Witam. Na początek się przedstawię. Jestem Kacper, mieszkam w Lesznie 20km od Warszawy. Cezet jest moim pierwszym większym motorem, niestety nie mam jeszcze prawka. Mam dopiero 17 lat. Motor kupiłem w trochę opłakanym stanie na mazurach od jednego gospodarza, stała 10 lat w stodole, z niechodzącym silnikiem. Po obejrzeniu, negocjacji kupiłem Cezete za 300zł

ma dokumenty, ważne że była kompletna. Więc przyszedł czas na podróż do domu

Po umyciu :

Rozbieranie:

Silniczek w częściach:

Części do lakiernika i do czyszczenia :

Po rozebraniu niestety okazało się, że jedna korba stoi, wał poszedł do regeneracji, lecz minęły prawie 4 miesiące i nie mogę się doprosić, aby go zrobili .... Ale w między czasie kupiłem nowe tłoki :

Części niedługo odbiorę od lakiernika, muszę dokupić jeszcze parę dupereli typu gumy amortyzatora, lusterka, kierunek itp. Mam nadzieję, ze do lata się wyrobię, chociaż trzymam się zasady, lepiej dłużej a dokładniej

Aaaa bym zapomniał, stan CZ ma być jak najbardziej oryginalny, żadnego tuningu optycznego.
Teraz mam do Was pytanie, na jaki kolor malować ? Spotkałem się z różnymi opiniami, jedni mówią, żeby malować na org. pomarańczowy kolor który mi się nie podoba, myślałem o wyśni (org). Co Wy to wym myślicie ?