Polecam zakupy w czeskich sklepach. Korzystanie z posrednikow to dodatkowe koszty.
Bardzo fajnie Ci idzie. Oby do najblizszej wiosny byl gotowy. A jak nie to zawsze znajdzie się kolejna wiosna w kalendarzu.
Fajnie wyszło Malowałeś z tego małego kompresorka co na ostatniej focie widać ? pytam, bo kiedyś czytałem wypowiedzi fachowców co twierdzili że bez baniaka ze 200 litrów to ani rusz.
No proszę, jednak z małego baniaczka też można i pistolet nawet nie musi być za tysiące
Cytat: Bison w Styczeń 02, 2021, 16:00:57 No proszę, jednak z małego baniaczka też można i pistolet nawet nie musi być za tysiące Pewnie że tak, ja już nie raz widziałem jak znajomi lakierowali na zero blachy od motocykli na zero sprężarkami z lidla tylko po pierwsze mieli wiedzę na temat lakiernictwa a po drugie chciało im się chciec. Jak jest czym i jest gdzie prawie wszystko da się zrobić, tylko chęci.
Cytat: Bison w Styczeń 02, 2021, 16:00:57 No proszę, jednak z małego baniaczka też można i pistolet nawet nie musi być za tysiące da się zaczynałem na takim z castoramy.......za 300 zł....pistolet tez był budżetowy.....Natomiast sico i speedwayem potrójnej perły np. tęczówki nie położysz poprawnie. Do akrylu każdy gun sie nadaje...btw lakierowano fajnie wyszło jest lustereczko i jest gitara 3 tys w kieszeni....A pistolet za tysiące oszczędza materiał i powietrze........
Cytat: ŻETON w Styczeń 02, 2021, 20:05:04 Cytat: Bison w Styczeń 02, 2021, 16:00:57 No proszę, jednak z małego baniaczka też można i pistolet nawet nie musi być za tysiące da się zaczynałem na takim z castoramy.......za 300 zł....pistolet tez był budżetowy.....Natomiast sico i speedwayem potrójnej perły np. tęczówki nie położysz poprawnie. Do akrylu każdy gun sie nadaje...btw lakierowano fajnie wyszło jest lustereczko i jest gitara 3 tys w kieszeni....A pistolet za tysiące oszczędza materiał i powietrze........za tysiace oszczedza mareriał jak sie lakieruje karoserie do aut i to przynajmniej raz w tygodniu. Przy małych detalach wieksza strata lakieru jest na puszcze z której nalewamy farbę, na kubku z proporcją do mieszania z utwardzaczem, na ściankach zbiornika pistoletu, na ustawieniu prawidłowej szerokości miotły do gęstości farbyt itd.
A tutaj graty ocynkowane... Niech mi ktoś powie,czy przed oddaniem do ocynkowni trzeba jakoś odrdzewiac elementy?