Wolna Strefa Jawa - CZ

  • Marzec 04, 2021, 11:13:31
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: Chyba coś popaliłem , jawa 350  (Przeczytany 1449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eldermateo

  • Gość
Chyba coś popaliłem , jawa 350
« dnia: Lipiec 22, 2012, 17:21:00 »

Witam.
Posiadam jawe taką jak na zdjęciu (instalacja 6v) : http://rodrigez.republika.pl/moto/motosprz/jawa350.jpg
pewnego razu podłączyłem akumulator 12 v włączyłem zapłon i zaczełem kopac w celu odpalenia lecz po jakichs 2 minutach odpiełem w obawie o spalenie podzespołów, lecz gdy wsadziłem normalny nowy akumulator 6v przestało mi działać ładowanie kontrolka cały czas się świeci , posiadam regulator napiecia mechaniczny pal megatron , moje pytanie brzmi : jak sprawdzić który podzespół uległ przepaleniu zniszczeniu ??? , Jak sprawdzić czy prądnica daję prąd , czy stojan albo wirnik nie jest spalony ??? ( zamówiłem już elektroniczny regulator napięcia ale nie bede go narazie podpinał bo boje sie ze sie zniszczy jesli nie bedzie to jego wina ( moge wrzucić zdj starego regulatora napięcia)

Zapisane
 


Podobne Tematy

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
5 Odpowiedzi
2797 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Maj 17, 2007, 15:45:03
wysłana przez jawol
14 Odpowiedzi
9062 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Październik 24, 2012, 18:48:36
wysłana przez motomaciey
8 Odpowiedzi
2748 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Październik 24, 2008, 14:49:15
wysłana przez wnyku
2 Odpowiedzi
2121 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Czerwiec 01, 2009, 18:27:31
wysłana przez Peteero
1 Odpowiedzi
1142 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Lipiec 31, 2017, 09:16:00
wysłana przez Ajgor