Jeśli mogę...
Nie róbmy konkursu w dwóch etapach bo rozciągnie się tak że braknie dni w miesiącu.
Poza tym stanie się zawiły i skomplikowany oraz straci na atrakcyjności.
"Tylko trzy fotki w miesiącu" wymusi na uczestnikach konieczność zastanowienia i wyboru czy rzeczywiście akurat tą fotką mogę się pochwalić.
A głosującym ułatwi "ogarnięcie tematu" i głosowanie.
Głosować musimy na fotkę a nie użytkownika bo wyobraźcie sobie jaki postanie mętlik i brak jasności w głosowaniu jeśli ktoś ma kilka motocykli i pochwali się trzema różnymi.
Kolejne numerowanie fotek przez uczestników konkursu nie byłoby bardzo uciążliwe.
Ktoś kto ogarnia wrzucenie fotki na serwer i link do tematu to tym bardziej ogarnie jego ponumerowanie.
Jeśli zaś nie ogarnie to Modowi bedzie prościej poprawić trzy numerki niż w połowie miesiąca numerować wszystkie. /Przez pół Stycznia zebrało się w temacie prawie 50 fotek./
Naprawdę bardziej uciążliwe i żmudne jest założenie nowego tematu z ankietą oraz wrzucenie do niego poszczególnych ponumerowanych fotek.
Jeśli ktos chce się bawić w numerowanie i zakładanie co miesiąc takiego temtu musi się zobowiązać do solidnego i terminowego wykonywania zadania.
Ja raczej nie dam rady.
Podsumowując, dla jasności i przejrzystości "Konkursu":
1. Jeden uczestnik "Konkursu" to trzy kolejno numerowane fotki - niekonieczne tego samego motocykla.
2. Głosowanie jednoetapowe na numer fotki.
3. Terminy udziału w konkursie i głosowań - 1 do 15 każdego miesiąca "umieszczanie fotek". Od 16 do końca miesiąca głosowanie.
4. Proponuję jednak nie robić jakiś odgórnych weryfikacji i "cenzurowania" fotek wszak tu jest Wolna Strefa. Jesli ktoś wrzuci "kiepską" fotkę to jego problem i nauka dla innych - jakich fotek nie wrzucać.
Jeszcze jedna prośba do robiących fotki:
Starajcie się je robić bez dodatkowych "akcesorii" typu: kask, rękawice, plecak, taczka, pies itp.
No chyba że jest to "wizja artystyczna" lub wymaga tego scena lub temat fotki.
Jak najbardziej zachęcam do prób artystycznych - czyli tłumacząc to na nasze: fotek ciekawych elementów motocykla, zabaw ze światłem, z głębią ostrości itd...