Wolna Strefa Jawa - CZ

  • Listopad 15, 2018, 08:15:42
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Autor Wątek: Zwarcie w instalacji Jawa 175 356  (Przeczytany 2454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

oloTS

  • Młodszy Jawer
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 82
  • Jawa 350 TS Jawa 175 356 Cz 477 Sport Cz 487
Zwarcie w instalacji Jawa 175 356
« dnia: Lipiec 13, 2011, 16:09:40 »

Witajcie. Problem dotkną mój nowy nabytek Jawe 175 356, polega on na tym że w ciągu nocy akumulator wyładował się do zera. Podłączając najpierw - a potem + to zaczęło iskrzyć z wyłączonym zapłonem i było słychać tak jakby pukanie, przejrzałem kabel zasilający od akumulatora aż do prądnicy i nigdzie nie było nic przetarte więc go wymieniłem ale dalej to samo. Nad prądnicą jest taki plastik z uzwojeniem i takim stycznikiem który jest ciągle złączony jak go palcem troche podważe to przestaje iskrzyć. Nie wiem o co tam chodzi.
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2012, 22:30:33 wysłana przez Rozztocz »
Zapisane

Motórzysta

  • Kierownik zamieszania wesołego miasteczka
  • Jawer
  • ***
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 187
  • Remoncik w pełni-40%
Odp: Zwarcie w instalacji
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2011, 16:34:17 »

To jest regulator, ten styk sprubuj lekko odgiać jak nie pomoze to regulator do wymiany.
Zapisane

elkinio

  • PRESIDENT
  • Administrator
  • *****
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 2517
    • JAWA CZ KLUB POLSKA
Odp: Zwarcie w instalacji
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 13, 2011, 16:56:04 »

minus na masie czy plus ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 17:11:28 wysłana przez elkinio »
Zapisane
PRESIDENT JAWA-CZ KLUB POLSKA
Jawa 650 836-2, Jawa 638 z Velorex 700, Jawa 559 z Velorex 560, Jawa 634 z Velorex 562, i kilka innych

oloTS

  • Młodszy Jawer
  • **
  • Offline Offline
  • Wiadomości: 82
  • Jawa 350 TS Jawa 175 356 Cz 477 Sport Cz 487
Odp: Zwarcie w instalacji
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 13, 2011, 19:53:53 »


granatowy - nowy przewód
żółty - jak sie odepchnie tą blasze to przestaje, tylko jak sie odegnie ją troche to czy nie wpłynie jakoś na elektryke, i czy przez to mogło być słabe ładowanie ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2011, 20:22:35 wysłana przez oloTS »
Zapisane
 


Podobne Tematy

  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi Ostatnia wiadomość
zwarcie w instalacji

Zaczęty przez cinq Elektryka

3 Odpowiedzi
2055 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Wrzesień 08, 2006, 22:29:42
wysłana przez cinq
Zwarcie w instalacji ???

Zaczęty przez Kojot 304 « 1 2 » Elektryka

40 Odpowiedzi
9440 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Maj 01, 2008, 21:15:43
wysłana przez mariusz
10 Odpowiedzi
2761 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Styczeń 25, 2013, 14:43:05
wysłana przez motomaciey
15 Odpowiedzi
3428 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Lipiec 09, 2014, 21:17:37
wysłana przez mateusz-kruk4@wp.pl
2 Odpowiedzi
477 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Marzec 07, 2015, 19:37:40
wysłana przez Jawolotmen