Kup to się okaże jakie to tłumiki;) Nie no ale tak na poważnie to też mnie to ciekawi bo ciężko z dobrymi tłumikami do 638-1 ale to już lepiej kupić chyba na jawaczęści droższe ale zapewne lepsze, ja nad takimi tłumikami właśnie myślę
Nie polecam. Tłumiki bardzo ładne, ale wykonane z cieniutkiej blachy, po roku zaczynają korodowac, i dźwięk jest zupełnie inny. Gdzieś ktoś sprzedawał 634 kremową z nowymi tłumikami chińskimi, zapytaj to Ci powie.
Cytat: Deejf w Czerwca 05, 2012, 16:01:01 Nie polecam. Tłumiki bardzo ładne, ale wykonane z cieniutkiej blachy, po roku zaczynają korodowac, i dźwięk jest zupełnie inny. Gdzieś ktoś sprzedawał 634 kremową z nowymi tłumikami chińskimi, zapytaj to Ci powie.gdzieś ktoś usłyszał i coś ktoś powie... czyli szukaj wiatru w polu?
Tłumiki mimo że nowe po niedługim czasie parkowania pod chmurką są skorodowane. Jeden z nich nie daje się już doprowadzić do normalnego stanu przy użyciu pasty. Na pozór powierzchowna korozja zostawia głębokie ślady. Niestety ten tajwański chrom został położony bez podkładu. A może to w ogóle nie chrom tylko nikiel, w każdym razie nie ma tam ani grama miedzi i stalowa blacha tłumików koroduje w tempie ekspresowym.
Łukasz wal tutaj raperek21@o2.pl ma nowe tłumiki z wginiotkami na amortyzator, cena przyzwoita.Ja podkupiłem od niego kilka ciekawych fantów, naprawdę warto.
Fakt. Polecam pana Grzegorza Hartmanna. Jego wyroby mam w...Komarze.
Napisalem maila do Hartmanna, ze jest zapotrzebowanie na rynku na takie wlasnie tlumiki dobrej jakosci. Jego produkty n.p. do Junaka, czy do Ruskow maja niezla opinie. Ciekawe czy odpisze, moze niedlugo bedziemy mieli nowe polskie zrodlo dobrych zamiennikow do nowszych modeli Jawy (do starszych ma juz w ofecie) http://www.motory.hg.pl/new1/index.htm