Oczywiście,że można wyrażać i nawet trzeba. Ja tylko odpowiedziałem na pytania które nasuwają się automatycznie ( czyli ewidentne niedociągnięcia lub braki ) . Albo coś na co już odpowiadałem 350 razy
andree mi nie chodzi o słodzenie. Bardzo lubię konstruktywne uwagi. Podpowiadanie lub polecanie jakiejś metody czy materiałów. Konkrety. Pospawaj tigiem bo na "superglue" to nie wytrzyma- użyj Skansolu... walnij młotkiem- obróć w lewo to wyjdzie. Ewentualnie sam też lubię zaprezentować jakąś metodę lub coś takiego. Może to komuś pomoże. Może naprowadzi. Może nic nie da
Ale to jest wydumka. Jakbym miał założyć tłumiki polecane przez Tolka bo mu się podobają, zegar polecany przez Bolka bo mój mu się nie podoba, pomalować na ulubiony kolor Lolka bo ten jest wg Lolka okropny i przede wszystkim pozmieniać wszytko tak jak to sobie widzi Rumcajsik to wyjdzie motocykl, który nadal nie będzie odpowiadał reszcie ludzi ale przede wszystkim nie będzie się podobał mi. Zbudujesz coś wg własnej koncepcyji- zrozumiesz. Jeśli już zbudowałeś to powinieneś rozumieć.
Co innego w restaurowaniu oryginału. Szerokość szparunków, kolor błotników... rodzaj powłok czy chrom czy ocynk czy lakier... Jaki lakier... Wyprowadzenie delikwenta z błędu jakim jest myśl,że w 638.1 fabrycznie obszywano kanapę syntetycznym puchatym tygryskiem.
A to jest fantazja. A fantazja jest od tego,żeby bawić się na całego
A tak szczerze i poważnie. Rozważałem wiele opcji każdego detalu. Chrom czy mat, takie czy inne. Z gustem jak z tyłkiem- każdy ma swój. Oglądałem Twojego dziadka choperka. Podoba Ci się. I git. Mi wcale. Nie lubię softchopów z tamtych lat. Nie jest brzydki! Po prostu mi się nie podoba. Ale mi nie musi. Jakbym zaczął pisać- obniż mu przód, daj kierownicę M type ... wywal zbędne klamoty, zrób w czarnym macie... odchudź...wywal ten piórnik, załóż antenę od CB radia z lisią kitą.... owiewkę Avon... naklejki hello kitty... bo MI SIĘ TAKI NIE PODOBA.
To nie jest konstruktywna krytyka. Ty jesteś prawdziwym facetem i pomyślisz sobie- na ch** sobie załóż lisią kitę! I ja to rozumiem i szanuję.
Spytasz czym coś pospawać- podpowiem. Czym pomalować-podpowiem. Jak ustawić luz zaworowy- podeślę serwisówkę. Skąd wziąć kolanka wydechowe z idealnym chromem? Powiem,że mam na regale chyba nawet od tej wersji bo kiedyś kupiłem cały wydech od Elteka do GPZ 305, ale wziąłem same tłumiki. Zapytasz na jaki kolor pomalować- nie powiem- bo zechcę różowy i co? Wtedy to już naklejki HK koniecznie
Jedyny Kanter widzi prawdziwe oblicze tej Poczwarki 
dobrze piszesz; z gustem jak z tyłkiem..

,
wspomniałeś o moim
dziadku w temacie swojego moto, to cieszy, znaczy że jak Ty, to może i ktoś inny też tam zagląda

,
a że ci się nie podoba, to tak jak większości, przecież to Japoniec, nie knedel

, a nawet jak by ci się podobał, to trochę nie zręcznie było by pisać akurat
tu 
,
mnie się podoba większość "staroci", oczywiście z knedlami na czele, bo na nich sie wychowałem, poprzez rodzimą produkcję, niemiecką, rosyjską, japońcem starym też nie pogardzę, chopperem przede wszystkim, też ma jak to się mówi "duszę", może skośną, ale ma

zrobić
dziadka w czarnym macie.., też nad tym myślałem, chyba ładnie by to było

,
Jws, ale piórnika z choppera się nie wywala, toć to profanacja

, to tak jak by z Jawy wywalił silnik, a wstawił od MZ

ale już dosyć na temat "nie na temat", toć to wątek o twoim, nie moim moto

,
tak już trochę poważniej, chciałbym kiedyś zrobić rundkę na tym Twoim sprzęcie, nie miałem nigdy okazji jechać na Cezecie z taką kierą, pozycja motocyklisty trochę trąca ścigaczem, nie wiadomo co na to mój stary kręgosłup

,
a i jeszcze mnie ciekawi, jak to jest z jazdą "po mokrym", bardzo wali po plecach z tylnego koła, czy jeszcze nie miałeś okazji wypróbować ?