Przeczytajcie - może ktoś ma świadectwo homologacji albo jakąś kopię, albo jakiś pomysł?
Witam. Dzisiaj znalazłem Wszą stronę i postanowiłem zwrócić sie z prośbą o pomoc. Mianowicie od sierpnia zeszłego roku jestem właścicielem CZ 350, która i tak od 30 lat jest w naszej rodzinie tylko była zarejestrowana na ojca wiec postanowiłem przenieść własność namie i ponownie zarejestrować motor gdyż w grudniu 1997 roku został wyrejestrowany na stałe bo tak mozna było w tym czasie zrobić wiec 01.09.2012 złożyłem wniosek o rejestracje mojego juz motoru i w tym momencie zaczęły się problemy. Dziś już mam 17 miesiąc od kiedy trwa rejestracja mojej CZ. Mam w posiadaniu wszystkie dokumenty czyli rachunek zakupu motoru z 1983 r. dowód rej. z obciętym rogiem i decyzje z wydziału komunikacji z 1997 r. w sprawie wyrejestrowania i z tym sie udałem do wydziału komunikacji ale okazało się że w 83 roku urzędnik nie wpisał do ewidencji pojazdu, a jeszcze gorzej że pod numerem rej. jaki ja mam w dowodzie widnieje inny motor innej osoby. Sprawa oparła się już o prokuraturę i dwie interwencje pisemne w SKO. W ostatniej decyzji SKO napisało iż w związku z tym że w 83 roku nie doszło do rejestracji motoru wiec nakazują zarejestrować mój motor jako pojazd rejestrowany pierwszy raz. Radość moja była wielka bo myślałem że w końcu będę mógł legalnie pokazać się na drodze ale wydział komunikacji znowu ma problem, a mianowicie zażądali wyciągu ze świadectwa homologacji i w tym momencie ręce mi opadły wiec zwracam się z prośbą czy ktoś z członków klubu wie jak wybrnąć z tej sytuacji lub miał taką sytuacje bo z tego co się orientowałem takiego wyciągu z homologacji na taki motor nikt mi nie wyda. Jestem już u kresu wytrzymałości w walce z urzędem komunikacji gdyż SKO w swoich postanowieniach pisze nawet dość rzeczowo ale wydział komunikacji zawsze znajdzie coś żeby "dobić" człowieka.
Pozdrawiam
Andrzej