
Bez motóra mina jest ponura

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
┌(-_-)┐┌(-_-)┘└(-_-)┘└(-_-)┐