Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 12:13:12
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Wycena WSK 175  (Przeczytany 6410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wfm125

• Świeżak
  • *
  • W garażu:Jawa 350TS, Jawa Kyvacka 250, Wfm M06, Mz
Odp: Wycena WSK 175
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 27, 2013, 11:19:56 »

No pewne kolego po co Ci kupować jakieś wsk, dzisiaj kup sobie japońca, jak jesteś takim fanatykiem zabytków to bądź patryjotą  i kochaj to co nasze!!! jak wsk nie podoba się to zbieraj sokoły po sto tyś sztuka! przez takich jak ty to własnie teraz nie mamy u siebie żadnej fabryki motocykli bo oni wola ruski lub niemcy :P, Może masz bogatego ojca to kupuj odrazu z wyższej półki motory. My robimy to z czystej pasji i za ciezko zarobione pieniadze, no i tez w miare mozliwosci maximum orginału. (wiadomo że dzisiejsze zamienniki to lipa, ale uwierz mi da się jeszcze kupić ful orginał z epoki bo ktoś ma zawinięte na strychu.) ale widzę że jednak są tu na tym forum konkretni ludzie i znają się, potrafią pomóc, to że jeden z drugim znajdzie się przeciwny to nic dziwnego, ale popieram słowa większości kolegów, u nas na zachodzie nie kupisz WSK za 300zł z papierem,(tylko okazjonalnie). Jeszcze podam przykład skoro to forum jawa, Masz Jawę 250 z 1959r. na maxa zrobioną, z dokumentami zarejestrowana (wszystkie chromy, za same chromy parę tys. musisz dać.) A Ty jesteś z takich ludzi, że potrafisz kupić taką zrobioną za 1-2tys zł.. Niestety tak się nie da:P
    Status GG
Moja renowacja: http://www.youtube.com/watch?v=FujoIomZvMA
Moje motory: http://polskajazda.pl/Szukaj/?szukaj=1&search[vehicle_type]=&search[vehicle_make]=&search[vehicle_model]=&search[name]=wfm125&search[location]=&search[sex]=&search[state]=&search[year_start]=&search[year_end]=

hartman

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 27, 2013, 12:12:17 »

No nie mówcie mi że taka wsk czy tam mz jest zabytkiem.

Tak , jest zabytkiem. Widać nie wiesz co znaczy definicja zabytkowy w motoryzacji. Co to jest yountimer i oldtimer.
O junaku i sokole kilkadziesiąt lat temu też ludzie mówili "no nie mówcie ,że sokół czy junak to zabytek" Teraz zobacz ile kosztują i ile ich zostało.

Kupujemy gównianej jakości części bo teraz praktycznie tylko takie są

Skoro ty kupujesz gównianej jakości części z chin to twoja sprawa. Ja szukam części starej daty lub mało używanych ale oryginalnych.

motomaciey

• Jestem hardcorem
  • Jawer
  • JAWA 634 Scrambler '81
    • moje sprzęty na PJ
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 27, 2013, 14:25:47 »

Nikt nie ma prawa czuć się urażony sprzedając złom w cenie złomu, tak było od kiedy pamiętam ale nagle pojawiliście się Wy - nowe pokolenie internautów-koneserów
A ja po prostu uważam ,że nie dorosłeś do "zabytkowości" pojazdów które na takie się kwalifikują.
A ja uważam, że Ty w ogóle nie dorosłeś. Najpierw naucz się jakie kryteria musi spełnić pojazd historyczny i jakimi kategoriami ocenia się jego stan techniczny w/g europejskich norm, potem powołuj się na sytuacje za granicą.
Ty WFM właśnie wykazałeś poziom swojej wiedzy... Odsyłam do mądrych książek zanim coś napiszesz bo wątpię by ktoś chciał prowadzić z Tobą dyskusję na poziomie trolla.
Interesuje mnie jedno. Powiedz mi czy sprzedasz tą wsk kupioną okazyjnie za flaszkę wódki czy 100zł za taką samą kwotę? Myślę ,że każdy zna odpowiedź.
Nijak, po prostu jej nie sprzedam.
Tutaj dyskusję z dzieciarnią ucinam, co miałem do przekazania to przekazałem. Głupi i tak nie zrozumie  a mądry nie będzie pytał.

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 27, 2013, 14:31:17 »

Wyluzujcie  :), bo ta "dyskusja" to trochę już chyba nie jest na temat..
Czasem trzeba długo iść, aby dojść do siebie..  ;)
Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotów

Gielo

• Świeżak
  • *
  • Reborn 638
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 27, 2013, 14:51:53 »

Na moje skromne oko, to jakieś 700 no w porywach 800 zł warta. Kupa roboty przy niej, a części z epoki łatwo dostępne :D Warto wziąć, jeśli ma się za dużo kasy i wolne wieczory na remont :)
    Status GG

Maliniak

• Murarz, piekarz, akrobata, z zamiłowania mechanik.
  • Administrator
  • Panie... a kto to poskłada...
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 27, 2013, 15:00:44 »

W tym stanie? max 400 zł :) Albo 500 i sprzedający stawia litra którego razem wypijecie

Ja za tyle kupiłem 2 TS jedna 450 zł na chodzie z papierami plus 2 na części. Kolejna 550 zł z papierem i częściami. Ta Wsk nie jest więcej warta
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2013, 15:04:26 wysłana przez Maliniasty »
Motocykle wciągają jak woźny flaszkę :)

Marcin_93

• Jawer Weteran
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 27, 2013, 16:53:02 »

No pewne kolego po co Ci kupować jakieś wsk, dzisiaj kup sobie japońca, jak jesteś takim fanatykiem zabytków to bądź patryjotą  i kochaj to co nasze!!! jak wsk nie podoba się to zbieraj sokoły po sto tyś sztuka! przez takich jak ty to własnie teraz nie mamy u siebie żadnej fabryki motocykli bo oni wola ruski lub niemcy :P , Może masz bogatego ojca to kupuj odrazu z wyższej półki motory. My robimy to z czystej pasji i za ciezko zarobione pieniadze, no i tez w miare mozliwosci maximum orginału. (wiadomo że dzisiejsze zamienniki to lipa, ale uwierz mi da się jeszcze kupić ful orginał z epoki bo ktoś ma zawinięte na strychu.) ale widzę że jednak są tu na tym forum konkretni ludzie i znają się, potrafią pomóc, to że jeden z drugim znajdzie się przeciwny to nic dziwnego, ale popieram słowa większości kolegów, u nas na zachodzie nie kupisz WSK za 300zł z papierem,(tylko okazjonalnie). Jeszcze podam przykład skoro to forum jawa, Masz Jawę 250 z 1959r. na maxa zrobioną, z dokumentami zarejestrowana (wszystkie chromy, za same chromy parę tys. musisz dać.) A Ty jesteś z takich ludzi, że potrafisz kupić taką zrobioną za 1-2tys zł.. Niestety tak się nie da:P

Taa pierdu pierdu. Nie mamy żadnej fabryki motocykli w kraju bo to jest dziwny kraj. Każdy ssie z innego ile się da. Więcej w tym kraju kosztuje papierologia jak w ogóle produkcja. Jeszcze coś nie powstało a już te pijawki jakieś podatki wymyślają. Przeze mnie te fabryki upadły?
Lubię wski za to że są proste, lekkie, i mają klimacik ale nigdy nie uważałem ich za zabytki bo do zabytków im daleko. Tak ojca mam "bogatego" 3 wille, 2 cpny, 18 aut w garażu a bujam się 175/487 bez papierów. Ja jak coś kupuje to tego nie sprzedaje. Czy kupie za groszę, czy za grubszą walutę to nie sprzedaje. Jedynie co sprzedałem to ogara 200. Kupiłem go z bratem na pół bo nie miałem waluty na niego całego. Brat stwierdził że trzeba go sprzedać to nie stawiałem oporów bo to nie tylko moje.
Co do tej jawy 250 się też wypowiem. Jeśli bym takiej szukał i była by taka zajebista jak piszesz to mogę wyłożyć grubą walutę bo jest zrobiona, gotowa. My tutaj gadamy o szrocie wyciągniętym z szopy, obsranym przez kury i koty, gdzie pod siedzeniem się myszy i szczury pier***iły.
Wiem ile kasy, czasu trzeba spędzić przy takim stodolaku. Ile niespodzianek takie stodolaki przynoszą.
Jedno jest pewnie, źle rozumujesz mówiąc że chce super maszynkę za 1000 złotych. Jestem w stanie dać za np. jawę TS która nie jest zabytkiem 2-3 tyś zł tylko żeby ona wyglądała przyzwoicie.
Po stanie wizualnym tej wski stwierdzam że dalej nie warta więcej jak 4 stówy, bo wygląda ja za przeproszeniem kupa złomu

Mam nadzieje że się nie obrazisz za to co napisałem.
Nie chcę nikogo wkurzać, z nikim wojny toczyć bo nie o to chodzi. Forum jest publiczne, każdy może wyrazić własne zdanie choć nie wszystkim się może to podobać. Moje jakie jest to przeczytałeś wyżej. Tego nie zmienię, choć by mi mieli rękę uciąć :P
Pozdrawiam ;D
Bez motóra mina jest ponura

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
┌(-_-)┐┌(-_-)┘└(-_-)┘└(-_-)┐

wfm125

• Świeżak
  • *
  • W garażu:Jawa 350TS, Jawa Kyvacka 250, Wfm M06, Mz
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 27, 2013, 18:05:54 »

Marcin_93 za co tu się obrażać, wiadomo każdy ma swoje zdanie i jest coś w tym prawdy :) . w niektórych przypadkach się zgodzę z tobą co napisałeś, ale może jeszcze ta Wsk 175 nie jest takim full zabytkiem, ale Wsk ogólnie to ma zabytki np. fajna WSK 125 M06 B1. i inne. Ogólnie dzięki Wam za wszystkie wasze rady co o tym sądzicie. Mi udało się zbić już wstępnie cenę do 500zł. Może i kupicie niektórzy taką za mniejszą kasę, ale jak ta WSK jest tylko 10km ode mnie, czyli prawie na miejscu nie trzeba jechać pół polski i tracić na paliwo żeby kupić za 300zł taką też. Ta ma nie orginalne niektóre części ale posiadam akurat bak od tego modelu. Na pewno jak wspomniał Marcin ta WSK wymaga całkowitej renowacji bo przestała w garażu kilkanaście lat, to wszystko trzeba ratować. Temat uważam za zakończony. A co do Ciebie prof. motomaciey, nie obrażaj ludzi, że mają wiedzę na poziomie trolla skoro nic o nich nie wiesz. Po co od razu zaczynasz się kłócić, wyzywać po prostu widać że Ci słoma z butów wystaje, i się nie nadajesz do  takiej rozmowy :D . My mamy tu sobie pomagać a nie wyzywać jak Ty. A pozostałym bardzo dziękuje za wasze wypowiedzi i pomoc, jeszcze raz temat zakończony. Pozdrawiam!!
    Status GG
Moja renowacja: http://www.youtube.com/watch?v=FujoIomZvMA
Moje motory: http://polskajazda.pl/Szukaj/?szukaj=1&search[vehicle_type]=&search[vehicle_make]=&search[vehicle_model]=&search[name]=wfm125&search[location]=&search[sex]=&search[state]=&search[year_start]=&search[year_end]=