Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 08:10:13
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Brat Kronobel kusi, na Jawę wzywa.  (Przeczytany 18398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TosT

• Gość
Odp: Brat Kronobel kusi, na Jawę wzywa.
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 16, 2007, 15:28:33 »

Bracie TosT, więcej wiary w swego rumaka!!Na pewno pokona taką trasę.W razie czego we¼miemy moje autko i na na linkę go, więc nie martw się!!Szczerze mówiąc to byłem ostatnio dwa razy w Sobótce i nie bardzo by mi się widziała kolejna wyprawa w tamte okolice, a tych wszystkich fajności w Brzegu nie widziałem.To jak będzie?

OK bracie Kronobel, jak nie Sobótka to Brzeg, celem jest jazda i spotkanie, a miejsce choć dla mnie też ważne, może mieć w tym momencie role drugoplanową :)

Jednak co do terminu to na najblizszy tydzien sie nie wyrobie. Dla mnie odpowiedni czas to dopiero po 25 marca, a najlepiej w weekend 1 i 2 kwiecien, gdyz dopiero w tedy jestem w górach i moge wyciagnac CZ na drogi tej pieknej krainy.
Wiec jesli sie nie zalapie na rajd do Brzegu i okolic to obiecuje sie zrehabilitowac i zaprosic wszystkich do mnie w góry, lub wymyslic ciekawa trase w okolicach Wrocławia (mam juz zreszta pewien pomysł) na pierwszy łykend kwietnia lub jakis poświąteczny - zalezy jak bedzie nam pasować.

Tymczasem tyle i do zobaczenia
tomek

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 16, 2007, 20:11:39 »

Bracie Kronobel nie zbieraj ekipy (zawsze z tym ten sam problem), daj znak kiedy i ogieñ a kto się nie załapie..... Następny termin....itd.

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 16, 2007, 21:43:45 »

Tost nie przejmuj się, teraz pogoda jest coraz ładniejsza i będzie jeszcze wiele okazji żeby poszturmować asfalt na jawach :)Kronobel jest z tych co przy byle okazji po butlę Mixolu na stację jadą i wioooo przed siebie :).Nie ma zatem siły żebyśmy nie śmigneli gdzieś razem.A co do tego naszego przyszłotygodniowego spotkania, to proponuję zabrać trochę grosiwa na żarło.Pośmigamy po Brzegu, obejrzymy zabytki i to co warte obejrzenia , wezmę aparat i porobimy trochę fotek ( będzie można na forum wrzucić), pó¼niej Skręcimy grilla u Krzysia na rancho, wypijemy po piwku i pogadamy jak Jawer z Jawerem :) przy muzyce dwutaktowych Twinów!!!!

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 16, 2007, 23:22:43 »

jutro. sobota o 9.00 rano wyjazd z pod budynku p-13 czy tam p-15 politechniki wroclawskiej. maly wypad sam nie wiem gdzie motocyklowego klubu studenckiego. (ul. Braci Gierymskich 164 ) w razie czego dzwoncie pod 602622377

« Ostatnia zmiana: Marca 16, 2007, 23:54:25 wysłana przez m4riush »

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 16, 2007, 23:56:38 »

W sumie racja Krzysiu.W takim razie gnam w czwartek.Wezmę ze sobą to co każdy Jawer wziąć powinien  :) .Jeśli ktoś chce się przyłączyć to zapraszam!!Wyjeżdżam z Oleśnicy.Godzinkę jeszcze podam, ale tak popołudniowa pora w grę wchodzi.Mogę po kogoś podjechać, lub umówić się w jakimś bliższym kilku osobom miejscu.Jeśli tylko pogoda się nie spaprze to  będzie Super Wypad  :)

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 16, 2007, 23:58:15 »

a jutro Ci nie pasuje??? ja sie pojawie

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 17, 2007, 00:00:43 »

W sumie to jutrzejsze popołudnie powinienem mieć wolne, ale jeszcze nie wiem na pewno.Jakby co to zadzwonię i się dołączę.Dzięki za propozycję.

Tomek

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 17, 2007, 13:21:18 »

To jesteśmy umówieni na czwartek, ma być ponoć 5 stopni, ale może będzie cieplej.

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 17, 2007, 15:58:33 »

Wyjeżdżam ok 13 z minutami.Ktoś zabiera dziewczynę?

Tomek

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 17, 2007, 16:37:24 »

Ja nie biere, nie lubi motorów  <lol> A tak na marginesie, nikt się nie boi tych 5 stopni? Bo ja CHYBA nie  :D

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 17, 2007, 18:13:52 »

Ech, spokojnie Bracie.Nasi meteorolodzy mylą się częściej niż pijany Gnom.Tak więc nie ma co się martwić na zapas.Pewnie jeszcze kilka razy zmienią zdanie co do czwartkowej temperatury :)  :D

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 18, 2007, 19:52:29 »

Hej Bracia, nie ma nic fajniejszego niż to co spotkało mnie dziś.Ponury dzieñ.Deszcz.Kronobel siedzi w domu przykryty grubą pajęczyną lenistwa i warstwą kurzu.Ponury dzieñ, ponure myśli....ołowiane  niebo jakby zaraz miało zawalić się na łeb.Aż tu nagle telefon.Dzwoni Tomek z Wrocławia.Wyjechał na stację benzynową i tak zajechał aż do mnie:)Zapytał czy można wpaść.Poinstruowałem go jak do mnie dojechać i sterczę w oknie.Czekam.Szare niebo.Ponurość dookoła pochłania wszelkie przejawy dobrego nastroju.Nagle patrzę, pośród diabelskiego ryku, w niebieskawym obłoku zza parku wyłania się Czarna lśniąca Jawa.Taki widok w taki dzieñ jak dzisiejszy jest Wybawieniem!!Pogadaliśmy, poknuliśmy, Przejechaliśmy się kawałek:)Jawa dobra jest jednak na WSZYSTKO!!Kilka dni temu zadzwonił do mnie Krzysiu Rudnicki.Pogadaliśmy
jak Jawer z Jawerem.Z tego wszystkiego wysnuwam jeden wniosek.Na jawach jeżdżą tylko Super Ludzie!!Niech już będzie czwartek, i niech meteo się cholernie grubo pomyli!!! :)
« Ostatnia zmiana: Marca 18, 2007, 19:55:11 wysłana przez Kronobel »

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 18, 2007, 20:09:39 »

Oglądam pogode na ICM i czarno to widzę :(
Ale nadziei nie tracę <yes>

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 18, 2007, 20:27:28 »

Krzysiu, nie ma się co łamać.Myślę że jak już będzie jakiś Huragan w okolicach naszej wycieczkowej trasy to przesuniemy wyjazd o kilka dni :)Póki co poczekajmy....meteo się dość często myli.Pomodlę się do starożytnych czeskich bogów o ładną pogodę :)

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 18, 2007, 20:36:39 »

http://www.zigzag.pl/jmte/Cloudbuster.htm
Działo Orgonowe, to odpowied¼ na twoje wołania do niebios <thumbup>

Tomek

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 18, 2007, 23:39:38 »

Dzięki Kronobel za miłą gościnę  <thumbup> Trochę mnie wypizgało w drodze powrotnej, ale może przeżyję  ;) A tak do wszystkich, dał mi się przejechac swoją FJ 1200, mimo że nie miałem nigdy do czynienia ze sprzętami większymi od Jawy :D (tak, ma FJote a je¼dzi Jawą  <worship>)

GawcioRacice

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 19, 2007, 01:07:41 »

Witam, witam. Jak ja sie cieszę ze trafiłem na forum ludzi pozytywnie zakręconych!!  <thumbup> krótko o mnie: niby mam nie skoñczone 18 lat, lecz nie należe do bajkopisaży, katów, idiotów itp, którzy np twierdzą ze ich jawy bezproblemowo zamykają licznik ze sporym zapasem gazu w manetce, interesuje mnie raczej spokojna jazda  :) juz nie moge doczekac sie września kiedy zrobie prawko na moto. bo jak narazie to tłuke sie po wioskowych bezdrożach  <mur> .
Obecnie moja jawa przechodzi kapitalke, a w tym regeneracje wału :)  <yes> <yes>
Z tego co zauwazyłem jest tu kilka osób z moich stron, mieszkam 17km od Nysy, a to do Brzegu juz nie daleko, więc o ile pomyślnie zdam prawko to moze jakieś spotkanko we wrześniu ? mam nadzieje ze będą chętni, ze sprawnymi Jawami/CZtami   :>  :>

a oto moja Jawa na innej stronce:
http://www.polskajazda.pl/index.php?opcja=detail&a=motors&idpojazd=6005
Pozdrawiam

Tomek

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 20, 2007, 13:03:31 »

Witamy wylewnie :D Na pewno znajdzie się kilku chętnych na wspólne śmiganie gdzieś koło września  ;] PS: całkiem ładniutka ta Twoja Jawa tylko te 6l/100km troszkę niepokojące...

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 21, 2007, 13:12:40 »

No i ktoś tu wykrakał :( pogoda jest paskudna a temperatura sprzyja zamarzaniu jąder :(.W takim razie proponuję następny tydzieñ.Ja w weekend mam niestety szkołę.Co powiecie na poniedziałek Bracia Jawerzy?Ma być już ponoć ładnie.

Tomek

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 21, 2007, 14:43:58 »

"No i ktoś tu wykrakał"  :P  :P  :P
Ja niestety jak zwykle mogę w czwartek lub piątek  :-/ Kronobel szkoła nie zając  :D Na pewno nie dasz rady w sobotę?

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 21, 2007, 15:44:24 »

Nie dam rady.To dopiero drugi zjazd bo nowe studia zacząłem i niestety muszę, a tak cholernie mi się nie chce :( A piątek?Co z piątkiem?Jaka ma być pogoda?

TosT

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 22, 2007, 14:06:04 »

A piątek?Co z piątkiem?Jaka ma być pogoda?

8 moze 9 st.C, czasem słoñce na zmiane z przelotnym deszczem.
Za to w przyszły weekend tj. przełom marca i kwietnia ma byc nawet do 20 st.C  :>

pozdrawiam

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 26, 2007, 07:18:09 »

Bracia, czwartek 29.III. Kronobel i Tomek wyjeżdżają do Krzysia Rudnickiego zobaczyć w koñcu krainy tak bliskie a piękne przy tym że chej :) Zapraszam!!Kto tylko może, kto tylko chce.Wyjazd w przedziale godz.13-15.Jeszcze podam dokładną godzinkę jak tylko się z resztą ugadamy :) Co na to Krzysiu?Może być? :)

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 26, 2007, 09:06:19 »

Dzisiaj mam radę budowy i po 15-tej będę więcej wiedział.

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 26, 2007, 22:51:02 »

Czekam z niecierpliwością Bracie :)