Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 19, 2026, 23:03:48
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Brat Kronobel kusi, na Jawę wzywa.  (Przeczytany 18339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kronobel

• Gość
Brat Kronobel kusi, na Jawę wzywa.
« dnia: Marca 06, 2007, 10:56:07 »

Hej Bracia Jawerzy.Może by tak skoczyć gdzieś w okolice na Jawach?Może do Brzegu, albo w inne miejsce gdzie jest co pooglądać:)Można by nawet jakie ognicho skombinować:)Jakby co za Oleśnicą jest stare wojskowe lotnisko, mogę popytać jak by to wyglądalo żeby tu Was zaprosić.Co Wy na to?A może by tak zrobić sobie własnę otwarcie sezonu? <cheers>

Tomek

• Gość
Odp: Brat Kronobel kusi, na Jawę wzywa.
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 06, 2007, 11:16:46 »

¦wietny pomysł  <cheers> Tak jak już pisałem w mailu do Ciebie, w przeciągu góra 2 tyg. moja Jawa będzie gotowa  :D
Także Bracia z okolic (tych dalszych i bliższych Wrocławia), organizujemy się  <hammer>   :>

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 06, 2007, 11:46:23 »

Mój wał dalej w regeneracji  <crybaby>
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 06, 2007, 12:08:36 »

Naczelny nie płacz (są środki komunikacji- metro-internet-itp).
Rozpoczęcie sezonu- kiedy i gdzie!! <punk>
Jestem za <punk>

j@wa

• Kudłaty durnowaty reperuje stare graty
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 06, 2007, 13:10:24 »

Jestem za!!!  <punk>Miło poznać kto po drógiej stronie jest. Co prawda nie na jawie ale autem,bo jawa w stanie układania i testów.
Jawa 638.0 '87r
Jawa 638.5 Velorex 562 '86r

I coś tam jeszcze.

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 06, 2007, 14:09:23 »

ja bede mial Jawe zdatna do jazdy za 2 czy 3 tygodnie.. znaczy teraz juz zrobilem sobie traske 60 km ale jeszcze jest troche szczegolow do zrobienia wiec z garazu w zielonej sie nie rusze wczesniej:P

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 07, 2007, 10:43:37 »

Heh, w takim razie tylko Jawa Brata Kronobla Zaszcyca swym rykiem dolnośląskie drogi:(.Naprawiajcie i składajcie Wasze stalowe rumaki Bracia!!Czas się w koñcu gdzieś ruszyć w kilka Motocykli!! <evil>

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 10, 2007, 12:23:09 »

jestem juz jawa we wro. totalny spontan.. czwartek 9 rano wstalem.. posiedzialem troche na necie i tak sobie mysle ze i tak na wyklady nie pojde.. szybkie pakowanie i 11.45 juz mialem autobus do Zielonej Góry o 15 bylem na miejscu.... do dziewczyny z kwiatkiem i jeszcze chwile z rodzinka i jazda po zmieniacz biegow do sklepu. zaczelo sie sciemniac jak zabralem sie za demontarz i rozpolawianie silnika.. cos kolo 23 zjadlem czwartkowe sniadanie.. remont (wymiana zmieniacza + plus troche dupereli) zakonczylem cos kolo 4.30 rano. Pakowanie i jadza Jawa do wro. Alez bylo zimno. (temp powietrza wedlug tablic swietlnych 5st celsjusza). Pierwsza trasa w tym roku. Okolo 9 wyladowalem we wrocławiu.. na wylotowce jeszcze zerwalem linke sprzegla, ale na szczescie mialem zapasowa. Niestety jezdzilem po wro i jezdzilem i czuje, ze cos sie zaczyna nie tak dziac. NO TAK. w pospiechu zapomnialem zabic nakretke na koszu sprzegla. Dojechalem do domu we  i juz piechota poszedlem szukac jakiegos lockcite chyba w 8 sklepie znalazlem .. o 15 czekajac na dziewczyne na dworcu to juz sie jak zombie zachowywalem.. (brak  snu). chcielismy pojezdzic razem we wro.. jakis skarbow poszukac (www.geocaching.com) wiec wychodze teraz zrobic to sprzeglo a tu deszcz pada.. szkoda. Mam nadzieje, ze jutro bedzie ladna pogoda..

a.. jacys ludzie mi fotki z samochodow pstrykali bo takiej jawy to nie widzieli ;P 3 kufry 45 litrowe, duza szyba turystyczna, z przodu zamontowane  jeszcze 2 siedmiolitrowe kanistry
fotki niedlugo na www.nakolach.pl (jak tylko ja zrobie skoncze ;P )

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 10, 2007, 22:42:54 »

takiej jawy to nie widzieli ;P 3 kufry 45 litrowe, duza szyba turystyczna, z przodu zamontowane  jeszcze 2 siedmiolitrowe kanistry
fotki niedlugo na www.nakolach.pl (jak tylko ja zrobie skoncze ;P )

Czekam na te fotki  :>
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 11, 2007, 01:30:10 »

juz by strona byla gdyby nie to ze jest napisana na elementach php ktore odczytuja pliki z dysku.. a ze wgledow bezpieczenstwa serwer tego nie obsluguje i sie strona w ogole nie wyswietla. Trzeba wiec baze strony napisac od nowa... czekam az mi kolega cos z tym pomoze bo jest bardziej w tym biegly niz ja (cos w na stylach napisze chyba) chcesz to moge Ci wyslac troche fotek na maila.. szczegolnie z tymi dorabianymi mocowaniami stelaza do kufrow.

pozdr

wromar

• Młodszy Jawer
  • **
  • Jawa 350/638-5 z wózkiem bocznym Velorex 562
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 11, 2007, 05:20:45 »

Strasznie daleko . Może ktoś coś planuje w południowo-wschodniej części kraju , w miarę możliwości pomogę w organizacji .

BIGL

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 11, 2007, 07:39:14 »

Można i by coś w naszych stronach zorganizować.Dzisiaj jade na wioske odpalić Jawe, nasmarować to i owo wyczyścić itp. , no i jeszcze musze zamontować kierunki z przodu bo zdjąłem z niej taką szpetną owiewke z kierunkami.

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 11, 2007, 12:26:48 »

chcesz to moge Ci wyslac troche fotek na maila.. szczegolnie z tymi dorabianymi mocowaniami stelaza do kufrow.

Czekam. Mail na dole z boku...
Naczelny Filozof

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 11, 2007, 12:28:09 »

Strasznie daleko . Może ktoś coś planuje w południowo-wschodniej części kraju , w miarę możliwości pomogę w organizacji .

Ja jestem z południa. A poł€dniowy wschód to gdzie?
Naczelny Filozof

wromar

• Młodszy Jawer
  • **
  • Jawa 350/638-5 z wózkiem bocznym Velorex 562
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 11, 2007, 16:52:14 »

Z mapy wynika że to podkarpackie i malopolskie , oraz trochę lubelskiego i świętokrzyskiego . Mnie ciągnie nad Solinę jak tylko zrobi się trochę cieplej i kemping otworzą . W Bieszczadach sporo gości na motorach .

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 11, 2007, 17:57:52 »

Z mapy wynika że to podkarpackie i malopolskie , oraz trochę lubelskiego i świętokrzyskiego . Mnie ciągnie nad Solinę jak tylko zrobi się trochę cieplej

Ja kiedyś najdalej w lekką niedzielną wycieczke do Nowego Sącza dojechałem  ;)
Naczelny Filozof

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 14, 2007, 09:39:07 »

To jak Piekielni Jawerzy?Czy któryś Brat jest gotów śmignąć z Kronoblem na wycieczkę?Czekam na Propozycję.Ostatnio sam sobie organizuję wycieczki.Trochę smutno, zwłaszcza na ciemnych leśnych dziórawych drogach nocą gdzie oczy świecą się po krzakach :) Ach, co by to był za widok...kilka Jaw, błękitna wstęga spalin.Mogę podjechać do Wrocka na dniach i pomóc jakby co.Mam te podkładki które u mnie blokują sprzęgło także m4riush jak chcesz to dawaj się jakoś zgadamy :)

Jerry

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 14, 2007, 23:30:32 »

A jak sobie Brat wyobraża taką wycieczkę??? Bo ja na razie staram sie nie odjeżdżać za daleko od domu (części już zamówione czekam na przesyłkę) ale tak w okolice wrocka to nie byłoby problemu. No i raczej w tygodniu bo na weekend to szkołę mam. Przyszły tydzieñ mam I zmianę wiec można by sie po południu "zjechać" gdzieś. Tak żeby wszystkim pasowało. Jak dla mnie to okolice 8-ki (wrocek-kłodzko) byłoby fajnie
JAWA TS 350 89r
BMW K 1200 GT 03r

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 15, 2007, 00:13:28 »

Myślałem o małej wycieczce na początek.Może do Brzegu skoczymy odwiedzić kolegę Krzysia Rudnickiego?Mówił coś o fajnych zabytkach.Jak narazie jest nas dwóch na sprawnych Maszynach, ale może m4riush da się jeszcze skusić jak poskłada sprzęgło :)Ja jestem z Oleśnicy i tak się składa że droga nr 8 biegnie przez moje miasteczko.Mogę wziąć grilla w plecak, trochę żarcia i jakie mięcho usmażymy gdzieś w szczerym polu :).Możemy nawet na 2 Motocykle jeśli tylko Ci pasuje bracie.Ja w następony tydzieñ spokojnie popołudnie wygospodaruję.Jakby co to puść Kronoblowi smsa czy coś.Tel.: 667-510-166.Albo napisz na maila: kronobel@interia.pl
Pozdrawiam :)

TosT

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 15, 2007, 18:27:37 »

To jak Piekielni Jawerzy?Czy któryś Brat jest gotów śmignąć z Kronoblem na wycieczkę?Czekam na Propozycję.

HeY Kronobel !!

Nie zapomniałem o Twojej propozycji ... tylko w sobote musze podbic przeglad CeZety i jesli wszystko bedzie OK to chetnie wybiore sie na spotkanie; tylko moto mam w Walimiu w Górach Sowich jakies 80km od Wroclawia, a jestem tam wylacznie w weekendy i to tez nie kazde  :[ wiec na CZesi za duzo nie jezdze i do konca nie jestem pewien jak sobie poradzi z trasa 200km w jeden dzien (tak wiem mientki jestem  :-/ ) wiec ze swojej strony proponuje miejsce spotkania Sobótkę która jest dla mnie blizej niz Brzeg ...

tak tylko sobie pomyslalem, nie chce nic narzucać, BTW poza tym z Dolnego Sląska było tu wiecej ludzi - GDZIE JESTE¦CIE ??? skladajcie maszyny, zajkadajcie kaski i w drogę  :D

pozdrawiam

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 16, 2007, 14:06:03 »

Bracie TosT, więcej wiary w swego rumaka!!Na pewno pokona taką trasę.W razie czego we¼miemy moje autko i na na linkę go, więc nie martw się!!Szczerze mówiąc to byłem ostatnio dwa razy w Sobótce i nie bardzo by mi się widziała kolejna wyprawa w tamte okolice, a tych wszystkich fajności w Brzegu nie widziałem.To jak będzie?

Tomek

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 16, 2007, 14:32:51 »

Piszę się na przyszły tydzieñ! Mam nadzieję, że moto mnie nie zawiedzie bo ostatnio miałem z nim trochę problemów. Fajnie będzie w koñcu się spotkać  <cheers>

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 16, 2007, 14:40:27 »

No to pięknie Bracie.Jest już Jerry,Ja, może Tost się odważy ( będę go dalej maglował i kusil  :D ) Krzysztof może nas oprowadzi po Brzegu  jak go ładnie poprosimy.Będzie fajnie.Pasuje wstępnie środa po południu?Jedziecie z dziewuchami?Ja będę miał raczej pasażerkę  :D

Tomek

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 16, 2007, 14:50:01 »

¦roda mi akurat cholernie nie pasi, za to czwartek mam cały wolny, no i ewentualnie piątek. Zapodaję moj nr 603 463 635 bo ostatnio mam ograniczony dostęp do neta, także jakby co to esemeska proszę. Pozdro

Jerry

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 16, 2007, 15:03:49 »

Wstępnie może być środa i może być czwartek (nie mam nic zaplanowane). Byle pogoda dopisała.
A jaki plan wycieczki ?? Jakbyscie  jakieś konkrety znali to  prosze o sms bo przez week nie będę miał dostępu do netu. Bracie Kronobel podoba się plan wycieczki??
JAWA TS 350 89r
BMW K 1200 GT 03r