Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 03:06:59
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Do dołu

Autor Wątek: Jawsim- Cezet 350 Cafe Racer  (Przeczytany 49486 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jws

• Gość
Odp: Jawsim- Cezet 350 Cafe Racer
« Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 09, 2012, 18:41:32 »

Dzięki uprzejmości niejakiego Zysłava von Knedla pocyka...liśmy dzisiaj kilka zdjęć aparatem służącym do robienia zdjęć. A nie dzwonienia czy pisania sms.

Poczwarka dostała lustereczka. Dosłownie bo są tycie. Czemu tycie? Bo żadne mi się nie podobały.
A te są na tyle małe,że nie wkurzają oka. Szkła panoramiczne -coś tam widać. Coś za coś

Czort z tym. Ogólnie zrezygnowałem z pomysłu owijania w bawełnę kolanek. Dobry koc kosztuje... oj kosztuje a byle jaki strzępiący się też kosztuje i szpeci. Owinąłem sobie kawałek jednego. Nie ... nie i siusiak. Niech ktoś inny sobie tym upiększa motocykl. Ja wole mieć brzydki. Koniec tematu ;)

Co dalej- no naklejki już wymyśliłem. Zlece niedługo ich wykonanie. Po nowym roku najpewniej będą. Nie pali mi się z tym bo to ma być wisienka na ... tym czymś. Placku ;)

Uprzedzam pytania :)
- licznik zostaje ten bo ładnie wskazuje,płynnie chodzi, nabija km i ma wbudowane dwie kontrolki i go w ogóle lubię i nie zmienię. Chyba,że na identyczny ale nowy. Albo nie. Nie, ten jest fajniejszy.
Przedni błotnik może i nie jest piękny,ale żaden inny nie jest tam mile widziany . Już na bank nie w chromie. Sam sobie załóż chromowany,będzie śliczny. Ten ma być brzydki :P
Tak- upaćkałem czymś tłustym prawy tłumik. I tak- udało się to zmyć bez śladu.
Tak- pokrywa alternatora jest do poprawki bo uległa gwałtowi ładnych parę lat temu a pokryw do 12v nie mam kurde ( do 6V mam chyba z 7) jak ktoś ma bez wżerów to odkupię.
Nie, nie będzie osłony łańcucha. Trudno- będę miał szorowanie.
Złoty łańcuch Favorit już do mnie jedzie. Na dniach założę.
W tej chwili jest łańcuch od Zysia. Zyś to ogólnie dobry chłop jest tak nawiasem.

Ogólnie to maszyna wygląda tak jak chciałem by wyglądała,więc jestem zadowolony. Jeździ lepiej niż chciałem więc jestem wniebowzięty.
Brzmi bardzo klawo i jestem usatysfakcjonowany.
Koszt zabawy? Nie robiłem żadnych rozrachunków. Zakup maszyny(472.5), dawcy 12V, drobiazgi,detale, pierdoły... nie wiem-kogo to z resztą obchodzi ;D

Kurzyn

• Starszy Jawer
« Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 09, 2012, 18:49:29 »

Klawo jak cholera :D
Piękny Kofi Rejser
Szczególnie ta lampa przednia pasuje, zawsze jak się do czegoś weźmiesz to nie ma się do czego przyczepić, no może za filigranowy ten błotnik ale ja się nie znam, grunt że Ci się podoba
Jawa 350 638-1 89r  (w garażu)
BMW k1100lt 1998 :D

TheRans

• Artysta-Motórzysta
  • Świeżak
  • *
  • Czyżbym nie posiadał motocykla? W cale nie, mam CZ
« Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 09, 2012, 18:52:17 »

Status GG

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 09, 2012, 18:55:34 »

to znaczy co, w ogóle nie wyrażać swoich opinii.. :), to po co ten temat  :P,

chyba że sam będziesz w nim pisał i będziesz sam sobie słodził  :D
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2012, 18:58:19 wysłana przez andree »
Czasem trzeba długo iść, aby dojść do siebie..  ;)
Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotów

Jws

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 09, 2012, 19:03:47 »

Oczywiście,że można wyrażać i nawet trzeba. Ja tylko odpowiedziałem na pytania które nasuwają się automatycznie ( czyli ewidentne niedociągnięcia lub braki ) . Albo coś na co już odpowiadałem 350 razy  :D

andree mi nie chodzi o słodzenie. Bardzo lubię konstruktywne uwagi. Podpowiadanie lub polecanie jakiejś metody czy materiałów. Konkrety. Pospawaj tigiem bo na "superglue" to nie wytrzyma- użyj Skansolu... walnij młotkiem- obróć w lewo to wyjdzie.  Ewentualnie sam też lubię zaprezentować jakąś metodę lub coś takiego. Może to komuś pomoże. Może naprowadzi. Może nic nie da :P
Ale to jest wydumka. Jakbym miał założyć tłumiki polecane przez Tolka bo mu się podobają, zegar polecany przez Bolka bo mój mu się nie podoba, pomalować na ulubiony kolor Lolka bo ten jest wg Lolka okropny i przede wszystkim pozmieniać wszytko tak jak to sobie widzi Rumcajsik to wyjdzie motocykl, który nadal nie będzie odpowiadał reszcie ludzi ale przede wszystkim nie będzie się podobał mi. Zbudujesz coś wg własnej koncepcyji- zrozumiesz. Jeśli już zbudowałeś to powinieneś rozumieć.
Co innego w restaurowaniu oryginału. Szerokość szparunków, kolor błotników... rodzaj powłok czy chrom czy ocynk czy lakier... Jaki lakier... Wyprowadzenie delikwenta z błędu jakim jest myśl,że w 638.1 fabrycznie obszywano kanapę syntetycznym puchatym tygryskiem.
 A to jest fantazja. A fantazja jest od tego,żeby bawić się na całego  :D

A tak szczerze i poważnie. Rozważałem wiele opcji każdego detalu. Chrom czy mat, takie czy inne. Z gustem jak z tyłkiem- każdy ma swój. Oglądałem Twojego dziadka choperka. Podoba Ci się. I git. Mi wcale. Nie lubię softchopów z tamtych lat. Nie jest brzydki! Po prostu mi się nie podoba. Ale mi nie musi. Jakbym zaczął pisać- obniż mu przód, daj kierownicę M type ... wywal zbędne klamoty, zrób w czarnym macie... odchudź...wywal ten piórnik, załóż antenę od CB radia z lisią kitą.... owiewkę Avon... naklejki hello kitty... bo MI SIĘ TAKI NIE PODOBA.
 To nie jest konstruktywna krytyka. Ty jesteś prawdziwym facetem i pomyślisz sobie- na ch** sobie załóż lisią kitę! I ja to rozumiem i szanuję.
Spytasz czym coś pospawać- podpowiem. Czym pomalować-podpowiem. Jak ustawić luz zaworowy- podeślę serwisówkę. Skąd wziąć kolanka wydechowe z idealnym chromem? Powiem,że mam na regale chyba nawet od tej wersji bo kiedyś kupiłem cały wydech od Elteka do GPZ 305, ale wziąłem  same tłumiki. Zapytasz na jaki kolor pomalować- nie powiem- bo zechcę różowy i co? Wtedy to już naklejki HK koniecznie  ;D

Jedyny Kanter widzi prawdziwe oblicze tej Poczwarki ;)

« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2012, 21:40:51 wysłana przez Jws »

Kanter

• Grupa Podlasie
  • Global Moderator
  • JAWA TS 350 638-1/639
« Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 09, 2012, 21:16:02 »

paskuda i tak !:P
Jawa TS 350 638-1/639

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #156 dnia: Grudnia 09, 2012, 21:31:47 »

noo, brzydal  :D, wstawiaj kilka fot do Motocykla Miesiąca, nawet tło aktualne  ;)

ps. jakość zdjęcia dużo znaczy  :), wreszcie  widać że szparunki nie są czerwone  ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2012, 21:48:03 wysłana przez andree »

Jawor

• Jawer
  • staruszka 353
« Odpowiedź #157 dnia: Grudnia 09, 2012, 23:54:46 »

Jawsim kiera jest homemade czy kupna?

Zysiu

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #158 dnia: Grudnia 10, 2012, 00:09:47 »

Dzięki uprzejmości niejakiego Zysłava von Knedla pocyka...liśmy dzisiaj kilka zdjęć aparatem służącym do robienia zdjęć. A nie dzwonienia czy pisania sms.
W tej chwili jest łańcuch od Zysia. Zyś to ogólnie dobry chłop jest tak nawiasem.
Coś mi tu wazeliną trąca ;)
Oczywiście,że można wyrażać i nawet trzeba. Ja tylko odpowiedziałem na pytania które nasuwają się automatycznie ( czyli ewidentne niedociągnięcia lub braki ) . Albo coś na co już odpowiadałem 350 razy  :D

andree mi nie chodzi o słodzenie. Bardzo lubię konstruktywne uwagi. Podpowiadanie lub polecanie jakiejś metody czy materiałów. Konkrety. Pospawaj tigiem bo na "superglue" to nie wytrzyma- użyj Skansolu... walnij młotkiem- obróć w lewo to wyjdzie.  Ewentualnie sam też lubię zaprezentować jakąś metodę lub coś takiego. Może to komuś pomoże. Może naprowadzi. Może nic nie da :P
Ale to jest wydumka. Jakbym miał założyć tłumiki polecane przez Tolka bo mu się podobają, zegar polecany przez Bolka bo mój mu się nie podoba, pomalować na ulubiony kolor Lolka bo ten jest wg Lolka okropny i przede wszystkim pozmieniać wszytko tak jak to sobie widzi Rumcajsik to wyjdzie motocykl, który nadal nie będzie odpowiadał reszcie ludzi ale przede wszystkim nie będzie się podobał mi. Zbudujesz coś wg własnej koncepcyji- zrozumiesz. Jeśli już zbudowałeś to powinieneś rozumieć.
Co innego w restaurowaniu oryginału. Szerokość szparunków, kolor błotników... rodzaj powłok czy chrom czy ocynk czy lakier... Jaki lakier... Wyprowadzenie delikwenta z błędu jakim jest myśl,że w 638.1 fabrycznie obszywano kanapę syntetycznym puchatym tygryskiem.

A tak szczerze i poważnie. Rozważałem wiele opcji każdego detalu. Chrom czy mat, takie czy inne. Z gustem jak z tyłkiem- każdy ma swój. Oglądałem Twojego dziadka choperka. Podoba Ci się. I git. Mi wcale. Nie lubię softchopów z tamtych lat. Nie jest brzydki! Po prostu mi się nie podoba. Ale mi nie musi. Jakbym zaczął pisać- obniż mu przód, daj kierownicę M type ... wywal zbędne klamoty, zrób w czarnym macie... odchudź...wywal ten piórnik, załóż antenę od CB radia z lisią kitą.... owiewkę Avon... naklejki hello kitty... bo MI SIĘ TAKI NIE PODOBA.
I patrząc na twój humor zmień dilera bo Cie oszukuje :P

Jws

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Grudnia 10, 2012, 06:09:36 »

A mialem  napisac,ze Zysiek to kawał małpy??  :P   
Chyba raczej nie oszukuje :P   

Kierownica jest kupna. LSL
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2012, 06:14:50 wysłana przez Jws »

kozulec

• Starszy Jawer
  • Jawa 634 "1984, Jawa 638 " 1989, Ogar 200" 1984
« Odpowiedź #160 dnia: Grudnia 10, 2012, 06:58:00 »

Efekt przerósł moje oczekiwania  ;D Fajnie się komponuje lampa z MZ TS
Moc i satysfakcja. Bez kompromisów :P
500655795

deadamf

• Jawer
  • Jawa 350 TS Dniepr MT11 TA 600V Yamaha Xmax CZ 350
« Odpowiedź #161 dnia: Grudnia 10, 2012, 08:37:45 »

Podziwiam :) zapał, wytrwałość, zdolności i w ogóle :)
O to właśnie chodzi aby zrobić coś samemu, coś w swoim guście, indywidualnego.
--
Pozdrawiam
Deadamf

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #162 dnia: Grudnia 10, 2012, 16:48:38 »

To nie jest konstruktywna krytyka. Ty jesteś prawdziwym facetem i pomyślisz sobie- na ch** sobie załóż lisią kitę! I ja to rozumiem i szanuję.
Spytasz czym coś pospawać- podpowiem. Czym pomalować-podpowiem. Jak ustawić luz zaworowy- podeślę serwisówkę. Skąd wziąć kolanka wydechowe z idealnym chromem? Powiem,że mam na regale chyba nawet od tej wersji bo kiedyś kupiłem cały wydech od Elteka do GPZ 305, ale wziąłem  same tłumiki. Zapytasz na jaki kolor pomalować- nie powiem- bo zechcę różowy i co? Wtedy to już naklejki HK koniecznie  ;D

Jedyny Kanter widzi prawdziwe oblicze tej Poczwarki ;)

dobrze piszesz; z gustem jak z tyłkiem..  ;),

wspomniałeś o moim dziadku w temacie swojego moto, to cieszy, znaczy że jak Ty, to może i ktoś inny też tam zagląda :),
a że ci się nie podoba, to tak jak większości, przecież to Japoniec, nie knedel  ;), a nawet jak by ci się podobał, to trochę nie zręcznie było by pisać akurat tu  :),
mnie się podoba większość  "staroci",  oczywiście z knedlami na czele, bo na nich sie wychowałem, poprzez rodzimą produkcję, niemiecką, rosyjską, japońcem starym też nie pogardzę, chopperem przede wszystkim, też ma jak to się mówi "duszę", może skośną, ale ma ;)
zrobić dziadka w czarnym macie.., też nad tym myślałem, chyba ładnie by to było  ;),
Jws, ale piórnika z choppera się nie wywala, toć to profanacja  :P, to tak jak by z Jawy wywalił silnik, a wstawił od MZ  ;D

ale już dosyć na temat "nie na temat", toć to wątek o twoim, nie moim moto  ;),

tak już trochę poważniej, chciałbym kiedyś zrobić rundkę na tym Twoim sprzęcie, nie miałem nigdy okazji jechać na Cezecie z taką kierą, pozycja motocyklisty trochę trąca ścigaczem, nie wiadomo co na to mój stary kręgosłup :D,
a i jeszcze mnie ciekawi, jak to jest z jazdą "po mokrym", bardzo wali po plecach z tylnego koła, czy jeszcze nie miałeś okazji wypróbować ?

Jws

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Grudnia 10, 2012, 16:54:47 »

Podejrzewam,ze wali jak w każdym moto bez błotnika... tablica nie będzie miała lekko,ale w sumie specjalnie w deszczyk się nie wybiorę. Jak złapie w czasie jazdy- ces't la vie.
Ja lubię wszystkie motocykle. Nie pozwoliłbym by na moich oczach jakiemukolwiek stała się krzywda. Ale na choppera jestem za młody i za chudy jeszcze. I nie podoba mi się nie dlatego,że to japoniec - po prostu nie lubię softchopperów z tamtego okresu. W ogóle seryjny chopper... nie wiem.
Ale czort z tym.

Pozycja na CZarnej jest podobna jak na GS 500 E.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2012, 23:09:50 wysłana przez Jws »

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #164 dnia: Grudnia 10, 2012, 17:03:47 »

.. Ale na choppera jestem za młody i za chudy jeszcze...

ooo.., a u mnie właśnie z jednym i drugim,  na odwrót  ;D
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2012, 17:08:33 wysłana przez andree »

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #165 dnia: Grudnia 10, 2012, 20:52:56 »

No to teraz po wstawieniu tych zdjęć robionych Zysia aparatem mogę powiedzieć, że te szparunki są pomarańczowe (nie czerwone).
W końcu to widać.
Kawał roboty. Nie wszystko mi się podoba, ale powtarzał się nie będę...
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

Jws

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Grudnia 12, 2012, 22:46:11 »

Złoty cygan. Ogólnie największa zaleta to firma. Wykończenie w "złocie" to bardziej fanaberia.

Przy okazji wcześniejsze zdjęcie z Pomarańczą.

Jeszcze tylko naklejki, ogarniam wszelkie niedociągnięcia i do wiosny ;D

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #167 dnia: Grudnia 12, 2012, 22:52:44 »

takie cudo to nawet by było grzech pakować w osłonę  ;), ładnie się komponuje.

Mcmaker

• Jawer
  • čezet 175 86', Jawa 350/638-1 89'
« Odpowiedź #168 dnia: Grudnia 12, 2012, 23:02:33 »

Kurde, szczerze to dawno nie widziałem motocykla który przypadł by mi do gustu tak jak Twój. Kawał dobrej roboty :)
    Status GG

Mathini

• Jawer Weteran
  • Jawa 350 634-7 x2; CZ 175/487 Cafe-Racer ;
« Odpowiedź #169 dnia: Grudnia 13, 2012, 06:48:35 »

Myślałeś może, żeby zatkać ten zabierak w przednim kole?Wypoleruj może tą nakładkę i załóż, taka moja propozycja.
    Status GG
Dużo gazu i sprzęgło od razu. o2o

Jws

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: Grudnia 13, 2012, 16:04:40 »

Myślałeś może, żeby zatkać ten zabierak w przednim kole?Wypoleruj może tą nakładkę i załóż, taka moja propozycja.

Myślałem-ale tak jak jest teraz lepiej pasuje do zabieraka tylnego- podobny wzór.

Mathini

• Jawer Weteran
  • Jawa 350 634-7 x2; CZ 175/487 Cafe-Racer ;
« Odpowiedź #171 dnia: Grudnia 13, 2012, 16:07:25 »

No jak Marysia uważa  :P
    Status GG
Dużo gazu i sprzęgło od razu. o2o

patryk sagan

• Starszy Jawer
« Odpowiedź #172 dnia: Grudnia 13, 2012, 17:35:55 »

Przyjdzie wiosna trza się będzie przejechać do Głogowa obejrzeć sprzęta na żywo :)
Nieważne czym jeździsz, ważne jest to co masz w głowie.

Zysiu

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #173 dnia: Grudnia 13, 2012, 22:09:40 »

Jak się chwalisz tym Goldem to chociaż moje smarowozy schowaj ;) o zbiorniku CZeśki nie wspomnę ;D

Jws

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: Grudnia 13, 2012, 22:29:15 »

Na rozpie***ś a ja mam sprzątać? Never her Darogij Presidento!  ;)

Teraz te nasze dwa czorne knedle będą jeździły jak ZŁOTO  ;)

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Do góry