Ale ja nie neguję tego że tak jest w innych motocyklach, podłączając żarówkę o większej mocy niż wydajność cewek szybko zakończy się ich żywot. W osie światła drogowe/mijania są zasilane właśnie prądem zmiennym, stosując mocniejszą żarówkę należałoby zasilią ją zakumulatora a do jego ładowania wykorzystać również cewk świetlne.
Skąd Kolego takie twierdzenie że halogen należałoby zasilać prądem stałym ?
Nic bardziej mylnego

można go zasilać czy to stałym czy przemiennym, nie ma to dla żarówki żadnego znaczenia i żadnego problemu.
Chyba że chodzi Ci o to, że jest to napięcie niestabilizowane

halogen jak będzie zasilany trochę mniejszym napięciem, to jego trwałość będzie większa

Powiem też jako ciekawostkę, że cewki świetlne w Osie czy to w innym wynalazku Polskiej produkcji spokojnie uciągną żarówkę 12V - jest sporo osób mających czy to w WSK czy w innych pojazdach z przodu żarówki 12V i nic im się nie dzieje, chwalą sobie takie rozwiązanie

Pozdro !
PS:
Kilometrów nie zrobiłem praktycznie nic, ale chwilę testowałem to rozwiązanie przez rozpoczęciem remontu Osy

Zastanawiam się czy po remoncie nie założę 12V H4 25W/25W

mocowo będzi ebardziej dopasowana do cewek, a może pokombinuję co z cewkami, żeby parę wat więcej wyciągnąć, wszak po przeróbce na elektronika będę miał w niej 3 cewki świetlne